Dan Costea (Coma): "Nerostitele nu e un album facut pentru a fi la moda"

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Coma sparge tacerea cu Nerostitele. Dupa cinci ani, o sa putem asculta un nou album al trupei Coma, numit Nerostitele, a carui lansare va avea loc joi in Fire. Albumul este un produs in totalitate independent. [puteti sa ascultati cate ceva aici, suna foarte bine]

Cele 14 piese ale albumului dureaza (impreuna :) ) mai mult de 60 de minute si au cateva surprize. Cea mai mare este colaborarea cu Bill Gould, basistul trupei Faith No More, pentru piesa "Mai presus de cuvinte". Sunt invitati si doi artisti romani - Adrian Despot pentru piesa "Un loc sa ajung" si Brugner pentru "Urmarire".

coma

Daca vorbim de aspectul vizual, videoclipul piesei "Coboara-ma-n Rai", filmat in totalitate in infrarosu este deja gata iar clipurile pentru "Canta-mi Povestea" si "Un loc sa ajung" se afla in postproductie. Cel putin asta am aflat din comunicatul de presa al trupei. (aveti nevoie de user/parola)

In plus, DVD-ul "Nerostitele" va contine si "Un material video de 60 de minute pentru care a fost nevoie de 12 ore de filmat in continuu si in care sunt prezente toate piesele de pe album filmate in functie de atmosfera fiecareia indiferent daca au clip sau nu."

Ne-am gandit sa-l intrebam pe Dan Costea, unul dintre vocalistii trupei Coma, mai multe despre acest album.

coma

De ce ati asteptat cinci ani pentru un nou album? Si cat mai asteptati pentru urmatorul? :)

Un raspuns simplu si la obiect ar fi: se pare ca de atata timp a fost nevoie sa scoatem acest album -  nu este un album simplu sau plin de hit-uri de vara, consider ca este un album complex si cu o incarcatura emotionala fabuloasa pentru care a fost nevoie sa treaca tot timpul asta. Cat despre viitorul album... este mult prea devreme sa vorbim despre el, deocamdata pe 30 Nov 2006 abia apare Nerostitele pe piata

Ce aduce nou Nerostitele?

"Nerostitele" nu este un album facut pentru a fi la moda (la moda acum sunt total alte genuri muzicale decat ceea ce este pe acest abum). Cu toate astea, nu este un album care are un sound invechit sau ceva de genul, sound-ul este actual iar compozitional sunt piese care nu cred ca se vor demoda pe masura ce timpul va trece. Nu imi dau seama daca aduce ceva nou in peisaj dar cu siguranta nu se aseamana cu nimic din peisajul rock autohton.

Cum a inceput colaborarea cu Bill Gould, basistul de la Faith No More?

Colaborarea cu Bill Gould a inceput atunci cand Hefe (Dj-ul nostru) i-a luat un interviu pentru o revista de specialitate. Dupa interviu, Hefe i-a spus ca are o trupa, ca suntem in studio si ca inregistram un album nou; i-a aratat cateva piese, Bill a fost foarte incantat ca o trupa din Romania are un asemenea sound si atunci Hefe i-a propus sa cante pe o melodie. Dupa cum se vede, Bill a acceptat alegand din cateva piese propuse melodia "Mai presus de cuvinte". Cam atat intr-o scurta poveste despre cum s-a tras bassul pe piesa mentionata de Mr. Bill Gould.

coma

Spuneati ca albumul are o istorie frumoasa si agitata. Ne poti da cateva detalii?

Multe din detaliile istoriei agitate si frumose sunt legate de schimbarile si evolutia in societate ale fiecarui membru al formatiei, respectiv trecerea de la adolescenta la maturitate. Schimbarea asta ne-a facut sa ne separam o perioada pentru ca fiecare sa isi gaseasca propria cale.

Mai apoi, cand am fost pregatiti, ne-am reimprietenit si am reusit sa ducem la bun sfarsit acest al 2-lea album. Partile agitate au fost si cand ne-am hotarat initial sa scoatem albumul la un major label romanesc si aproape ca am facut-o; dar vazand conditiile contractuale dezastruoase oferite de o casa de discuri pentru un artist roman, am hotarat sa scoatem acest album independent.

Sa zicem ca ceea ce ofera o carte de discuri major la acest moment pentru formatia Coma ne putem oferi si singuri. De aici, agitatiile legate de cum multiplicam, de unde luam timbrele/fonogramele, unde imprimam copertile, promovare, comunicate de presa, distributie (by the way, am incheiat un contract de distributie cu librariile Humanitas unde o sa se poata gasi albumul incepand cu 1 dec 2006) si tot asa; dar am reusit sa trecem peste toate aceste obstacole cu bine zicem noi.... deocamdata :)

Cine scrie versurile?

Versurile sunt scrise intr-un mare fel de catre Catalin, unul dintre vocali, si cred ca sunt un mare atu al formatiei.
3 comentarii vrei sa comentezi?

Dan Costea (Coma): "Nerostitele nu e un album facut pentru a fi la moda"
Andreea
#1 -

Comentariu nou

interesant. asteptam concertul. imi place ca progreseaza si ca se intereseaza de cum si ce anume prezinta publicului. way to go!

Dan Costea (Coma): "Nerostitele nu e un album facut pentru a fi la moda"
grey
#2 -

Comentariu nou

din ce am auzit eu la 'bring the noise', biletul de intrare este 15 ron... si este o surpriza :)

Dan Costea (Coma): "Nerostitele nu e un album facut pentru a fi la moda"
psychoralu
#3 -

rock on

admir rezistenta trupei la presiunile comerciale. cred ca e greu sa mergi impotriva curentului. va tin pumnii sa fiti mereu pe drumul cel bun!

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera