Cum va arata parcarea subterana de la Universitate

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Cum va arata parcarea subterana de la Universitate? De multe ori ma intreb si eu acelasi lucru, pentru ca lucrarile parca nu se mai termina. Pana la urma, cica se deschide pe 20 iulie.

In orice caz, au aparut cateva poze din care incercam sa ne facem o idee despre cum va arata parcarea subterana, sau macar sa vedem cam care este stadiul lucrarilor. Avem aceste poze, pentru ca se apropie alegerile si actualul Primar Sorin Oprescu, a fost in vizita de lucru pe santier. Acesta declara ca:

"Ma bucur ca, in scurt timp, la Universitate vor aparea 420 de locuri noi de parcare.Este prima parcare in parteneriat public-privat din Bucuresti. Demonstram astfel ca Municipalitatea poate dezvolta proiecte importante pentru oras, nu numai din bani publici, ci si atragand investitii private."

parcare universitate parcare universitate

De restul declaratiilor nu ma leg, pentru ca sunt promisiuni mai degraba electorale si nu au legatura cu subiectul. In schimb, iata un scurt istoric al lucrarilor:

In septembrie 2010 au fost mutate, in Parcul Izvor, cele patru statui aflate in Piata Universitatii

In perioada noiembrie 2010 – iunie 2011 – au fost demarate si finalizate lucrarile arheologice

In iunie 2011 au fost demarate lucrarile de constructie: organizare de santier, deviere retele, platforma de lucru si s-au executat sapaturile necesare pentru realizarea peretilor mulati.

In august 2011 – au fost executati peretii mulati si pilotii aferenti parcarii.

Peretii mulati (exteriori) se desfasoara pe o suprafata de 350 m, sapatura pentru realizarea lor s-a facut la o adancime de 24 de m, iar utilajul foslosit a fost unul agabaritic (90 tone), capabil sa excaveze peste 250 mc de pamant in 24 h. Aceasta etapa a reprezentat si inceputul constructiei efective a parcarii.

In perioada septembrie – octombrie 2011 - s-a executat sapatura la o adancime de 4 m si s-a turnat placa de beton pentru primul nivel subteran al parcarii.

La inceputul lunii noiembrie 2011 – a fost executata sapatura top-down sub placa subsol -1 si pe cele doua zone deschise ( pana la – 7m)

Zona unde se lucreaza in sistem top-down reprezinta 80% din amprenta parcarii.

La sfarsitul lunii decembrie 2011 – a fost executata sapatura top-down sub placa subsol -2 si pe cele doua zone deschise (pana la -12m)

Din ianuarie 2012 – s-a inceput turnarea radierului parcarii.

Din martie 2012 – au fost incepute lucrarile la elementele verticale (stalpi, pereti interiori)

Aprilie 2012 –a fost turnat “capacul” parcarii . De asemenea, au fost executate sapaturile pentru tunelul din strada Toma Caragiu.

5 Mai 2012 – cele 4 statui mutate temporar in parcul Izvor au fost readuse in Piata Universitatii

Mai 2012 – au fost demarate lucrarile de hidroizolatie ale "capacului" parcarii, precum si lucrarile de "umplutura" pentru lucrarile de amenajare a Pietei Universitatii

Parcarea de la Universitate se deschide in Mai

2 comentarii

Cum va arata parcarea subterana de la Universitate
Junk
#1 -

Campanie

Ati inceput sa faceti propaganda electorala?

Cum va arata parcarea subterana de la Universitate
Celor care s-au saturat de Pdl
#2 -

Ne vedem la vot

Da Oprescu trebuie Votat. O merita. 4 ani s-a zbatut pentru noi. Noi trebuie sa-i fim alaturi.

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera