Concertul Scorpions si Sibiul

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Pentru a folosi o expresie draga ardelenilor si folosita vartos in timpul concertului, Scorpions au sunat "ca porcu' ".

Cand am scris despre ei si cand am hotarat sa mergem sa ii si vedem, dintr-o nostalgie inexplicabila, n-am crezut ca va fi evenimentul muzical cel mai incredibil de aglomerat pe care l-am prins anul acesta in Piata Mare din Sibiu. Am spus nostalgie inexplicabila pentru ca, sa recunoastem, cine a mai ascultat Scorpions cu interes sustinut in ultimii 10 ani?

scorpions

Si totusi ni s-a dovedit contrariul. Am crezut ca o sa gasim o mana de oameni (mai ales sibieni) zgribuliti sub stele si asteptand sa se termine Compact. Iesind in Piata Mare de pe stradutele centrului vechi, ne-a cazut realmente falca, exact ca la dentist. Nu aveai unde arunca un ac. Piata era plina pana la refuz, varsandu-se si pe stradutele adiacente. Publicul era oarecum crispat (si crocant de la frig), si reactiona destul de violent (in sistemul de referinta ardelenesc) daca ii perturbai placerea ascultarii si mai ales ii stateai in calea camerei video (aparate cu care dadeai nas in nas la tot pasul). Doar odata vin Scorpions la Sibiu, nu? Nu ca ar fi prima oara in Romania...

scorpions
hardcore fan in copac

E adevarat, a fost un concert cu intrarea libera, dar a fost in mijloc de noiembrie, pe un frig destul de cristalin si... cu Scorpions! Asta-vara, in august, la Jethro Tull au fost sa zicem o treime, care s-au diluat rapid sub ploaie. Am presupus ca erau multi sibieni veniti sa asculte "crivatul schimbarii". Eroare. Erau foarte multi clujeni, targmureseni, si de prin alte colturi ale Ardealului si de asemenea o cantitate considerabila de bucuresteni, printre care ne numaram si noi, inca nedumeriti de succesul Scorpionilor.

scorpions
pinguini in Sibiu

Desigur ca se pune intrebarea cata lume ar fi venit daca ar fi trebuit sa plateasca bilet. A doua intrebare este cat de bun ar fi fost concertul daca s-ar fi platit bilet? Pentru ca, repetam, s-a auzit atat de prost! Desi calitatea sunetului era destul de neregulata, schimbandu-se sensibil in puncte diverse ale pietei, n-am reusit sa gasim unul de unde sa se auda autentic bine, desi am levitat prin multime pe mai multe traiectorii.

scorpions

Daca despre concert in sine sunt putine de comentat, a mers oarecum mai bine spre sfarsit si s-a incheiat cu greutatea vantului schimbarii la care a racnit toata piata, despre implicatiile sale putem discuta mai mult.

A fost un boom turistic si comercial pe ultima suta de metri a anului capitalei europene Sibiu. Desi nu s-a platit bilet, motiv pentru care publicul gasea scuza sunetului, banii s-au aruncat pe pensiuni si pe carciumi, care pe langa faptul ca erau pline, au ramas la preturile estivale. De vara, adica, acum transformate intr-un estival de iarna, care va culmina probabil cu Prodigy de revelion... dupa care speram sa ne dea cineva Sibiul inapoi. Desi odata intrat in circuitul turistic, probabil ca ii va merge din ce in ce mai bine.

Sibiul si-a facut destul de onorabil datoria de capitala culturala in anul 2007. Speram sa nu cada in decrepitudine arhitecturala si administrativa si sa profite de faptul ca si-a facut un nume frumos.

scorpions
praf de zapada, a doua zi dimineata

Cat despre Scorpions... Ne-am bucurat ca ne-au adus iar in Sibiu. Piesele de pe ultimul album nu prea ne-au aranjat, dar am fi vrut sa auzim ceva balade clasice si tremolo-ul infiorat al lui Klaus. Sigur, baladele au fost in repertoriu la Sibiu, iar vocea a fost si ea acolo din cand in cand, dar n-am inteles nimic. Noroc cu barurile din Piata Mica, unde am avut ocazia sa ascultam (cu ceva noduri) un "best of Scorpions" lung, dar clar. La CD, desigur.  2 comentarii vrei sa comentezi?

Concertul Scorpions si Sibiul
Bat Pateman
#1 -

Comentariu nou

Binie, BINIE!!! Tzine mana-n buzunar! Ashe!!

Concertul Scorpions si Sibiul
netstalker
#2 -

deh
mie mi-o placut

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Terasa mea preferata in 2017 este ...
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera