Cum ar fi o lume fara Radio Guerrilla

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

*Vineri, 27 mai 2016, Radio Guerrilla a inceput sa emita din nou pe 94.8 FM

Acesta este un pamflet si trebuie tratat ca atare.

Intr-o societate de dobitoci, cei care au principii si valori trebuie eliminati.

Cam asa s-ar rezuma tumultuozitatea situatiilor recente din media romaneasca. Dupa ce situatia din Rosia Montana a fost cap de afis, ne-am trezit cu inca o drama: Radio Guerrilla care se inchide. Dincolo de detaliile legislative, care par sa ne spuna ca se poate salva, in urma licitatiei, ramanem cu intrebarea Si cum ar fi daca...?

Cum ar fi o lume fara Radio Guerrilla?


 

Parem multi, dar adevarul e ca suntem putini noi-astia care ascultam Guerrilla si-l urmarim seara pe Bogdan Serban.

Cei mai multi - si aici intra atat de multe categorii, incat ne-ar trebui inca o pagina - "se dau in vant" dupa Velea, Connect-R si cum s-or mai fi numind cei cu milioane de vizualizari si milioane de greseli gramaticale.

Noi ne uitam de sus la ei, cu un zambet in coltul gurii, dar banii tot acolo se duc. La artistii care canta nimicuri si la posturile de radio care ii promoveaza.

La fel se intampla si cu banii din campaniile publicitare. Ce vreti voi, reach la nimereala cu multi oameni care cred tot ce aud in spoturi? Na, poftim, spotul tau nu o sa sune niciodata penibil la postul nostru de radio, pentru ca muzica e si mai penibila.

Si uite asa, noi astia care ascultam Radio Guerrilla in masina sau la birou ne trezim ca nu mai intelegem nimic din ceea ce se intampla, cu gandul ca e din ce in ce mai deprimant.

Nu e vorba numai de muzica pe care o difuzeaza ci de oamenii care lucreaza acolo, valorile promovate, campaniile, emisiunile si modul in care atrag atentia spre scena artistica importanta, care ar ramane invizibila. Marea problema este ca, auzind aceasta stire, iti dai seama ca nu ai alternativa. Nu ai varianta 2, planul B.

Si, ca sa raspundem ipotezei initiale, o lume fara Guerrilla ar fi plina de 2 la pret de 1, de petreceri nebune alaturi de cocalarii tai preferati, fara vreo carte in peisaj, nici macar de bucate - ca doar viata e scurta, iar distractie tre' sa fie maximaa, fara principii si valori - e  mai important ce masina are prietenul meu, cu cine s-a mai combinat aia de la 2 si, mai ales, daca o duce mai bine decat mine. Si noi, astia putini, care ii priveam de sus, ne vom supune, tacit, regulilor. Ne vom amesteca pana cand nu vom mai avea nici creier, nici chip.

E ca atunci cand te gandesti cu nostalgie la guma Turbo. Am crescut cu Guerrilla. Nu am fost mereu de acord cu ei, nu am ridicat in slavi toate piesele promovate de ei si nici nu credem ca sunt cei mai buni, pentru ca noi nu credem in A FI CEL MAI BUN. Ne-am format: ei pe noi si noi pe ei, ne-am dezvoltat impreuna si am invatat cum sa traim asa. Fara sa ne dam seama, am intrat intr-un soi de dependenta.

Daca ar disparea, ar fi ca atunci cand a disparut guma Turbo. A mai aparut ceva pe piata asemanator? Nu. Exista zeci de tipuri de guma de mestecat, daca nu cumva or fi chiar sute, in toata lumea. Si ce?

Daca s-ar intampla la fel si cu Radio Guerrilla...continuati voi. Articolul ramane deschis. Speram ca si emisia lor.

Citeste Editoriale de Andreea Lupescu.

Pe aceeasi tema:2 comentarii

Cum ar fi o lume fara Radio Guerrilla
Vali
#1 -

Comentariu nou

Eu cred ca este inceputul sfarsitului, la fel cum in urma cu 10 ani disparea Radio Contact. De data asta macar Guerrilla se mai aude online...

Cum ar fi o lume fara Radio Guerrilla
Andrea
#2 -

La multi multi ani, Guerrilla!

O sa fie cu siguranta!
@Guerrilla avem nevoie de tine ca si de oxigen!
Multumim ca existi si ca noi "astia ramasi" nu ne mai simtim ca niste ciudati :))

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera