De ce (ne) iubim suporterii

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Hulite de multi, evitate de majoritate, galeriile au ajuns raul necesar al sportului de pretutindeni. Fie ca ne indreptam atentia catre stadioane, ori ca ne abatem privirea de la peisajele vii ale naturi ce-si plimba alene bicicletele prin munti, fanii vor fi negresit alaturi de favoriti.

Sportul este un fenomen cat se poate de viu: misca, respira, traieste. E un produs macro al societatii, pulseaza prin oameni.

Demonstratia de forta a performantei e dovedita cu creierul sportivului, in timp ce sistolele ajung in grija inimilor din inaltul tribunelor. Ei intretin una dintre speciile pe cale de disparitie ale unei ere predispuse la calamitati de tot felul.

Reflectoarele cu lumina ambigua proiecteaza rautatea, violenta, invidia, prostirea maselor si multe alte umbre interzise. Se uita astfel dorinta comuna a grupurilor monocrome ce isi risca sanatatea cu scopul nobil de a intretine suportul celor la care se inchina.

De ce (ne) iubim suporterii De ce (ne) iubim suporterii

Fara vartejurile generate de adrenalina simpla a unor minti nealterate, puritatea unui sistem deloc elaborat, ba dimpotriva, ar disparea fara urma. Am putea fi asadar martorii unui razboi pierdut in fata unor tablouri distorsionate din rautate si interese.

Apartenenta istorica la grupuri fraterne a starnit rivalitati, a purtat idealuri pe cele mai inalte culmi, iar gandirea fara orizonturi a unor minti depasite de timp tinde sa cenzureze o placere ancestrala. Un strigat de lupta, o organizare exemplara, o coregrafie inteleasa, o dragoste infinita, cum ar putea vreuna dintre aceste trasaturi sa dauneze unei societati ce cauta intelegere?

Voi prezenta de-a lungul unor episoade antrenante de unde vine rivalitatea intre fani si unde se indreapta, ce masuri de siguranta cenzureaza suflul galeriilor si cine sta in spatele spectacolului sportiv.

De la "Nuova Guardia" la "Los Platanos" si din peluzele din Ghencea pana in galeria "Lupilor Galbeni", veti fi martorii unui periplu printre "hooliganii de Romania" la adapostul primelor coregrafii 3D ale Ligii 1.

Ocrotiti galeriile, cultivati suporterii, nu calcati pe fani.
2 comentarii

De ce (ne) iubim suporterii
Marius Sumudica
#1 -

Comentariu nou

Felicitari pentru articol!

De ce (ne) iubim suporterii
Vladimir
#2 -

Prima greseala

Nuova Guardia e o brigada, nu o galerie/peluza.

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera