Cu bicicleta pe...deasupra bulevardului Lascar Catargiu.

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Ma batea gandul sa-mi iau o bicicleta. Sedus de mirajul grijii pentru ciclisti manifestata de Primarie prin culoarele din zona Eroilor-Universitate (unde, intr-adevar, se circula bine), mi-am spus ca o bicicleta ar ajuta intr-adevar la o deplasare mai... fluida.

ciclo safe
intre Universitate si Piata Operei se pedaleaza frumos

Ceea ce n-am luat in calcul este faptul ca nu peste tot coexistenta pasnica intre biciclist, pieton si sofer este asezata la mare pret. Un exemplu graitor in acest sens este chiar bulevardul Lascar Catargiu.

Pe aproape intreaga sa lungime intre Piata Victoriei si Piata Romana, trotuarul include, pe ambele sensuri de deplasare, benzi pentru biciclisti. Traseul, care curge prin fata Ambasadei Iranului, Marii Jamahirii Arabe Libiene sau Republicii Arabe Siriene, ar trebui sa fie unul dintre cele mai circulate, intrucat face legatura intre doua puncte importante ale centrului Capitalei.

pietin pe pista


Mai mult decat atat, bulevardul este mai mereu intens circulat la viteze nu tocmai domestice, motiv pentru care siguranta biciclistului ar fi mult mai mare pe trotuar, pe banda special amenajata. Daca a inchipuiati ca orice velo-iubitor poate zburda in voie pe asfaltul minunat al bulevardului, va inselati amarnic.

chicken
i dare you, let's play... chicken!

parcati
parcati au fost, parcati sunt inca...

Probabil reprezentantii Primariei s-au gandit la profesionistii trial-urilor cicliste cand au permis uzul benzii pentru bicicleta pe post de... parcare. Pe traseul mentionat, biciclistii  pot folosi spatiul special destinat lor doar daca aleg sa mearga... pur si simplu peste masini. O alta optiune ar fi ocolirea acestora, insa vehiculele motorizate nu se afla la o distanta ce ar permite slalom-ul.

loc de pedalat
singurii metri pe care se putea pedala marti pe bd.Lascar Catargiu. parol.

et
un exemplu pentru orice biciclist bcurestean cu staif

Fireste, ar mai fi o solutie de tip "E.T": bicicletele ar putea zbura pe toata lungimea bulevardului. Sau, daca va incapatanati sa mergeti cu bicicleta pe bulevardul Lascar Catargiu, ati mai putea pur si simplu sa va dati jos din sa si s-o... impingeti pana la Romana. E mai...safe.3 comentarii

Cu bicicleta pe...deasupra bulevardului Lascar Catargiu.
dragosh_r0ck
#1 -

:)
boii sunt peste tot
Cu bicicleta pe...deasupra bulevardului Lascar Catargiu.
Cristina Foarfa
#2 -

Comentariu nou

Tot acolo sunt portiuni unde banda galbena ce delimiteaza pistele este pur si simplu dezlipita. Sau poate nici n-a fost lipita pentru ca nu s-au putut clinti masinile de acolo. Dar ne laudam ca avem piste de biciclete.

Cu bicicleta pe...deasupra bulevardului Lascar Catargiu.
Roxa
#3 -

Comentariu nou

Geniala faza cu E.T. :))

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera