Concert: Timpuri Noi la Spice Club

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Pentru ca fiecare dintre noi are slabiciunile lui, era imposibil sa lipsesc de la primul concert Timpuri Noi din toamna asta, in ciuda faptului ca Spice nu e tocmai clubul meu preferat atunci cand vine vorba de muzica live.

Initial, imi faceam probleme in legatura cu rezervarea. Mi-era teama ca o sa se intample la fel ca alte dati, cand am vrut sa merg la vreun concert acolo si nu am putut intra din cauza ca nu imi rezervasem masa. Asa ca am ajuns acolo pe la 9, cu o ora mai devreme.

tn

Spre surpriza mea, clubul era aproape gol si nimic din atmosfera nu spunea ca peste o ora ar incepe o cantare acolo, din simplul fapt ca in mod sigur nu ar fi fost nimeni care sa asculte. Mi s-a parut ciudat - apoi am aflat si motivul. Biletul era 20 de lei, destul de mult pentru publicul care umple de obicei cluburile.

tn

tn

Oricum, de la 10 incolo, barul s-a umplut, iar la 11 a inceput in sfarsit si concertul, in forta, cu "Verginica". S-a cantat in doua reprize de 45 de minute si, pana la sfarsit, m-a convins ca desi Timpuri Noi va ramane mereu una din trupele mele preferate, nu cred ca voi mai da pe la vreun concert de-al lor prea curand.

De ce? Ei bine, aseara am avut parte de o cantare faina. Mi-a fost clar faptul ca aveau cu totii chef - e unul din avantajele concertelor rare. Am avut parte de un Dan Iliescu in forma, one-man show de la inceput pana la sfarsit, ba chiar a facut de multe ori treaba lui Artanu, care, ca de obicei, parea high, si prin high nu ma refer la inaltimea scenei. Andrei Barbulescu a facut un solo hotarat, de om care stie sa bata rock. Baiatul de la sampler parea simpatic si se potrivea bine in peisaj. Dar...

tn

tn

A fost acelasi playlist ca ultima oara cand i-am vazut, acum un an, in Old School. Aceleasi piese, poate chiar aceeasi ordine. Apoi, n-au avut bassist - initial am crezut ca au decis sa-l inlocuiasca cu samplerul. Am aflat mai tarziu ca omul care trebuia sa cante cu ei pur si simplu intarziase.

Din cauza asta, si din cauza mixurilor noi ale unor piese vechi, unele dintre cele mai faine cantece ale lor au sunat ca si cand ar fi fost cantate de alta formatie. Nu ma intelegeti gresit, nu au sunat prost. Doar altfel. Iar atunci cand mergi la concert Timpuri Noi, vrei ca piesele sa sune a Timpuri Noi. Au sunat bine "Maricica" si "Adeline", spre exemplu, dar as fi preferat sa ascult "Mistretul", "Victoria" si "Perfect" acasa.

tn

In ansamblu, concertul mi-a dat senzatia ca Timpuri Noi este o formatie tinuta laolalta de vointa si pofta de a canta a lui Dan Iliescu. Nu cred ca mai au ceva nou de spus. Ideea cu samplerul cred ca a fost fie o modernizare fortata, pe principiul "sa nu cantam chiar acelasi lucru", fie o chestiune de comoditate - soundul e mai complex, concertele nu mai depind de un membru al formatiei care se schimba de la cantare la cantare, cum este bassistul.

Iar daca tot ni se canta la un concert piese vechi, ar fi frumos ca ele sa fie cantate asa cum le stim si asa cum ne-am indragostit de ele. Bunicutelor nu le sta bine cu tepi, dar daca le lasi cu cocul lor alb si pufos, sigur or sa-ti aminteasca de copilarie.Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera