Cum poti sa iti decorezi casa si ce poti sa faci cu obiectele reciclate

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

"Nimic nu se pierde, totul se transforma" este sloganul celor care s-au decis sa aiba grija de natura si sa recicleze.

Si nici macar nu e greu sa faci asta, ai nevoie doar de buna dispozitie si chef de a crea ceva frumos, din lucruri pe care poti considera ca sunt bune doar de aruncat la gunoi.

Asa ca ideal ar fi sa le colectezi selectiv pentru a le transforma in obiecte. Daca nu ai idei ne-am gandit la o serie de sugestii, de care te poti apuca in timpul liber.

1. Accesorii pentru tinutele de zi cu zi

Stiati ca din revistele pe care le aruncati ati putea sa creati o poseta? Cu siguranta prietenele o sa va invideze pentru asta.

Totodata, aveti nevoie de lipici, un lantisor sau o sfoara ca sa va faceti o bratara sau un colier, ca sa fiti sigure ca purtati accesorii unicat.

Sursa foto 1, 2

2. Jucarii de hartie

Cei mici o sa fie incantati daca creati pe masa din bucatarie un mic atelier de jucarii. Din carton decupati formele, dupa care apelati la lipici si la revistele din casa.

O sa fie una dintre cele mai relaxante activitati pe care le faceti impreuna cu familia.

Sursa foto 1, 2

3. Rame pentru fotografii

Daca nu esti multumit de modelele pe care le gasesti in magazine poti sa cumperi o rama simpla pe care sa o accesorizezi cum vrei. Te poti folosi de revistele pe care le ai sau de calendarele mai vechi.

Nu uita ca trebuie sa lasi o noapte ca lipiciul sa se usuce bine, dupa care iti poti decora locuinta cu fotografiile care iti plac, pentru ca rama va fi pe masura.

Sursa foto 1, 2

4. Sa iti infrumusetezi balconul

Toate ghivecele poti sa le reinventezi cu ajutorul materialelor pe care le reciclezi. Din cutii de bere sau de suc poti sa faci ghivece, pe care le decorezi cu ajutorul hartiei sau le pictezi.

Mai puteti crea moristi de vant, care sa va faca gradina din balcon mai atragatoare.

Sursa foto 1, 2

5. Haine din hartie reciclata

Poate parea o idee exagerata, dar daca trebuie sa mergeti la o petrecere tematica o tinuta realizata integral din materiale reciclate o sa faca senzatie.

Asa ca teancul de reviste sau de ziare nu trebuie aruncat niciodata, pentru ca se pot transforma, cu putina rabdare si pasiune.

Sursa foto 1, 2

Ce flori poti sa faci din hartie

Nici un comentariu inca vrei sa comentezi?

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera