Concert: Unplugged Anathema la Preoteasa

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Anul acesta, festivalul sibian Artmania a debutat ceva mai devreme si... la Bucuresti! Devenit punct obligatoriu pe harta oricarui rocker de pe la noi, Artmania si-a anuntat intentiile "serioase" pe 2008 cu un warm-up party de exceptie, ale caror vedete au fost englezii de la Anathema. Indragostiti de sound-ul unpluged, fratii Cavanagh ne-au oferit pe 24 mai la Preoteasa o demonstratie despre cum va suna cel dintai dintre cele doua produse audio pe cere le vor lansa in curad pe piata - dar sa nu ne grabim cu amanuntele.

anathema grup

anathema

La intrarea in Clubul Studentilor "Grigore Preoteasa", mai sa nu ne vina sa credem - ceea ce alta data era lasat la voia amatorismului acum a curs ceas. Am trecut de acces bilete extrem de simplu, in ciuda faptului ca intrarea se facea pe usa deschisa pentru o singura persoana si multa lume dorea sa intre. In plus, locul era atent supravegheat de forte de ordine, baietii "cu ochi albastri" facandu-si excelent treaba si in timpul spectacolului.

vincent 1

anathema

Cu  mica intarziere, concertul a captat iute atentia celor aproape 800 de fani, unii dintre ei aflati la cea de-a cincea intalnire cu Anathema. Cum concertul trebuia sa aiba de toate, adrenalina s-a ridicat pentru cateva clipe la inceputul intalnirii intre britanici si public, Danny Cavanagh aratandu-se mai putin incantat de felul in care o parte a salii solicita anumite piese si anuntand ca, in cazul in care unii dintre ei nu se vor potoli, va inceta sa mai cante. Era doar un foc de paie, ascunzand tensiunile din spatele unui concert pentru care fratii Cavanagh nu repetasera suficient in formula respectiva - avea sa marturiseasca, dupa spectacol, Vincent.


Un veritabil succes in termeni financiari, concertul a fost unul excelent si din punct de vedere muzical: ajutati de un sunet pe care nu l-am auzit prea des la Preoteasa (sic!), Vincent si Danny Cavanagh, ajutati la violoncel de David Wesling, au oferit un spectacol acustic din pacate mult prea rar intalnit la noi.

anathema 2

anathema

S-au cantat piese din intreaga istorie a trupei iar publicul nu s-a sfiit sa ajute acolo unde era nevoie, in repetate randuri Vincent lasand sala sa-i ia locul. S-au cantat si am cantat piese precum "Destiny","Lost Control", "Forgotten dreams" sau surprinzatoarea preluare Beatles "Eleanor Rigby", dar cei trei au oferit si un preview al noului disc de studio.

anathema

anathema

Ca veni vorba de noul disc - Vincent ne-a marturisit ca Anathema au in plan doua materiale: unul aproape gata, unplugged, cuprinzand variante ale vechilor compozitii, si unul electric, in formula completa, inca in lucru si asteptat pentru debutul lui 2009.

danny cavanagh

anathema

S-a terminat mult prea iute pentru gustul meu, dar am ramas cu amintirea unui concert excelent organizat si dus la capat, asa cum ii sta bine unui festival precum Artmania.

anathema

Anathema Unplugged live la Clubul Studentilor "Grigore Preoteasa", 24 mai 2008

Set list:

Fragile Dreams
Pressure
Leave No Trace
Angelica
Forgotten Hopes
Destiny is Dead
Shroud of False
Lost Control
Destiny
Inner Silence
One Last Goodbye
Hope
Temporary Peace
 ----------

Are You There?
Looking out for Love
Unchained
Sold Heart
To Build a House
Eleanor Rigby
Angels Walk Among Us

Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera