Cum traieste fondatorul Ikea

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Ikea poate fi numit un stil de viata. Magazinul a ajuns in Romania o data cu integrarea in Uniunea Europeana, in 2007 si de atunci cred ca multi dintre noi avem cel putin un obiect sau o piesa de mobila cu eticheta Ikea.

Zvonurile spun ca unul din zece europeni a fost conceput intr-un pat Ikea :). Succesul acestui brand nu prea mai poate fi contestat in prezent, mai ales ca cifrele de vanzari arata un profit frumos.

Ikea are magazine in 44 de tari si anul trecut, la sfarsitul lunii august 2012 avea un profit de peste 3 miliarde de euro.

Si desi fondatorului grupului Ikea ar avea toate motivele sa se scalde in lux, el duce o viata modesta.

Ingvar Kamprad implineste sambata, 30 martie, varsta de 87 de ani. El se afla in topul miliardarilor lumii, dar cu toate astea este foarte atent cum cheltuie banii. Potrivit topului realizat anul trecut de revista Forbes, Kamprad avea o avere estimata la 3,3 miliarde de dolari.

Fondatorul Ikea isi permite sa isi cumpere un avion, dar in schimb prefera sa zboare la clasa economic. A condus timp de multi ani un Volvo si a renuntat la acesta doar in momentul in care i s-a spus ca masina ii pune viata in pericol.

Desi are bani pentru cele mai scumpe restaurante, Ingvar mananca la restaurantele Ikea chiftele facute dupa reteta traditionala suedeza.

Pentru fondatorul Ikea luxul este mai degraba un pacat. Angajatii il vad mai degraba ca un coleg, nu ca un sef. Ingvar isi face cumparaturile la magazinele locale, imbracat modest, putand fi usor confundat cu un batranel obisnuit, nu ca un miliardar.

Locuieste in Lausanne, Elvetia, intr-o casa modesta si are patru copii. Cu toate acestea el nu se numeste pe sine un model, ci un om obisnuit, care are defecte.

Ii uram si noi un calduros La multi ani!
1 comentariu

Cum traieste fondatorul Ikea
Laur
#1 -

asa avere?

doar 3.3 miliarde de euro? :)) e mic copil pe langa ciobanu de becali inseamna

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera