Concert: Rome si Spiritual Front in Brasov

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Sa vezi Roma si apoi sa mori... dar numai dupa ce vezi si Spiritual Front. Jocul de cuvinte e mai... jucaus decat ar parea. Zicala e la origine italiana. Rome sunt din Luxemburg, iar Spiritual Front sunt din Roma. Rome sunt de un romantism rece si neofolkist, iar Spiritual Front canta nihilist suicide pop. q.e.d.

Aseara am vazut in Brasov Rome, am murit de placere, am inviat la Spiritual Front si... am trait sa povestim si altora. A fost un concert care a meritat fiecare pala de crivat de pe drumurile patriei si fiecare colindator rebegit din trenul spre Brasov.

A fost un concert bun, jos palaria, Kogaionon, o carte jucata bine.

Rome

Cu ceva intarziere, in sala inghetata de respect (cred ca e ceva cu salile in care se sta jos, insufla publicului un fel de stima cabotina teatrala), au aparut cei trei de la Rome cu trei chitari si doua tobe: cele trebuincioase si necesare pentru o ora de concert neofolk martial apocaliptic experimental post-industrial. Uhhh... respiram.

Rome

Inceputul solemn, cu Ni dieu, ni maitre …indifference is the opposite, indifference is the enemy… a amutit si musca in sala Casei de Cultura din Brasov, dar dupa el a urmat Like Lovers, care a dezmortit audienta, dezghetata de-a binelea abia pe la jumatatea concertului si ridicand-o in picioare cu aplauze la sfarsit.

Rome

In ciuda morgii asumate, baietii de la Rome au fost foarte prietenosi, spunandu-ne.... [unde-i hartiuta?]

Rome

...buna seara in limba romana si alte ciripituri politicoase, au socializat cu lumea afara la tigara, au strans maini, au semnat postere.

Concertul a durat doar o ora, alternand piesele predominant acustice, cu trei chitari, cu cele martiale, cu bass si doua tobe.

Rome

Desi instrumentarul lor de pe albume e mult mai complex de-atat, au adus cu ei efectele orchestrale pe negativ, dar au avut bunul simt sa le ruleze din fundal, nu sa puna pe scena omul de la butoane, cum au facut acum o luna alti colegi de-ai lor de la Cold Meat Ind.

Rome

Am avut deci si micile detalii care fac piesele lor atat de sinistru de onirice: cainii si vocea deliranta din A la faveur de la nuit, o boare indepartata de viori la Der Wolfsmantel si altele.

Rome

Vocea lui Jerome Reuter a sunat foarte bine, chiar fara floricelele de studio care ii dau forta in inregistrarile de album. Am apreciat prestatia lui Jerome, cu atat mai mult cu cat canta in timp ce batea la tobe, o combinatie mai neobisnuita si mai solicitanta pentru vocal.

Rome
vizualurile proiectate au fost si ele asortate muzicii

Piesele au fost o alegere echilibrata intre ultimele lor doua albume, Confessions d'un voleur d'ames si Masse Mensch Material, cu 3-4 piese si de pe cele doua precedente.

Setlist (daca am omis ceva, comentati :-)


Ni dieu, ni maitre
Like Lovers
The Orchards
The Torture Detachment
A Burden of Flowers
Hope Dies Painless
Dar Feuerordal
Der Wolfsmantel
A la faveur de la nuit
Reversion
Neue Erinnerung
Wir gotter der Stadt
Le voile de l'oubli
Der Erscheinungen Flucht
Querkraft
Der Brandtaucher


Rome


In... oarescare opozitie, Spiritual Front, care au avut o reactie mult mai vie din partea publicului, au facut cam pe dos decat am povestit pana acum, marile deosebiri fiind:

- si-au lasat acasa efectele, bazandu-se pe 2 chitari, pian si baterie
- vocea nu a sunat nici pe departe atat de bine, desi microfonul a fost mai... trendy.
- sub eticheta de nihilist suicide pop se ascunde o trupa vesela, mistocara si populara, cu un vocal care se comporta pe buna dreptate ca un Armageddon Gigolo, pentru ca merita.

Spiritual FrontSpiritual Front
Spiritual Front

Simone Salvatori, aka Hellvis, a facut ravagii. Cel putin in randul reprezentantilor metropotam care... am ramas lovita de valul de admiratie facandu-i portrete, mai aproape, si mai aproape...

Spiritual FrontSpiritual FrontSpiritual FrontSpiritual Front
I have a thousand faces...

Spiritual Front

Chiar daca vocea i-a sunat putin pe campii la cateva piese, Simone e un showman bun: plin de energie, cu o mimica extrem de mobila, animand sala, facand show doar stand pe scaun.

Spiritual Front

A facut misto de noi ca stateam jos... adevarul e ca nici n-am fi avut unde sa stam in picioare, a fluturat demonstrativ steagul Romaniei, a adus cu forta pe scena vreo 10 oameni din public sa ii faca backing vocals la Slave, a cantat Jesus died in Brasov, a facut dedicatii celor de la Rome, lui Doru de la Kogaionon...

Spiritual Front
comfy?

Spiritual FrontSpiritual Front

...si a produs o imagine foarte vivida a pacatului la versul "nothing is more contagious than sin" cu fata lui de gigolo visator si romantic pe dinafara si putred pe dinauntru ca zambetul lui Elvis in iad.

Spiritual Front
- Cum sunt fetele de aici, Simone? s-a strigat din public.
As fi putut sa jur ca a rosit fastacit ca o calugarita, apoi a intrebat cu zambetul serafic de Lucifer izgonit:
- You're with your girlfriend? Introduce me.

Spiritual Front

Si apropo de putred, noul album, lansat in curand, se va numi Rotten Roma Casino, de pe care am auzit cateva piese cu un aer distinct de horror surf rock a la Tarantino soundtracks.

Spiritual Front

Mi-au lipsit in schimb exact sunetele lor caracteristice: acordeoane si viori, mai ales viorile, cum sa canti Love Through Vaseline, cea mai reprezentativa piesa (poate singura) a etichetei de nihilist suicide pop, fara viori si corul lasciv care fredoneaza in spate? Eh, a mers. Si totusi... fara Crusin'? (bad, bad, Simone)

Spiritual Front

Am ascultat si piese de pe Armageddon Gigolo, cateva de pe Satyriasis si una de pe Bedtime Badtime, cam in ordinea asta:

The Shining Circle
Bastard Angel
o piesa noua
I Walk The Dead Line
German Boys (piesa noua)
Jesus Died In Las Vegas
piesa noua
Song For The Old Man
Ragged Bed
piesa noua
Cold Love in A Cold Coffin

bis
Love Through Vaseline
SlaveNe-a placut rau tare. Sa ii aduca cineva si la Bucuresti la anul. Cineva? Oricine? Noi ne oferim sa ne ocupam de pe-acum de afterparty ;-)

mai multe foto in galerie
41 comentarii

Concert: Rome si Spiritual Front in Brasov
Onishka
#1 -

Comentariu nou

"nu sa puna pe scena omul de la butoane, cum au facut acum o luna alti colegi de-ai lor de la Cold Meat Ind."

Nu inteleg de ce te mai chinui sa faci recenziile astea. E clar ca n-ai tangente cu genurile sau trupele prezente la Brasov in toamna asta.
Apropos, 'nihilist suicide pop' e spus ca o gluma, n-o mai lua in serios.

N-o sa imi mai pierd timpul aratand cu degetul fiecare greseala a ta. Sper ca metropotam sa trimita oameni mai priceputi de acum inainte.

Concert: Rome si Spiritual Front in Brasov
V
#2 -

Comentariu nou

Doua lucruri:
1. Ma bucur ca nu i-ai incadrat pe cei de la Spiritual Rome in curentul "mafia folk" sau mai stiu-eu-ce tag stupid.

2. "Si totusi... fara Crusin'? (bad, bad, Simone)"
Asta ma duce cu gandul la oamenii care se duc sa vada o formatie pentru o melodie. Sau la cei care se supara ca formatia nu a cantat piesa X in concert.

De la mine primesti medalia "Am facut review cretin la un concert incredibil". Pe viitor, rezuma-te doar la poze si *setlist*, ok?

Concert: Rome si Spiritual Front in Brasov
Cristina Petrescu
#3 -

Comentariu nou

Copii, n-aveti simtul umorului si veti avea niste vieti foarte triste, dar pline de probleme false cu cei din jurul vostru si probleme reale de atitudine.


Concert: Rome si Spiritual Front in Brasov
cucu
#4 -

Comentariu nou

vocea nu i-a sunat deloc pe campii, pur si simplu a avut o interpretare diferita fata de cea de studio. cateodata formatiile vocal-instrumentale bune (adica alea care nu fac play-back) mai fac si chestii d'astea. bine, ca ai recunoscut piesele totusi.
"cea mai reprezentativa piesa (poate singura) a etichetei de nihilist suicide pop"??? ha,ha, ce distractiv.

Concert: Rome si Spiritual Front in Brasov
Rin Tin Tin
#5 -

Comentariu nou

@ cucu: de-aia a falsat in ultimul hal? Esti afon, amice. Intre vocea lui Jerome si a lui Simone s-a vazut diferenta. Jerome stie sa cante in concert.
@V: Chiar aveau niste postcards, scoase de ei, pe care scria "mafia folk". Mie mi se pare beton treaba cu mafia folk:)
@ toti comentatorii: De ce nu scrieti voi o cronica, agaricilor? In loc sa ziceti merci ca cineva se straduieste, face poze, trece setlistul, veniti voi, groupies de trei lei, sa chitzaiti de pe margine. Sictir. Eu apreciez mai degraba cronicile care critica intemeiat, decat osanalele baloase. Asa ca sictir inca o data.
PS: Cristina a fost indulgenta cu vocea lui Simone. In afara de 2-3 piese a sunat de tot cacatul.

Concert: Rome si Spiritual Front in Brasov
V
#6 -

Comentariu nou

Ce a scris Cristina aici cu greu poate fi numit review. Apreciez calitatea pozelor pozele si faptul ca a pus setilsturile, dar in rest...
Oricum, jos palaria, marete Rin Tin. Pari a fi un specialist in domeniu, se vede clar ca ai vazut nenumarate concerte si stii cum trebuie sa sune unul de neofolk. Ai tot dreptul sa raspunzi in sictir unor groupies balosi.
Si asta o spun fara nici o urma de sarcasm.

Concert: Rome si Spiritual Front in Brasov
zee trv police
#7 -

Comentariu nou

ahahah. salut. la capitolul neofolk, ascultat de zeeny/cristina, ce sa fie, ce sa fie? tocmai spiritual, rome sau ordo. trupe care au venit la brasov. semn ca totusi si-a facut temele inainte de a scrie reviewul. si semn ca in rest nu a fost interesata de scena neofolk. thumbs up!
rin tin tin, exact. cineva de sustinere avea nevoie :D dati-va dreptate reciproc :))

Concert: Rome si Spiritual Front in Brasov
Onishka
#8 -

Comentariu nou

Mentiune: Eu scriu o recenzie si am vazut si altele scrise. Poate ca oamenii ce asculta neofolk scriu mai bine.
Cei ce au inceput sa asculte cu 2zile inainte de concert, pot sa stea acasa. Am vazut deja cat de 'documentata' e. Frederick de la No Festival of Light e un fan Spiritual Front, el n-are trupa lui, el nu compune, el nu face altceva decat sa fie fan Spiritual Front.
Nu mai spun altele.

Concert: Rome si Spiritual Front in Brasov
cucu
#9 -

Comentariu nou

"- Ma duc la Brasov sa vad Ordo Rosarius Equilibrio, le-am zis prietenilor mei.
- Sa vezi... ce?! m-au intrebat."
Asa se intampla cand te duci la concerte din snobism. Ai probleme de perceprtie. Macar i-ai lasat masca pe toti gusterii, alde rintintin.

Concert: Rome si Spiritual Front in Brasov
zee trv police
#10 -

Comentariu nou

btw, rin tin tin, pozele au fost apreciate, inclusiv de agaricii baloshi. pentru ca sunt singurele care pot fi de apreciat. nu incalzeste cu nimic faptul ca zeeny/cristina a scris un review. au aparut sau vor mai aparea si altele, cum ai vazut in commentul onishkai. faptul ca review-ul cristinei a fost primul este pentru ca ea avea un termen. era la concert "in interes de serviciu" (probabil cu biletul platit chiar de metropotam, diurna s.a.).

iar reactia cristinei este de-a dreptul puerila. ar trebui sa transmita ceva faptul ca au aparut atatea comentarii din partea mai multor agarici baloshi.
cum spunea cineva, ar fi preferabil ca metropotam sa isi vada de muzicile lui, nu sa bifeze alte concerte pentru a demonstra altora ca mai exista si, vezi duamne, se si intereseaza "de-ashtia" (neofolk).

Concert: Rome si Spiritual Front in Brasov
dragos
#11 -

of-of-of

Copilasi, stiu ca voi sunteti deosebiti si nimeni nu intelege atat de bine ce apreciati voi in viata, mai ales muzica ce va face sa fiti atat de speciali. Pana si eu cred ca sunt un baiat special, va asigur.

DAR ... in loc sa carcotiti si sa aveti comentarii ad hominem (si nu argumente) nu mai bine va abtineti si va dati pe alte saituri? Pe bune, oricat ne plac noua cititorii nostri, cu opinie sau nu, ii apreciem pe cei mai destepti decat ai altora.

Ultima data cand am verificat exista un milion de perspective din care poti aprecia un lucru. Si, mai mult, in cercurile oamenilor civilizati exista si respectul pentru parerile contrare. Daca nu puteti intelege asta inseamna ca oricum cititi metropotam de pomana si va irosim timpul.

Si cu asta basta. :-)

Concert: Rome si Spiritual Front in Brasov
Rin Tin Tin
#12 -

Comentariu nou

zee trv police, domnul respectiv a FALSAT, iar pentru asta nu-ti trebuie decat ureche muzicala. In rest, toate comentariile voastre sunt pe langa, nu cred ca the neofolk genre e un gen atat de bine delimitat incat sa-ti trebuiasca scoala speciala pentru a te initia in el . Pentru stiinta ta urmaresc demult scena industrial/post-industrial, si, pe cand ascultam eu Current 93 and other shit, cred ca tu ascultai Milli Vanilli. Asa ca hai s-o lasam moarta. Review-ul are cateva stangacii in ce priveste genurile muzicale, insa, in rest, e foarte obiectiv scris. Cainii latra, caravana trece..

Concert: Rome si Spiritual Front in Brasov
cucu
#13 -

Comentariu nou

@dragos
"Si, mai mult, in cercurile oamenilor civilizati exista si respectul pentru parerile contrare."
mare adevar. atunci de ce vrei ca cititorii trebuie sa-si asume doar parerile redactorilor?
totusi nicio vorba despre postul "civilizatului" "agarici" plin de sictir cu nume de caine...sau astea sunt genurile de argumente pe care le acceptati?

Concert: Rome si Spiritual Front in Brasov
dragos
#14 -

@cucu

"cititorii trebuie sa-si asume doar parerile redactorilor" - de unde tragi tu concluzia asta?

eu simplu observ ca aveti o atitudine pe care o semnalez ca nepotrivita pentru valorile saitului nostru.

nu sunt eu ala care sa va invete cum sa va comportati, nu asta e scopul metropotam. scopul lui este sa recomande si sa aiba opinie, opinie cu care poti sau nu sa fii de acord.

si daca esti sau nu de acord o poti exprima public, intr-un mod civilizat, folosind argumente si nu chestii puerile de genul "bine, ca ai recunoscut piesele totusi". astea te descalifica din start la avea o opinie de oameni mari.

as simple as that...

Concert: Rome si Spiritual Front in Brasov
Rin Tin Tin
#15 -

Comentariu nou

@cucu: cainele a adoptat tonul vostru. Eu sunt doar oglinda care vi se aseaza in fatza :)

Concert: Rome si Spiritual Front in Brasov
cucu
#16 -

Comentariu nou

@dragos
atata timp cat nu accepti opiniile altora, mai ales cand sunt diferite de ale tale ASTA te descalifica din start. poate nu ai vazut postul de mai jos (postat inaintea mea!),asa ca il copiez:
"Copii, n-aveti simtul umorului si veti avea niste vieti foarte triste, dar pline de probleme false cu cei din jurul vostru si probleme reale de atitudine. "
deci asta e atitudinea? astea sunt argumentele "de om mare"? astea sunt valorile voastre?
si repet pentru ca vad ca ocolesti raspunsul: n-ai nimic de spus despre postul aluia care va aduce voua "osanale baloase" pe un ton de "om mare" si plin de atitudine si argumente? sau si asta-i o valoare?

Concert: Rome si Spiritual Front in Brasov
dragos
#17 -

oook

cucu, ai inteles tot ce am vrut sa spun, ramane cum am stabilit

Concert: Rome si Spiritual Front in Brasov
cucu
#18 -

Comentariu nou

multumesc de argumente.
apropo: in februarie mai e un eveniment pentru noi astia mai "deosebiti" si mai putin intelighenti. poate o rogi pe colega ta sa-si faca temele din timp, daca o sa vrea sa mearga iar la concerte din astea de care n-au auzit colegii ei de redactie. altfel,daca iar incepe sa asculte tot felul de muzici cu 3 zile inainte si sa bage de zor pe google,iar o sa se creeze animozitati. si nu vreau sa-ti mai asmuti iar cainele balos pe opiniile cititorilor. in rest salutari tuturor snobilor.

Concert: Rome si Spiritual Front in Brasov
dragos
#19 -

e in regula

am retinut, am pus reminder cu 3 zile inainte de februarie. si ramane cum am stabilit mai sus :-)

ps. "nu vreau sa-ti mai asmuti iar cainele balos pe opiniile cititorilor"? =))

Concert: Rome si Spiritual Front in Brasov
zee trv police
#20 -

Comentariu nou

un personaj pe nume "rin tin tin" a zis: "cainii latra, caravana trece". voua nu vi se pare amuzant? :)

pe de alta parte, nu inteleg reactiile acestea defensive, dragos. spui ca "exista un milion de perspective din care poti aprecia un lucru". atunci de ce nu acceptati critica din partea altora?

sunt de acord ca exista un milion de perspective. pentru ca nu e asa, noi ne pricepem la toate si putem comenta orice. cate trupe de neofolk a ascultat autoarea celor doua review-urilor? la cate concerte a mers (eventual nu din interes de serviciu & bilet de la metropotam, ci pe banii ei)? se poate folosi de niste termeni de comparatie? oare simone falseaza in general live? dar de ce la celelalt concert era un om la butoane?..etc. asadar, nu e vorba de muzica "speciala", asa cum va grabiti sa concluzionati, ci doar de faptul ca autoarea nu prea are tangente si acest lucru este vizibil.

offtopic: tot a propos de perspective: da, ele pot fi un milion, dar nu poate exista decat o singura semnificatie dominanta, cea voita sau intentia principala.Concert: Rome si Spiritual Front in Brasov
dragos
#21 -

@zee trv police

nu e nici o reactie defensiva. cristina a ascultat si a vazut suficient de multe concerte incat sa stie exact despre ce vorbeste. asta pe de o parte.

pe a de alta parte, cine citeste metropotam poate observa noi suntem foarte deschisi la critica CONSTRUCTIVA - reciteste mai sus threadul cu comentarii si te rog sa observi tonul si comentariile voastre care, din perspectiva unor pareri contrare sunt lipsite de politete si ataca omul, respectiv autorul, si nu argumentul.

in rest, treaba voastra, noi ne facem jobul in continuare iar articolul Cristinei ramane o parere perfect argumentata care, aparent, e in contradictie cu alte pareri. Which is very ok with us, atata timp cat aceste pareri contrare respecta un ton civilizat.

Concert: Rome si Spiritual Front in Brasov
unkown
#22 -

Comentariu nou

"iar articolul Cristinei ramane o parere perfect argumentata care, aparent, e in contradictie cu alte pareri"

nu ca ar fi prima oara cand se intampla asta.
ceea ce salveaza "Review-urile" Cristinei este strict stilul bombastic de genu' "metropotam zice "yakk" . unde dumnezeu ati mai citit voi un review onorabil (si includ si site-urile de specialitate de afara) in care sa apara astfel de remarci, total neargumentate.
partea proasta e ca pt unii acest stil reprezinta un fel de "she kicks asses" .
no, la mai mare!

ah, si mersul la concerte nu sustine ideea ca te si pricepi la a asculta si intelege ce fac oamenii aia pe scena.

Concert: Rome si Spiritual Front in Brasov
dragos
#23 -

:-)
de curiozitate - ati observat ca singurii care au comentat la articolul asta cu o identitate asumata suntem doar noi? restul nici macar adresa de email nu si-au lasat-o... imi aduce aminte de cartoonul cu on the internet nobody knows you are a dog
Concert: Rome si Spiritual Front in Brasov
cucu
#24 -

Comentariu nou

atac la rin tin tin? :)

Concert: Rome si Spiritual Front in Brasov
Rin Tin Tin
#25 -

Comentariu nou

@ cucu: identitatea mea e asumata, daca stii unde sa cauti la linkul respectiv poti gasi contactele mele:) A voastra nu e,nu a mea, micutilor.

Concert: Rome si Spiritual Front in Brasov
saladin
#26 -

Comentariu nou

Cred ca ea nu a fost rau intentionata, ci pur si simplu nu intelege in profunzime muzica, ideea si versurile. Asta e un stil de viata. Trebuie sa stii sa asculti. Nu conteaza vocea sau daca eventual a falsat sau a sarit un cuvant sau nu a venit cu toate instrumentele sau a cantat doar o ora sau a fost frig in sala, etc. Prezenta lor e inspirational si atat.
Versurile lor ma uimesc pur si simplu, sunt lucruri pe care toti le simtim, doar ca nu avem curajul sa recunoastem.

Concert: Rome si Spiritual Front in Brasov
cucu
#27 -

Comentariu nou

era vorba de gluma cu cainele. nu ma intereseaza identitatea ta, crede-ma. aici sunt niste discutii virtuale asa ca nu are nicio importanta identitatea. sunt doar niste pareri si atat. sfatul meu este sa te relaxezi, sa nu ti se sparga vreo vena. si pana la urmatoarele concerte poate te duci si pe la vreo lassie, ca sa te destinzi, ca prea esti "rigid" (in scriere bineinteles). bafta.

Concert: Rome si Spiritual Front in Brasov
zee trv police
#28 -

Comentariu nou

@dragos. nu iti cunosti saitul? emailul este necesar pentru postarea unui comment. sau si asta reprezinta o valoare metropotam, deja cine nu are un site/blog la care sa trimita prin link este automat un nimeni?

mie mi se pare asta oricum un detaliu irelevant, folosit drept pretext. alt pretext ar fi faptul ca va plangeti de tonul commenturilor. nu stiam ca sunteti asa sensibili. critici la adresa celor doua articole au fost nenumarate, e inutila reluarea lor. observ ca raspundeti numai la ce va convine voua (alta valoare metropotam). vestea buna este ca va puteti hrani in continuare complexele, acest agarici se retrage :)

Concert: Rome si Spiritual Front in Brasov
Rin Tin Tin
#29 -

Comentariu nou

@cucu: daca si eu sunt rigid, ce sa zicem de gashca voastra:) si lassie e bine merci, n-ai tu treaba:)
@ zee trf: serios, atitudinea voastra seamana a copiilor prinsi cu mana la putza in baie de mamica. acelasi gen de frustrare, de parca muzica ar fi o chestie de care stiti numai voi. surprinzator, nu e asa.
@saladin: sigur, de fapt nu conteaza nimic, doar ca simone era acolo, hai sa-i lingem transpiratia. si versurile lor arata, pe alocuri, ca simone nu stie engleza prea bine:) sunt o trupa promitatoare, dar care inca isi cauta identitatea, apropo, piesele noi sunau ca un fel de happy gay birdsong. Armageddon Gigolo e un album bun, dar cele de dinaintea lui sunt niste porcarii crase. Sa vedem ce urmeaza.

Concert: Rome si Spiritual Front in Brasov
cineva
#30 -

Comentariu nou

am citit pe site de multe ori recenzii care nu mi-au placut,dar am acceptat ca omul are dreptul la o opinie.ganditi-va ca autoarea trebuie sa `aiba treaba` cu o groaza de genuri,nu doar cu neofolk asa cum aveti voi,ca sa poate site-ul sa acopere majoritatea concertelor.asa ca nu mai fiti carcotasi,bucurati-va de poze si luati o atitudine corecta.

Concert: Rome si Spiritual Front in Brasov
cucu
#31 -

Comentariu nou

de final. rin tin tin, nu stiu la ce gaSHca te referi. probabil te simti exclus,dar crede-ma nu-i cunosc pe ceilalti comentatori. se intampla ca sunt mai multi de alta parere. faptul ca ai postat numai injurii fata de unii care au contrazis-o pe autoarea articolului, nu reprezinta vreun argument in favoarea ei. faptul ca veniti la concerte in interes de serviciu sau din snobism se vede din ceea ce scrieti. probabil ca sunt multi care se pricep la muzica,dar nu voi. daca saladin vrea sa-i linga transpiratia lu' ala,ce problema ai tu? tu nu-i lingi transpiratia celei care a scris articolul si ii aduci "osanale baloase"?
si ca sa-ti mai dau o nada, o sa-ti spun ca rome mi s-au parut jenanti, au venit cu muzica pe laptop, s-au auzit groaznic din cauza asta, au harait boxele. vocea omului nu se poate compara cu nimic, a fost "exceptionala". de fapt cand canti atat de monoton si intr-o nota, nu poti da rateuri nici cu intentie. si mi s-a parut si jenant cum s-a milogit de vreo 3 ori: "one more song,one more song". in concluzie rome a fost o trupa penibila in acest concert,dar cu siguranta suna foarte "cool" sa spui ca-ti place rome. nu mai vorbesc de petardele de la o.r.e. :)
hai,baga...

Concert: Rome si Spiritual Front in Brasov
Rin Tin Tin
#32 -

Comentariu nou

@cucu: e clar cam unde-ai adus nivelul discutiei: infantil, de fanboys. Rome a avut un chitarist de exceptie(chitara rece din stanga, da), iar Jerome, cel putin la Der Brandtaucher numai monoton nu a cantat. Totul era live, in afara de efectele electro.
Cat priveste SF, ei au castigat mult la charisma , exact cum a spus si autoarea. In plus, eu nu am adus nici o osana autoarei, ci doar apar un punct just de vedere. Tu poti sa-l ai pe-al tau, initiatule.

Concert: Rome si Spiritual Front in Brasov
cucu
#33 -

Comentariu nou

:)) multumesc,intr-adevar am o mare putere de adaptare si de fiecare data ma cobor la nivelul interlocutorului, pentru a ne intelege. nu de alta dar te simteam tensionat si iar incepeai cu "hai sictir" si alte argumente relevante. cat despre punctul de vedere sunt curios cu ai stabilit daca este just sau nu. oricum, am retinut-o pe aia cu chitaristul de exceptie. si pe aia cu singura melodie "nemonotona" dintr-o ora si ceva de cantare. foarte tari. vezi ca poti fi si haios? ;)

Concert: Rome si Spiritual Front in Brasov
Rin Tin Tin
#34 -

Comentariu nou

sarcasm is always a weak argument, they say:)
Am hotarat ca punctul de vedere este just vorbind cu cativa amici care se pricep la muzica, si care-au fost la concert.In rest, nu ma obosesc sa-ti raspund.

Concert: Rome si Spiritual Front in Brasov
Onishka
#35 -

Comentariu nou

Se intampla ca eu sa-mi fi lasat adresa de mail si nu cred ca este necesar sa pus si blogul meu/site'ul organizatiei mele/site'ul firmei la care lucrez.

Bai, lasati metropotam in pace! E clar ca autoarea are dreptate, ca noi suntem ofticati si ca daca asculti o trupa cu 2zile inainte de concert si faci si o poza cliche/kitch si-i pui titlul numele unei piese, esti indestul de documentat si mai mult ca sigur ai facut si armata cu Simone H Salvatori.

OMG! Lasati asta! Uitati-va pe geam! Trec stoluri de porci inaripati.

Concert: Rome si Spiritual Front in Brasov
Onishka
#36 -

Comentariu nou

Se intampla ca eu sa-mi fi lasat adresa de mail si nu cred ca este necesar sa pus si blogul meu/site'ul organizatiei mele/site'ul firmei la care lucrez.

Bai, lasati metropotam in pace! E clar ca autoarea are dreptate, ca noi suntem ofticati si ca daca asculti o trupa cu 2zile inainte de concert si faci si o poza cliche/kitch si-i pui titlul numele unei piese, esti indestul de documentat si mai mult ca sigur ai facut si armata cu Simone H Salvatori.

OMG! Lasati asta! Uitati-va pe geam! Trec stoluri de porci inaripati.

Concert: Rome si Spiritual Front in Brasov
Onishka
#37 -

Comentariu nou

sa fi pus*
titlu*
[/sarcasm]

Concert: Rome si Spiritual Front in Brasov
Rin Tin Tin
#38 -

Comentariu nou

Asta nu te salveaza de la a fi atat de stupid incat sa pui un comment de doua ori. Si nu mai spuneti de cele 2 zile, copilasi, stim Spiritual Front de mult timp. Resemnati-va: Simone suge:)

Concert: Rome si Spiritual Front in Brasov
Rin Tin Tin
#39 -

Comentariu nou

PS: Se scrie kitsch, dar ce pretentii sa ai de la goffs sa scrie corect, e mai romantic-intunecat sa nu:)

Concert: Rome si Spiritual Front in Brasov
Inego Loxy Ohearn Vixen Eerhart John Ian Za Za
#40 -

Tragem linie si...

oho, iata un flamewar de toata frumusetea. sa va spuna un troll grizonat cum sta treaba: toata lumea are dreptate, reviewul este genial, superb si divin, concertul deasemenea, ore sunt niste petarde, rome sunt jenibili si monotoni live chiar daca au doua tobe mari si efectele orchestrale pe negativ, celor de la spiritual front le lipseste basu', dar compenseaza prin charisma, din fuziunea celor doua ar iesi un grup vocal-instrumental de exceptie, e trendy sa asculti neofolk, cititorii nostri sunt mai intelighenti decat ai lor, iar daca nu va place, scriti pe blog si lasati-ne, critica constructiva este misto, dar tre' sa ai cu cine, discoteca e prea mica pentru un afterparty, suicidal martial proapocaliptic postfolk, parnasianism nihilist mafioso & cumshots ftw!

sarbatori fericite, copii. si sa ne vedem cu bine la urmatorul eveniment goth.

Concert: Rome si Spiritual Front in Brasov
Onishka
#41 -

Comentariu nou

A, scuze! E vina mea ca metropotam.ro a luat comentariul meu de doua ori. Eu am programat site'ul. Ai dreptate.
Scuze ca am sarit peste typo'ul ala.
Scuze ca nu sunt goth de altfel.
Scuze! Mii de scuze!

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera