Culoare pe Lipscani

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Unii ar spune despre Lipscani ca nu este strada preferata a nimanui, ca e totul un kitsch cu aroma de mici pe gratar. Ca nu mai exista nimic care sa merite atentie pe acolo, iar Centrul Istoric pare o poveste pentru copii. Ce mai salveaza zona este Hanul cu Tei si povestile din vremurile bune.

Dar cu un vis frumos si vorbe dulci nu se reface o zona ci cu actiuni, cu munca si suflet. Si cum municipalitatea/primaria/institutia care trebuie sa se ocupe de pastrarea integritatii cladirilor nu se sesizeaza decat la nivel de promovare politica, responsabilitatea pica tot in mana cetatenilor. Noi votam, noi sa refacem...

Gresit.Pentru ca oamenilor le pasa, si au incredere in Lipscani, s-au gandit sa faca ceva pentru a imbunatati ratingul zonei. Proiectul  lor, intitulat "Frumusetea revine pe Lipscani" poate nu este pe placul tuturor, dar mesajul lor este clar. Este vorba de un set de desene graffiti pe cladirile si gardurile mai putin aratoase din zona. Acesta a fost manifestul lor si probabil ca se asteapta la alte implicari ale concetatenilor.

Actiunea lor face parte din programul "Cafes Culture", organizat in colaborare cu Institutul francez. Acest evenimentul se va desfasura pe perioada 6-16 iulie in trei dintre cafenelele din perimetrul istoric: Club A, Monage Lounge si Amsterdam Cafe. (sursa)

Acum nu intelegeti gresit, nu au vopsit zidul unei cladiri contribuind la distrugerea ei, ci au infrumusetat unul metalic, care imprejmuia un loc gol, pe care lumea il foloseste drept groapa de gunoi. Un fel de flori de mucegai, varianta urbana.Locul se afla vizavi de Teatrul de Revista Constantin Tanase si este o pata de culoare binevenita.

3 comentarii

Culoare pe Lipscani
iancu
#1 -

foarte frumos

Sper curand sa se faca renovari pe Lipscani ca e pacat sa se deterioreze ca acum...

Sper..

Culoare pe Lipscani
Alexandra
#2 -

erata

..locul e vizavi de teatrul de revista Ctin Tanase, nu cel de Comedie..nu de alta, dar poate ar fi greu de gasit de catre cei interesati. Oricum eu parcurg in fiecare dimineata Lipscaniul in drum spre munca si parca tot mai are un aer frumos asa...sau mi-e mie greu sa ma duc spre munca :))

Culoare pe Lipscani
flavia
#3 -

right

erata in calcul luata:) multumiri.

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera