Creatorul apartamentului anului 2013 vine la Bucuresti

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Articol preluat de pe blogul Moodboards.ro.

În perioada 7-8 aprilie, la București va avea loc ediția cu numărul patru a Expoconferinței Internaționale de Arhitectură GIS, în cadrul căreia arhitectul britanic David Kohn va fi  invitat special și va prezenta interiorul anului 2013, pe care vi-l arătăm și noi mai jos.

Alături de acest apartament vor mai fi prezentate patru interioare ce aduc adevărate omagii orașelor în care au fost construite: centrul de informare Rolling Stones, din Viena, Palace of Water Sports din Kazan, birourile IMd Rotterdam și restaurantul The Plum & Spilt Milk din Londra.

carrer

În octombrie 2013, biroul David Kohn Architects care a aproiectat și a amenajat apartamentul The Carrer Avino, din Barcelona, a câștigat premiul pentru Interiorul anului 2013, categoria Rezidențial în cadrul Festivalului Internațional de Arhitectură, Design și Amenajări Interioare Inside din Singapore. În cadrul acestei competiții, au fost înscriși 55 de candidați, între care și lucrări ale unor birouri precum Zaha Hadid Architects sau HASSEL.

În spatele unei uși decorată cu graffiti, dintr-un cartier vechi al Barcelonei, se află apartamentul proiectat și amenajat de David Kohn Architects, la comanda a doi frați, care au crescut în zonă. Deși în prezent își împart timpul între Londra și Hong Kong, și-au dorit un interior al lor în Barcelona care să le amintească de copilărie.

carrer

Apartamentul are un living deschis, o baie, trei dormitoare și o altă cameră lungă și îngustă specifică zonei, de obicei destul de greu de amenajat.

Punctul de atracție al parterului este pardoseala mozaicată, care își schimbă treptat culoarea de la verde spre roșu dintr-un capăt în celălalt al locuinței. Aceasta a fost comandată de la furnizorii de unde însuși Gaudi își comanda materia primă pentru lucrările sale, Mosaics Marti. Cele 25 de culori ale plăcuțelor triunghiulare de ceramică sugerează discret trecerea dintr-o zonă la alta și totodată creează iluzia de spațialitate.

carrer

carrer

Livingul deschis cuprinde două zone – cea de luat masa și cea de relaxare, deasupra căreia se află și o bibliotecă. Arhitecții s-au folosit astfel la maximum de înălțimea pereților pentru a valorifica întreg spațiul și pentru a păstra spațiile de jos cât mai fluide.

În cadrul Expoconferinței Internaționale de Arhitectură GIS vor fi invitați 50 de speakeri din mai multe țări din Europa și vor fi prezentate proiecte de arhitectură și de instalații premiate anul trecut sau exemple de bună practică în domeniu.

Foto: Jose Hevia Blach.
Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera