Confruntarea incepe

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Pah,pah,pah,pah,pah...frate a fost aseara Battle of the Dome...pah,pah,pah,pah,pah. Toti amatorii de contest-uri pe rime de hip hop, viitorii MC au venit aseara in B52.

afise

crowd1

crowd3

Tensiunea se simtea plutind in aer (sau poate doar fumul de tigara). Organizatorii de agitau de colo-colo, mai verificau un cablu, un microfon. Tinerii aspiranti bateau clubul din colt in colt, working the crowd, fiecare cu gasca lui de sustinatori. Lume buluc. Battle-ul nu mai incepea. Asteptarea nu multumea pe nimeni. Sa inceapa sa curga cu rime si sa inceapa acum!

Initial se vanau locurile la mese, canapelele faceau ochi dulci oricui...dar asta doar pana cand au inceput "reprezentatiile". Desi eram la un contest romanesc, timp de vreo ora s-au auzit doar cantece americane. Mai putin underground, mai mult mainstream. Asta pana cand au venit pe scena cei de la Ad Literam. Mainile in aer s-au aruncat, capetele au inceput sa se miste pe ritmuri de hip-hop :). Toata masa de spectatori se misca la unison. Deja atmosfera se schimba.

ad lit1

adlit2

djs

Si iata ca i-au dat drumul. Pah,pah,pah,pah,pah ne urla cineva in microfon. Pah,pah,pah,pah,pah incepe mare confruntare. Un pic de walk down the memory line ca sa ne punem la punct cu editiile de anul trecut. Pentru ca deja sunt la battle-ul numarul 3 si deja de aseara se puneau la cale detaliile pentru numarul 4 (era o gluma nevinovata legata de pariuri si pronosticuri). Organizatorii au pus la punct niste detalii, cum altfel?, organizatorice. Marele premiu era suma de 150 de euro, imbracaminte in spiritul hip hopului si sansa de a inregistra un EP la Hades Records.

Pentru cei neinitiati, regulile jocului sunt simple. Doi participanti au la dispozitie doua minute in care sa se rafuiasca in rime, in injurii si in amorul propriu, pe care trebuie toate sa le inventeze pe loc. Cine se dovedeste ca a venit cu rime de acasa, este aruncat proverbial in strada precum un caine. Cele doua minute sunt impartite in cate doua runde egale, in care participantii au cate 30 de secunde pentru a-si etala skillul.

Am inteles, acum sa-i auzim already! Prima confruntare. Primii gladiatori. Se studiaza, Moro si Marco... Moro incepe cu doua rime dupa care... CALAMITATE! Ingheata. Nu mai zice nimic. Publicul reactioneaza rapid intr-o singura voce si cu un singur scop: umilirea. Huiduielile sunt printre cele mai nervoase la care am asistat vreodata, avand in vedere locul mic si inghesuit si faptul ca nu era nici un arbitru de fotbal prin zona. In lumea battle-urilor hip hop nu exista crima mai mare decat sa taci malc.

battle1

battle2

Marco il pune rapid la punct pe padawanul in ale hip hopului. Arsenalul? Doua glume, doua injuraturi pentru culoare si o privire aroganta cum vezi numai dupa blocuri. Publicul rade si ovationeaza si cinci din cei cinci arbitri il aleg pe Marco drept primul castigator al serii.

Urmeaza J, Dan, Sobo, Aforic, Chrom... Poti sa-i depistezi rapid pe neintiati sau novice. Experienta si talentul sunt invers proportionale cu cantitatea de injuraturi din versuri. Oricine poate sa injure, dar un baiat cu o sclipire poate sa ofere replici geniale. De exemplu J, castigatorul serii, care i-a adresat aversarului sau Dan urmatoarea admonestare : "Esti penibil. Nu ai nici nume de scena."

battle3

crowd2

Fiecare tine cu cineva sau pentru cineva. Desi se mai si huiduie, se mai si fac referiri la stramosi si la organe genitale, nu exista nimic violent in desfasurarea fortelor hip hopului din B52. Intr-un final castigatorul a fost baiatul cu o litera in loc de nume, intr-o finala care poate fi descrisa destul de potrivit ca fiind "incendiara". Nu de alta, dar s-a intamplat sa ne trezim acasa cu tricourile gaurite de cate o tigara ratacita.

Cand mergi prin Hades trebuie sa-ti asumi riscurile. Tocmai cand credeam ca am scapat pentru o seara de Francofonie, ea a gasit totusi o metoda sa se strecoare in vietile noastre prin prestatia trupei marocane Fnaire. Un grup de baieti imbracati la patru ace (pentru stilul pe care-l reprezinta cel putin) au cantat un reggaeton care nu a impresionat prin originalitate, in schimb publicul a fost mai receptiv la formatia propriu-zisa, care s-au priceput sa faca un show decent, dupa un battle tensionat.

poet

In cautarea inspiratiei... :)
Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera