Cum sa faci martisoare

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Tot ne plangem ca martisoarele din ziua de azi ne dezamagesc crunt pentru ca este dificil sa te plimbi cu cana prinsa in piept sau cu un ursulet de plus spanzurat de incheietura. Asa ca poate, daca avem ceva timp la dispozitie cat sa facem rost de cateva materiale folositoare si ne mai simtim indemanateci si vrednici de ceva aventuri in lumea lucrului manual nivel de clasa a cincea, atunci poate ne apucam de facut martisoare.

Materiale necesare (lista orientativa)

- ata colorata, snururi rosii-albe
- hartie creponata, clasata colorata
- flori si frunze uscate
- scoici sau bucati de scoici
- carton, panza, bucatele de sticla colorata
- margele din sticla sau lut
- ghinde, boabe de fasole, linte
- fotografii, imagini, desene
- acuarele, carioci, creioane colorate

+ foarfece, lipici

Idei ajutatoare:

Baza martisorului: patrat (sau orice alta figura geometrica) din carton pe care sa fie lipit restul creatiei. Poate fi colorata cu acuarela, inscriptioanta cu un mesaj scurt sau doar cu un simplu 1 Martie. Cartonasul este foarte folositor, deoarece astfel martisorul nu se pierde prin buzunare sau prin geanta si este mai usor de prins. Atentie insa sa nu-l faceti de dimensiunea A5 ca nu-i foloseste nimanui la nimic.

Snurul: gata cumparat sau facut in casa. Prima varianta ne scapa de multe belele, cea de-a doua ne solicita putin. Poate fi facut din ata colorata sau din fire mai groase impletite in 2 sau in 3 (in stilul cozilor impletite pe care le mai poarta fetele cu par lung).

Colajul: pe bucatica de carton puteti lipi florile si frunzele uscate, sub forma unui buchetel in miniatura sau scoici micute. Margelele pot fi aranjate in lantisoare, tesute pe bucatele de panza sau in combinatii cu cochilii. Daca sunteti ceva mai indemanateci puteti sa faceti figurine din lut sau din ata impletita, boabele pot fi aranjate si pictate in forma de omulet, poate chiar va iese si un cosar, sau in forma de gargarita.

Cine se pricepe la impaturit hartia poate incerca origami in miniatura, iar rezultatul, o floare sau o pasare, poate fi oferit pe post de martisor. Cine se pricepe la pictat nu are decat sa isi incerce talentele si sa picteze ori pe ghinde, bucatele de sticla sau micul cartonas cu flori, desene abstracte sau orice ii trece prin minte. Si cine se pricepe la cusut poata sa coasa bucatelele de panza cu diverse modele. Fiecare cu talentele lui.

Aici gasiti cateva modele de martisoare usor de facut. Si aici si aici alte idei pentru crearea martisoarelor.1 comentariu vrei sa comentezi?

Cum sa faci martisoare
gabriela
#1 -

Comentariu nou

vreau poze e interesant

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera