Crocodilul din muzeu

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Pe strazile din New York circula legenda urbana a crocodilului din canal. Bucurestenii i-au intrecut pe New Yorkezi. Noi avem un crocodil intr-un muzeu. Si nici macar nu este un mit. Este realitate.

Muzeul Antipa  gazduieste o intreaga menajerie de reptile vii pana pe 15 februarie 2007. La etajul I a muzeului mereu in reparatii veti gasi cateva dintre cele mai exotice si mai periculoase specii de reptile din lume. Cuvantul de ordine fiind "cateva".


Sursa poza

Primul lucru de care trebuie sa va paziti este mirosul. La inceput poate fi destul de neplacut dar imediat ce vedeti un piton reticulat, cam uitati de el. Cand am mers noi sa vizitam "bestiile" cu sange rece, era dup-amiaza si majoritatea isi faceau siesta. Incolacite in colturile acvariilor, aratarile ne ignorau si isi menajau propria somnolenta. Se vede ca adoptasera o mentalitate de factura bucuresteana. Erau cam sictirite. Mai bine spus, ssssssssictirite.

Expozitia se desfasoara in trei incaperi, pline ochi cu acvarii acoperite. Deasupra acvariilor sunt puse afise cu informatii despre specia respectiva. Pe unde umbla, ce mananca, ce sanse ai sa supravietuiesti daca te musca. Cele veninoase au acvarii marcate.

In coltul unei sali se afla si o cusca in care era tinut un crocodil de Nil. Din fericire, cand am venit noi, acesta dormea dus. In cusca insa se stransese o suma frumusica in monede de cincizeci de bani si chiar si bancnote de un leu. Am poposit putin mai mult langa crocodil, amintindu-ne de Steve Irwin. :(

Nu ne asteptam sa vedem si artropode la expozitie, mai ales ca nu erau anuntate. In doua recipiente alaturate sa aflau o tarantula si un scorpion, si nu orice fel de scorpion. Un scorpion galben de desert, una dintre cele mai veninoase specii din lume, daca nu cea mai veninoasa.


Sursa poza

Una dintre cele mai triste imagini era cea a unei agame care statea rezemata de geam, visand probabil la o alta agama care o parasise. Covarsita de depresie reptilica, nu ne baga in seama. Exceptie au facut niste broscute testoase de Florida cu tample rosii care ne urmareau cu privirea. Din cand in cand atingeam cu degetul acvariul in care erau tinute si acestea incercau sa-l prinda. Ne-am distrat pret de vreo 15 minute in acest fel cu broscutele ninja.

Dintre serpi, singurii mai activi erau sarpele dungat (sarpe care se gaseste si pe plaiurile noaster) si cobra egipteana. In rest, Cobra falsa braziliana s-a strecurat in vasul ei cu apa si s-a asezat cat mai comfortabil posibil ca sa motaie nitel. Pitonii dormeau dusi. Nici unul dintre serpii cu clopotei (din Texas, Venezuela si de unde mai erau) nu voiau sa ne salute cu un scuturat de coada zgmotos. Totusi, in timp ce le admiram coloritul, cineva a scapat niste chei pe jos si am tresarit involuntar. :)


Sursa poza

Iguanele se mai catarau pe grilajele dinauntrul acvariilor, iar cobra scuipatoare din India (love the name, desi nu se compara cu vipera somaleza pufaitoare) mai isi schimba pozitia din cand in cand, dar fara prea mare chef. Serpii cu acesorii trendy statea la mica distanta unul de altul: sarpele cu clopotei si cel cu ochelari. In rest, expozitia mai are de oferit gecko, soparle si soparlite, varani si vipere.

Pentru douazeci de mii de lei vechi am putut sa stam mai aproape decat am putea sper (sau dori) de cele mai cunoscute specii de reptile din lume, pe care altfel le vedem numai pe Animal Planet. In plus, desi nu suntem fricosi din fire, nici nu ne-a deranjat in mod special ca  speciile cele mai mari trageau un pui de somn in timpul vizitei noastre. Chiar deloc.

Muzeul este deschis pana la 19, deci daca vreti sa vizitati expozitia, lucru pe care il incurajam, ati putea incerca sa mergeti mai pe seara. Broscutele cu tample rosii si tupeu va asteapta. :)
Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera