Cum sa faci lumanari

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Lumanarile au trecut de stadiul pur decorativ, acum fac parte din ritualul nostru de aromo-terapie, le folosim ca sa cream o atmosfera romantica si cand curentul pica, le folosim pe post de surse de lumina. Ei bine, daca tot fac atatea lucruri minunate, de ce nu am invata si cum sa le facem. Desigur, in ideea ca nu avem treburi urgente de solutionat in ziua in care ne propunem sa facem lumanarile cu pricina.

Materiale necesare:

- ceara pentru lumanari, lumanari mai vechi, aproape terminate sau parafina
- vopsea speciala pentru ceara (mai greu aici, dar functioneaza si cu colorant) sau creioane din ceara
- pahare din sticla in diferite forme si culori
- sfoara
- plante uscate, esente, batoane de scortisoare, coji de portocala, flori de anason, cuisoare, boabe de cafea si tot felul de plante aromate
- o oala mai mare in care sa fierbeti apa
- un ibric sau cana gradata rezistenta la temperaturi inalte
- daca nu vreti sa sacrificati din pahare atunci puteti sa va faceti un suport pentru lumanari din carton
- ziare vechi

Cum sa...

Puneti ceara, bucatile de lumanari sau parafina intr-un vas rezistent la temperaturi inalte si il puneti in apa fierbinte, avand grija sa nu intre apa peste ceara. Asteptati sa se topeasca si apoi adaugati vopseaua si esentele. Aranjati pe masa paharele in care vreti sa faceti lumanarile si puneti in ele bucatele de ata de lungimea paharului.

Cand ceara devine lichida o varsati cu multa grija in pahare sau in formele din carton. Cel mai bine ar fi sa aveti masa acoperita cu foi de ziare si sa nu lasati fata de masa cea pretioasa a mamei la vedere, deoarece amestecul minune pateaza. Aveti grija sa nu acoperiti firele de ata cand turnati ceara. Adaugati apoi decoratiunile, plantele, floricelele, bilutele de plastic colorat si orice alta minunatie pe care o vreti preservata in ceara si care nu va lua foc cand veti aprinde lumanarea.

Asteptati sa se intareasca inainte sa manipulati lumanarile. In functie de cat de bun este amestecul, lumanarea va arde sau nu. Daca folositi prea mult colorant si prea putina ceara, atunci nu va ramane aprinsa prea mult.

Lumanarile facute in casa pot fi facute cadou sau pot fi pastrate pentru bunul plac. Fiind facute cu manutele astea doua sunt un cadou simpatic si de apreciat, chiar daca uneori au forma mai ciudatica.

Atentie! Ceara fierbinte aplicata pe piele poate provoca arsuri, indicat ar fi sa nu incepeti sa experimentati o epilare ad-hoc sau vreun joc istet. Si in functie de cat de buna este vopseaua, amestecul pateaza.

Pentru mai multe idei incercati aici.1 comentariu vrei sa comentezi?

Cum sa faci lumanari
GYNY
#1 -

CUM SA VOPSESC LUMANARIILE FACUTE IN CASA

OK DAR E CAM GREU DE FACUT CU VOPSITUL SPRE EXEMPLU DACA AI O FORMA ACASA UN AMBALAJ DE PLASCTIC POTI TURNA CEARA IN EL DA PLS HELP ME CUM SA O VOPSESC CU DIFERITE CULORI SI SA NU FIE GREU DE OBTINUT :p

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera