Cum arata Piata Francofoniei din Bucuresti

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Micul Paris are de luni, 15 aprilie, si Piata Francofoniei.

La evenimentul de lansare au participat primarul Bucurestiului Sorin Oprescu, ministrul de Externe Titus Corlatean si reprezentantul Secretarului General al Organizatiei Internationale a Francofoniei Pierre de Cocatrix.

Cu ocazia inaugurarii Pietei Francofoniei s-au tinut discursuri prin care s-a incercat sa se scoata in evidenta importanta familiei francofone pentru tara noastra.

Edilul Capitalei Sorin Oprescu a spus ca piata inseamna "apreciere si un simbol al francofiliei bucurestenilor".

Pierre de Cocatrix a spus ca Romania este "stat-fanion" al francofoniei in Europa Centrala si de Est.

Piata Francofoniei este singura de acest gen din Europa si se afla la intersectia dintre Bulevardul Libertatii si Calea 13 Septembrie , spatiul si monumentul fiind realizate de Primaria Generala a Municipiului Bucuresti.

Chiar daca Piata Francofoniei nu pare un monument arhitectural are valoare din punctul de vedere al relatiilor diplomatice dintre Romania si Franta, asa cum au subliniat si oficialii prezenti la eveniment.

Si in plus am putea spune ca este un nou simbol al ceea ce era candva Bucurestiul, adica Micul Paris. Pe vremuri, La Capsa era buricul Micului Paris azi oare putem spune asta despre Piata Francofoniei?

Voi ce spuneti?
7 comentarii

Cum arata Piata Francofoniei, din Bucuresti
george
#1 -

Comentariu nou

Ce scrie pe placa respectiva ?

Mie mi se pare cam banala piata, in stil Oprescian.

Mai bine ar strange maidanezii din Bucuresti, mai ales din Militari, stiu ca in zona selecta unde locuieste dr. Sorin Oprescu nu sunt haite de maidanezi dar noi restul m-am saturat de inaugurat Piete, Piatete, Autostrazi suspendate si Pasaje spoite etc.

Cand se va face ceva pentru cetateanul de rand care doreste sa se plimbe linistit printre blocuri, sa isi scoata copilul la o plimbare cu bicicleta fara a se teama de haitele de maidanezi ... ?

Au trecut 5 ani de cand este Oprescu primar iar la Metrou Pacii sunt cel putin 4 haite de 5-7 maidanezi, il invit pe primarul nostru sa faca o vizita in zona Autogara Militari dupa ora 22:00, apoi sa mearga pe Apusului sau Barsanesti.

Sper sa vina de mana cu primarul sectorului 6, Rares Manescu care acum un an spunea ca maidanezii sunt prioritatea lui numarul 1 insa nu a facut nimic pentru a reduce numarul de maidanezi.

Cum arata Piata Francofoniei, din Bucuresti
anca
#2 -

Aloooo

Chiar nimeni nu vede ca in spatele pietrelor acelea e un maidan plin de gunoaie si caini?

Cum arata Piata Francofoniei, din Bucuresti
ioana
#3 -

maidan plin de gunoaie si caini

Asa arata Bucurestiul dupa 5 ani de Oprescu ..

Cred ca in spatele placii comemorative este maidanul Academiei Române iar un pic mai departe este Palatul Bragadiru unul dintre monumentele uitate de Sorin Oprescu, pentru autostrazi suspendate, gazoane de stadioane schimbate lunar etc. s-au gasit bani insa pentru infrumusetarea orasului nu sunt resurse.

Cum arata Piata Francofoniei, din Bucuresti
Doru
#4 -

Biserici si saormerii

Oprescu e un mahalagiu incompetent si corupt.Sper sa candideze la presedintie si sa castiga...altfel nu scapam de el.

Cum arata Piata Francofoniei, din Bucuresti
iulia
#5 -

Piata Francofoniei

http://infoinsider.ro/2013/04/15/panglici-sceneta-in-piata-francofoniei-daca-v-au-placut-bufonii-mai-poftiti-si-n-alta-seara/

Cum arata Piata Francofoniei, din Bucuresti
Mihai
#6 -

Fals!

1) Nu vad nici caini nici gunoaie pe "maidan"! Aveti perceptie falsa!
2) Daca era o piata mult prea spectaculoasa, sigur comentati ca "De ce arunca banii pe asa ceva, cand sunt proiecte mult mai importante", asa ca... mai bine sa lasam ipocrizia de-o parte!

Cum arata Piata Francofoniei, din Bucuresti
Rareş
#7 -

Tipic!

Sigur o să fie pângărită cu desene şi simboluri mizere pe care unii au "tupeul" să le numească "artă urbană". Fără griji, că nu durează mult până apar primele semne, că doar locuim în România, ţara în care poporul nu merită nimic, nici măcar "Bună ziua!"...

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera