Cu opaitul printre carti

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

quinet

In imaginea alaturata puteti vedea limpede cum progreseaza lucrarile de renovare a cladirii Universitatii, pe stanga, iar in jumatatea dreapta se poate remarca cu usurinta cladirea Arhitecturii, si ea in curs de carpire pe alocuri.

A, nu vedeti nimic? Asta se intampla pentru ca e noapte. Nu noapte cosmica, nici macar (inca) polara, ci noapte bucuresteana, asa, pe la 8 jumate aseara.

Strada Edgar Quinet incepe demn si academic de la fantana arteziana (care azi-noapte traznea a detergent si facea spume timide la… baza), continua strivit printre Universitate si Arhitectura, prin parcarea arhiplina cu masini claxonande, studenti grabiti sau teleleu si responsabili de parcare care ridica resemnat din umeri, se strecoara boem printre libraria mica a Carturestilor, o ceainarie si Hotel Capsa si franeaza brusc in sirul de claxoane de pe  Calea Victoriei, vizavi de Cercul Armatei.

Pe aceasta strada, considerandu-se ca trecatorii sunt suficient de iluminati de invatatura, nu exista iluminare stradala. Dai in gropi la propriu. Singurele licariri provin de la Capsa, care are lampadare proprii, si de la stele. Dar e poluare, si nu se vad bine.

Si cand te gandesti ca in Bucuresti au fost introduse inca din 1856 felinarele cu petrol…. Recomandam aspirantilor la invataturi superioare brichete, 1 leu bucata, sau, mai ieftin si mai ecologic (pe principiul sa nu ardem gazul degeaba), un buchet de lumanari de coliva, de la Biserica Studentilor (Rusa), 1 leu manunchiul.
Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera