Cum va arata Bucurestiul daca Sorin Oprescu se tine de cuvant

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Bucurestiul va avea o alta fata pana la sfarsitul anului 2016. Sau cel putin asa promite primarul Capitalei Sorin Oprescu.

Edilul a mai spus ca planul Urbanistic General va da coerenta si identitate Capitalei.

Pe lista de to do se numara constructia unei parcari la Edgar Quinet, tunel rutier si parcare la piata Charles de Gaulle, transformarea unor strazi in pasaje pietonale (de exemplu strada Piata Amzei), amenajarea cheiului Dambovitei, pod in zona Izvor.

De asemenea, lista mai include restaurarea Arcului de Triumf, Observatorului Astronomic si a altor cladiri monument, refacerea retelei de apa si canalizare, modernizarea Arenelor Romane, constuctia unei sali de concerte, patinoar, sala de atletism si complex de natatie.

Daca toate aceste proiecte vor arata ca in poze si pentru constructia lor nu va fi nevoie de 100 de ani Bucurestiul va arata foarte bine, facand concurenta multor orase din strainatate.

Tot din planurile de viitor ale lui Sorin Oprescu se numara transformarea Regiei Autonome de Transport Bucuresti in societate comerciala si inclusa in Autoritatea de Transport a Municipiului Bucuresti.

In viitorul apropiat Hanul Gabroveni va fi facut centru cultural, dar vedeti si cum va arata cinematograful Favorit dupa renovare.

Voi ce parere aveti despre viitoarea fata a Bucurestiului? Cert este ca timpul il preseaza pe Sorin Oprescu pentru ca mai are la dispozitie doar 3 ani si 2 luni din mandatul de primar al Capitalei, pe care l-a castigat a doua oara, la alegerile locale din 2012.

Sursa foto

 
7 comentarii

Cum va arata Bucurestiul daca Sorin Oprescu se tine de cuvant
tiby
#1 -

Comentariu nou

Arata frumos in poze, sa nu uitam machetele aratate de primarie inainte de a renova Piata Universitatii, aratau foarte bine, zone verzi, copaci, o minunatie .. si uitati-va cum arata acum.

Arcului de Triumf a fost renovat de 3 ori in ultimii 7 ani, ultima data a fost data jos incriptia cu Budapesta.

Parerea mea e ca până la a visa la Autostrazi Suspendate si Tuneluri rutiere, primarul Oprescu ar trebui sa stranga maidanezii de prin cartiere, sa termine de renovat Centrul Vechi si sa extinda lucrarile inspre Calea Mosilor si Calea Calarasilor ..

Cum va arata Bucurestiul daca Sorin Oprescu se tine de cuvant
Dia
#2 -

Comentariu nou

Mda.. in loc sa investeasca in educatie.. el vrea sa schimbe Bucurestiul la fata.. Politicienii sunt niste dobitoci. Deci noi abia avem strazi, benzi rutiere, si e vai de tine daca conduci la ora de varf, ori vrei sa iesi cu bicicleta nu mai spun.. si el viseaza la cladiri spatiale?.. Chiar atat de orbi suntem cu totii? Guvernului ar trebui sa ii fie frica de noi.. nu invers.. Investitia in educatia primara ar trebui sa fie pe primul loc.. trist..
Sunt curioasa sa aflu cu ce o sa ajute Romania- Bucuresti acest proiect :)

Cum va arata Bucurestiul daca Sorin Oprescu se tine de cuvant
Alex.D
#3 -

@Dia

Draga Dia. Nu sunt eu un mare fan al lui Oprescu DAR tu cu siguranta nu ai habar cum e treaba cu bugetele primariei. Lasa-ma sa iti dau un indiciu: Educatia trebuie ajutata de la bugetul central, recte de la partea data de guvern.Sa nu mai spun ca Oprescu nici nu trebuie sa ajute Romania. El fiind primar de oras, ghici ce?...trebuie sa ajute ORASUL in care este primar.
Acum daca o sa ii reuseasca proiectele sau nu, e o alta problema. Probabil daca o sa ii iasa macar jumatate din ele o sa fie realizate tot pe jumatate din ce ni se arata acum.La fel s-a intamplat si cu Arena Nationala, stadion pe care de fapt el doar l-a terminat si la fel s-a intamplat si cu proiectul de la Universitate. Ambele aratau frumos in poze si concept insa s-au dovedit aproape in totalitate altceva (sau macar neterminate ideatic, ca sa spun asa).
Ar fi draguta o sala de concerte care de fapt sa fie mai mult polivalenta (pentru ca m-am saturat de ceausismele pe care le avem)si ar fi dragute si mai multe locuri de parcare(cu toate ca asta mai tine si de edilii de sector). Din mai multe motive, am indoielile mele cu privire la "proiecte", ramane totusi de vazut.

Cum va arata Bucurestiul daca Sorin Oprescu se tine de cuvant
amelia
#4 -

Comentariu nou

Imi pare rau sa informez pe cei incantati de imagini dar in mare ele sunt copiate de autorul articolului din alte poiecte .....poate ca "proiectele" relizate ar fi aratat mai bine daca dezvoltatorii ar fi respectat proiectele in sine...sau sar fi ales unele mai bune ... iar in ceea ce priveste bucurestiul nu exita o strategie coerenta de dezvoltare... iar cea care exista e aberanta .
Problema mare este ca charmantul DOMN' OPRESCU nu respecta specialistii chiar daca unii , in disperare (unul din multele exemple http://www.arhiforum.ro/arhitecti/arhitectii-voluntari ) isi ofera ajutorul grat

Cum va arata Bucurestiul daca Sorin Oprescu se tine de cuvant
Madalina
#5 -

Comentariu nou

altii in 3 ani construiesc un oras intreg de la 0, noi ne chiunuim sa modernizam. nu zic ca nu arata bine si nu sunt necesare investitiile dar ce facem cu gunoaiele si locurile lasate in paragina si cu aurolacii de la Unirii? nu prea dau bine in peisaj de capitala europeana parol.

Cum va arata Bucurestiul daca Sorin Oprescu se tine de cuvant
florin
#6 -

Credibilitatea se castiga prin fapte, nu promisiuni

Promisiunile lui Oprescu:

piste pt biciclisti => gaura 10 milioane euro in buget
finalizarea soselei Buzesti => hala Matache demolata
centru istoric restaurat => cad cladirile din senin

In stilul asta ma mir ca nu se intampla si la noi ce se intampla in Istanbul acum

Cum va arata Bucurestiul daca Sorin Oprescu se tine de cuvant
Alex.D
#7 -

@florin

Hai ma Florin, avem noi fata de rascoale? Noua ne-a disparut spiritul asta de mult si acceptam de cele mai multe ori chiar sa fim calcati in picioare.

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera