Cursuri de la Harvard - la tine acasa

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Sa ne aducem aminte cum era la meditatii. Urat, pentru unii dintre noi, dar acum avem posibilitatea sa facem meditatii dupa cum vrem noi, nu dupa cum ne dicteaza parintii. Avem la dispozitia noastra pe Internet cursuri si seminarii de la MIT, Stanford, Berkeley, Harvard si alte universitati din Ivy League. Cursurile tinute de profesori de marca au fost inregistrate si puse pe diverse site-uri ca sa ajunga la internautii de pretutindeni. Prin urmare nu iti oferim ocazia sa pleci in SUA fara examenele necesare (Metropotam nu este duhul din lampa) dar daca Mohamed nu poate sa ajunga la munte, muntele se muta pe internet.

Aceste cursuri video sunt de cele mai multe ori povestite intr-o engleza de baza, usor de priceput cu destul umor si umanitate ca sa fie o vizionare placuta. Bineinteles, depinde si despre ce materie este vorba.

Pentru o colectie de peste 1500 de astfel de cursuri tinute de profesori din MIT, Stanford, Berkeley, Harvard, Princeton, si Yale intra pe academicearth.org. Site-ul se doreste a fi un fel de "Hulu educational". Video-urile sunt grupate pe materii pentru a fi usor de gasit, si utilizatorii pot chiar sa puna note cursurilor in sine. Astfel poti sa gasesti materiale care deja au fost vizionate si laudate de alti utilizatori.

Youtube, cel mai mare site de continut video din lume, nu neglijeaza nici el latura educationala, desi multi oameni cand se gandesc la Youtube probabil se gandesc la cum e mai bine sa o arzi pe net. Dar pe Youtube Edu chiar poti sa inveti ceva. Este o colectie de videoclipuri educationale, care spre deosebire de Academic Earth, au marimi si obiective variabile. Nu sunt toate cursuri.Universitatile si posturile TV pentru studenti care participa au cate un canal, unde pot sa uploadeze orice fel de continut doresc: cursuri, reportaje, interviuri, experimente, clipuri de prezentare.

Videolectures.net este al treilea site educational din lista noastra. E vorba de un site European de data asta (care a fost dezvoltat in Slovenia), al carui scop este sa furnizeze continut video stiintific si educational de calitate. Furnizorii sunt institutii stiintifice, cercetatori de marca, organizatori de workshop-uri, seminarii si conferinte. Tehnologia Comunicatiilor, Inteligenta Artificiala, Web-ul Semantic si Data & Text mining sunt cele mai bine acoperite subiecte, dar portalul incearca sa atraga si materiale din sfera Stiintelor Umane.
 Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera