Cumasina, o alta fata a transportului in comun

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
cu masina
In ciuda poluarii, a faptului ca petrolul e pe sponci, a problemei benzinei care se scumpeste, a traficului supra-aglomerat... toata lumea merge cu masina. Sau, cei care n-au, cu transportul in comun, pentru ca trebuie sa ne deplasam totusi cumva, si pana invatam sa zburam mai dureaza.

In fata acestor probleme (la care se mai adauga si timpul petrecut asteptand autobuze si pretul abonamentului de transport), Cristian Schiopu a venit cu o idee simpla: decat un singur om in masina, de ce nu doi sau trei pe aceeasi ruta?

Si asa a aparut site-ul de "car pooling" cumasina.net, un fel de mica publicitate sau bursa masinilor, un serviciu online tip autostop, care mai exista sub diverse nume, dar nu si pentru transportul in oras.


Daca esti sofer si...
1. te plictisesti zilnic in drum spre serviciu;
2. vrei sa mai amortizezi cativa lei la costul benzinei;
3. ai remuscari stiind ca masina ta omoara incet planeta (sic!) si ca la fel face si a vecinului de coada la semafor, si el tot singur in masina;

Daca esti pasager si...
1. transportul in comun (RATB, metrou) nu iti e pe plac;
2. vrei sa mai economistesti cativa lei la costul transportului zilnic;
3. preferi (dar cine nu prefera?...) o masina confortabila unui metrou aglomerat;

... poti pune un anunt pe cumasina.net (nici macar nu-ti trebuie cont), specificand traseul tau zilnic, orarul si (in cazul soferilor) chiar si pretentiile materiale.

Iar anunturile se pot face local (in orase), national (stim cu totii cum circula si trenurile...) sau chiar international. Exista si sectiune de plecari periodice in tara sau in strainatate, iar in topul traseelor se afla, desigur, cele (din)spre mare.


Asteptam pareri, si de la soferi, si de la pasageri. Metropotamul, amator de autostop si de metode alternative de transport, se bucura de initiativa.
1 comentariu vrei sa comentezi?

Cumasina, o alta fata a transportului in comun
Ela
#1 -

o idee foarte buna

si eu am tinut-o la caldut mult timp dar n-am avut timp sa ma ocup de ea. Felicitari Cristian :)

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Terasa mea preferata in 2017 este ...
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera