Dambovita nu e noastra, ci a urmasilor, urmasilor, urmasilor...

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
La viitor se gandesc edilii capitalei cand isi propun sa redea Dambovita bucurestenilor, printr-un proiect numit "Reabilitarea raului Dambovita".

Mai exact, se propune o reconfigurare a Pietei Natiunilor Unite, prin acoperirea unei parti din Dambovita si crearea unui inel menit sa decongestioneze traficul. Mai multe detalii aici.

Suna bine pe hartie, dar asteptam cu interes sa vedem cum se va concretiza proiectul si daca, intr-adevar, se poate recupera si dinamiza locul.


(Foto via EVZ - Cum va arata Piata Natiunilor Unite)

Probabil ca asa se explica lipsa Dambovitei incepand cu Eroilor... Oare incep lucrarile?


1 comentariu

Dambovita nu e noastra, ci a urmasilor, urmasilor, urmasilor...
Cristian Ioan
#1 -

Dambovita care este

Inteleg ca sunteti foarte tineri, cei de la Metropotam!
Boshorogii ca mine isi amintesc ca, pina la sistematizarea de la mijlocul anilor '80, Dambovita ERA acoperita de un planseu de beton, de la Piata Natiunii (actuala unirii) pina la Opereta (actuala Natiunile Unite). Pe margini treceau tramvaiele, iar spatiul central, deasupra albiei raului, era folosit pentru circulatia autoturismelor si a autobuzelor! Acoperirea Dambovitei s-a facut prin 1936 ... Sistematizarea a redus numarul podurilor peste Dambovita, nu au fost refacute toate cele demolate, asa ca inelul de la Natiunile Unite ar fi binevenit!

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera