Cum ar schimba Metropotam Casa Radio

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
In urma cu patru si, respectiv, doi ani, metropotam numea Casa Radio din Bucuresti locul saptamanii. De atunci, a intrat in faza de reconditionare, a fost transformata in santier, asaltata de investitori si muncitori, parasita, toate transformand-o in prezent intr-un fel de anti-locul saptamanii... eventual si al anului.

Casa Radio Casa Radio

In urma cu 3 saptamani am aflat ca valoarea Casei Radio a crescut si ca este presupusa a fi finalizata in 2013. Am fost recent in zona pentru a vedea cum se desfasoara procesul de constructie, pentru ca de ceva timp il tot urmarim cand ne aflam in zona Eroilor si nu vedem niciun progres. Ei bine, nici cu aceasta ocazie nu ne-a fost dat sa vedem mare lucru. Mai mult, suprafata enorma pe care se intinde cladirea, si careia ii dai ocol in aproximativ o ora, era lipsita de prezenta umana. Niciun muncitor, nicio macara, paznic sau masina - totul pustiu si lasat sa se darame.

Drept dovada, ne-am gandit ce am face noi cu aceasta cladire daca, ipotetic, nu ar fi detinuta de Plaza Centers.

Casa Radio Casa Radio

La mijlocul lunii ianuarie anul acesta, aflam ca Elena Udrea viseaza sa construiasca 30 de sali polivalente in urmatorii 6 ani. Adica aproximativ 5 intr-un an. Stim cum suna vestea, insa pentru ca aici avem voie si libertate sa lasam imaginatia sa zburde, ne gandeam cum ar putea fi folosita Casa Radio intocmai pentru scopul declarat de Ministrul Turismului si Dezvoltarii.

Dupa un prim calcul si o aproximare din privire, am ajuns la concluzia ca pe acest spatiu ar putea fi lejer construite 5 sali polivalente, nu foarte mari. Aproximativ de dimensiunea Salii Palatului. Un pic de logistica si organizare nemteasca, iar proiectul ar fi fezabil mult mai curand decat isi doreste insusi actualul proprietar al terenului.

Casa Radio Casa Radio

Se spune ca la momentul in care ar fi terminata, Casa Radio ar valora 700 milioane de euro. Ei bine, noi credem ca daca ar fi vorba de un complex de sali de spectacole, toate cu acustica zeiss (spuneam ceva de germani mai devreme), confort minim, zone delimitate de fotolii si stat in picioare, aerisire si cateva mic.ro-uri pe roti, asezate din loc in loc afara, valoarea ar fi mult mai mare. Cu cel putin un eveniment major in fiecare sala, prin deductie rezultand 5 spectacole pe an, 700 milioane de euro ar fi valoarea rezultata intr-un timp foarte scurt, de maxim 36 de luni, credem noi.

Atata timp cat are Dambovita la o aruncatura de bat, iar canalizarea din Bucuresti este cea pe care o stim cu totii de cateva decade sanatoase, problema refularilor la prima ploicica va da batai de cap celui care vrea sa definitiveze Casa Radio Plaza. Daca am avea, in schimb, sali de spectacole, care nu s-ar desfasura zilnic, ci maxim de doua ori pe luna, minusul anterior mentionat ar fi aproape neglijabil.

Casa Radio Casa Radio

De ce ne-am dori un complex de evenimente aici? In primul rand pentru ca este situat in imediata apropiere a centrului Capitalei, este la doua traversari de strazi de statia de metrou, se afla in imediata vecinatate a Operei Nationale Bucuresti si a Casei de Cultura a Studentilor, precum si a Facultatii de Drept si a caminelor Universitatii, fapte ce pot amplifica zonei statutul cultural si traficul de vizitatori si turisti.

Cu un plus de imaginatie, s-ar putea reconditiona parcul de langa Opera si cel de la iesirea de la metrou. Si deja zona Eroilor ar putea deveni noul centru al Bucurestiului, minus localurile ingramadite din Lipscani.

Noi cam asa ne-am imagina beneficiile de pe urma imensei Case Radio. Poate suntem utopici sau idealisti, insa nu credeam ca suntem total in afara logicii si realitatii.

Voi cum ati schimba Casa Radio?
Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera