Cum sa ajungi in iad. Ghid teoretic

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Drumul catre iad este pavat cu intentii bune. Si pentu ca tot am vorbit despre fapte bune si karma pozitiva saptamana trecuta, azi vom aborda cateva sfaturi pentru cei care nu vor sa isi petreaca o eternitate balacindu-se in lacuri de lapte si miere intr-o feerie edenica de-a dreptul bolnavicioasa si plictisitoare.

Sfaturile acestea sunt pentru cei care prefera o atmosfera putin mai condimentata, fierbinte, intunecata, in care durerea si chinul etern nu iti vor lasa ragaz de plictis, caci, dupa cum spunea Mark Twain, te duci in rai pentru clima si in iad pentru companie.

Ce sa faci ca sa iti rezervi din timp un loc pe mosia lui Lucifer?
 
Primul pas ar fi sa nu fii partinitor, adica, spre exemplu, sa nu tii partea lui Dumnezeu. Cu care, totusi, poti sa discuti din cand in cand, ca sa fii sigur ca esti pe drumul cel bun.

In opozitie, Scaraotchi poate fi ridicat in slavi cu tot armamentul lingvistic al limbii romane care il proslaveste, de la banalul si amicalul "drace", la regionalismele si eufemismele delicioase: talpa iadului, uciga-l toaca, duca-se pe pustii, impielitatul, aghiuta, michiduta, pardalnicul, nichipercea, sarsaila sau incornoratul si terminand cu numele rafinate ale diversilor demoni si ingeri ai raului: Belzebut, Mamon, Azazel, Mefisto, Samael, Baal, Loki sau pur si simplu Satana.

Ne-numirea te fereste de rele. Este recomandabil sa eviti eufemismele si sa-l invoci pe apelativele sale cat mai directe, astfel se evita confuziile.

Urmatorul pas, destul de paradoxal, ar fi sa iti faci un scop in viata din a fi nefericit. Fericirile par sa duca direct sus. In consecinta, nu fi sarac cu duhul, ca sa nu mostenesti imparatia cerurilor si nu plange, ca sa nu fi mangaiat. Ai putea sa fii totusi bland, pentru ca se promite mostenirea pamantului.

Flamand si insetat pune o dilema. Sa speri ca va functiona aceeasi regula si in iad? "Pentru ca aceia se vor satura" si sa risti o indigestie eterna in cazanul cu smoala? Sau sa faci exact invers, ca sa fii slim si fit cand vor alerga dupa tine zavozii iadului?

Urmatoarele indicatii ale fericirilor trebuie urmate evident taman pe dos: nici milostiv, nici impaciuitor si nici cu inima curata. Atentie insa, in tot acest timp trebuie pastrata o atitudine neutra si o karma buna, pentru ca nu trebuie atras asupra ta oprobriul public. "Ferice de cei prigoniti si ocarati".

Aceasta metoda necesita un grad de spirit machiavelic ce nu e la indemana tuturor. Mai pe intelesul maselor, in dulcele stil clasic al hedonismului, trebuie sa fii adeptul cultului placerii.

Elementele care graviteaza in jurul acestei filosofii cu radacini antice (dar denaturate de societatea moderna) sunt: banii, distractia, sexul, alcoolul, iarba dracului, dezmatul, desfatarea, libertinismul, lipsa moralitatii si mai ales a constiintei, pentru ca o constiinta curata este cea mai dulce perna, insa ca sa ne atingem visele nu trebuie sa dormim!

In concluzie, fa pe dracu in patru si fereste-te ca dracu de tamaie de fapte bune, in cel mai rau caz o sa te trezesti intr-o balanta neutra, atarnat in limboul anticameral al iadului pe vesnicie, de unde nici dracu' n-o sa te mai ia. Trage-l pe dracul de coada cat poti de des si fa-te frate cu el pana treci puntea. Fii dracul gol si mergi pana unde si-a intarcat dracul copiii.

Si daca ai vreodata indoieli asupra drumului, pastreaza un zambet mefistofelic in coltul gurii, ca dracul nu e chiar atat de negru. Doar la dracu'n praznic. Ptiu, drace!2 comentarii

Cum sa ajungi in iad. Ghid teoretic
axelanti
#1 -

Comentariu nou

am ras...bun asa:) evident ca nu dracul kiar atat de negru... oare cat platesc ce-i din rai la curent, din moment ce e atat de luminat locul ala? hmmm.. aveti grija de creerele voastre!

Cum sa ajungi in iad. Ghid teoretic
axelanti
#2 -

corecturi

"ca nu e dracul"..... si "cei", scz dar sunt grabit.

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera