Da shi la mine o mii de lei sa iau hantzfri la puradel...

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Pe mine personal ma impresioneaza profund cauza micutilor romi, discriminati, prost intelesi, privati de dreptul de a face scoala si de a se integra in societate.

Presupun ca asemenea slabiciuni exploateaza si "creative directorii" cersetorimii din Bucuresti atunci cand scriu povestile napastuitilor cu mana-ntinsa. Tiganca oarba cantand in tramvai cu o voce "la frantu' inimii" sau copilul nefericit dar destept altminteri, care invata poezii pe dinafara sa le spuna oamenilor pe strada, imi readuc obsesiv aminte despre ce inseamna cu adevarat ghinion si viata nedreapta.

Si atunci... mai primesc cate un sut revelator apropo de cum sade treaba. Urc in 104, odata cu un puradel nespalat si cu o expresie tragico-resemnata pe chip. Un pic stanjenit si scarpinandu-se insistent intr-o ureche incepe:

"A fost odata ca-n povesti
A fost ca niciodata,
Din rude mari împaratesti,
O prea frumoasa fata.

Si era una la parinti

Si mândra-n toate cele,
Cum e Fecioara între sfinti
Si luna între stele... "

Si asa o tine pana pe la strofa 8, cand deja mancarimea din ureche devenise insuportabila. Oricum laudabila intentia lui de a invata o poezie. Doar daca te gandesti ca acolo unde traieste el exista macar o carte pe care a deschis-o si din care a invatat ceva, este suficient sa te convingi ca acel copil merita mai mult.

Ei si atunci zaresc firul de la handsfree si pardalnica de cascuta care il rodea-n ureche. Probabil prinsesera si o oferta cosmote cu 2000 de minute in retea. Ca altfel nu renteaza...

Vorba unui prieten, martor la scena: "La metrou n-o sa coboare, ca acolo n-are semnal."
3 comentarii

Da shi la mine o mii de lei sa iau hantzfri la puradel...
gina
#1 -

:))

super-tare. daca e pe bune e mai mult decat super-tare. ma reprofilez, ma fac sufleur

Da shi la mine o mii de lei sa iau hantzfri la puradel...
flavia
#2 -

:(

e pe bune. sau se filma filantropica #2?...

Da shi la mine o mii de lei sa iau hantzfri la puradel...
lunna
#3 -

approved

am avut si eu parte de un asemenea exemplar, care, dupa ce a strans cu gratie toti banutii care i s-au oferit dupa un gafait 'cerbul cu stea in frunte' de nicolae labissss, a scos din buzunarele-i ponosite un nokia de toata frumustea...

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera