Copilul strazii care a castigat Premiul International pentru Pace

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
 
Un copil in varsta de 13 ani din Filipine, Kesz Valdez, a castigat Premiul International pentru Pace la sectiunea destinata tinerilor. Povestea lui merita sa fie cunoscuta:

Din frageda copilarie, era batut de tatal sau si fortat sa castige bani, pe care acesta din urma ii cheltuia pe alcool si droguri.

La 4 ani, Kesz a fugit de acasa si a inceput lupta pentru supravietuire - dupa ce s-a ranit grav, cazand intr-un morman de cauciucuri care ardeau, un om pe nume Harnin Manalaysay a avut grija de el si pana la urma i-a devenit protector.

La cea de-a saptea aniversare, Kesz i-a spus lui Manalaysay ca nu vrea cadouri de ziua lui - In schimb, vrea sa le ofere copiilor strazii.

Acum, Kesz are 13 ani si organizatia sa caritabila, Championing Community Children, a oferit cadouri pentru 5000 de copii ai strazii din orasul Cavite. Actul de altruism i-a adus in 2012 Premiul International pentru Pace, onoare care vine cu 130.000$.

Astazi, Kesz ii invata pe copiii care traiesc pe strazi despre igiena personala - cum sa se spele corect pe maini, sa se spele zilnic pe dinti si sa faca baie regulat: "Cred ca unii dintre copiii strazii pe care ii salvam vor repeta gestul in propriile lor comunitati."

"Mesajul meu catre copiii de pe tot globul este: sanatatea este averea voastra! Fiind sanatosi va puteti juca, puteti gandi clar, merge la scoala si iubi oamenii din jurul vostru. Pentru toti oamenii din lume: va rog tineti minte ca in fiecare zi 6000 de copii mor de boli asociate igienei precare si proastei salubrizari, iar noi putem face ceva in legatura cu asta! Alaturati-va ajutorarii copiilor strazii, oferindu-le o viata mai buna." Ce parere-aveti de pustiul asta?! :)

Laureatul Premiului Nobel Desmond Tutu, fost episcop anglican din Africa de Sud care s-a opus Apartheidului, i-a inmanat premiul: "Acesti tineri ne-arata de ce curaj incredibil este in stare spiritul uman.." Kesz a dedicat premiul protectorului sau, Manalaysay: "E ca un tata pentru mine. E prima persoana care m-a facut sa ma simt iubit."

Morala? Cand nu ai motive sa crezi intr-o lume mai buna, e momentul sa fii schimbarea pe care vrei s-o vezi in lume..

Sursa foto

Winner of The International Children's Peace Prize 2012, Kesz Valdez

Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera