Concert Katatonia in Preoteasa

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Am crezut ca Preoteasa va fi mica pentru concertul Katatonia de aseara. Am crezut si ca va fi un loc prost pentru concert. Ghici care din presupozitiile acestea s-a adeverit? Ei bine, nu amandoua, in orice caz. Sala de la parter din Preoteasa nu era plina nici pe departe, si da, nu e un loc prea ok. Dar care? CARE loc e bun? Si cu spatiu, si cu vizibilitate, si cu aerisire, si cu sonorizare, si cu toalete acceptabile... Ei, las' ca merge si asa...

abigail
Abigail

Din cauza ca n-avem elicopter personal, am ajuns (nu la timp) si am prins doar o adiere de Abigail, pe care am irosit-o meschin in cautarea unei garderobe.
- Buna seara, o garderoba....?
- N-avem.
- Un cui in perete?
- N-avem.


In ditamai casa de cultura, plina de sali si salite, nu s-a putut improviza, sa nu zic cuvantul magic organiza, o garderoba. De ce, intreb. Nu ne-au dat voie, mi se raspunde.

Puteti sa spuneti ca metropotamul e cusurgiu si carcotas, ca e cu nasul pe sus, pretentios si ii cade rangul daca sta cu haina in mana ca in rata sau daca si-o azvarle peste o boxa jegoasa, dar diavolul sta in micile detalii. Daca nu invata ei sa respecte oamenii care le platesc biletele si noi nu invatam sa spunem ce lipseste, atunci vom avea mereu aceeasi problema. Nu cred ca trebuia sa li se dea voie sa faca o garderoba nenorocita, ci cred ca trebuia sa o fi cerut in mod expres. Dar ce-i trebuie asa ceva rockerului care nu-si scoate pantalonii de piele cu zilele si descopera tricoul cu Metallica la dus... nu?!

(vocea indignata se stinge, lasand loc cronicarului Andrei, mai imperturbabil de felul sau).

Nu stiu cand a mai vazut neamu' lu' Preoteasa o paza si protectie atat de mare la un concert. Parca venea Satana in persoana, cu toata armata de draci dupa el. Ok, concertul era programat sa inceapa la ora 19.00. In jurul orei 19.15 erau instalate afara cele 3 bude ecologice care urmau sa emane ca intotdeauna miresme de primavara.

Prima formatie, pe care dupa cum a spus si Cristina nu am avut placerea sa o auzim prea mult, a fost Abigail, trupa bucuresteana care a revenit pe scena in martie anul acesta dupa cativa ani de absenta. Au fost o surpriza placuta atunci, cu o noua componenta si o alta nuanta a soundului. Acum insa, lumea nu mai reactioneaza la fel la concertele lor. Am auzit chiar cateva huiduieli in sala.

subscribe

Au urmat Subscribe, o trupa din Ungaria care se simte deja ca acasa la noi in tara. Desi stilul lor hardcore/metalcore nu se potrivea prea bine cu celelalte trupe din aceasta seara, "pletosii aia cu carnati in cap", asa cum ii numea un fan prezent la concert, au fost primiti cu caldura, ca de obicei. Aici sunetul a fost putin mai clar decat la Abigail. Baietii au cantat si piese noi, pentru a promova noul lor album, "Stuck Progress To Moon".

subscribe

subscribe

subscribe

(Vocea indignata revine, profitand de pauza)

Intre cozile zbuciumate ale ungurilor de la Subscribe si Katatonia, am avut timp de alta coada - cea de bere, la care ne-am obisnuit sa renuntam, ceea ce am si facut, mai ales cand am vazut ca la bar era gol. Motivul nuditatii zonei de nealcoolice s-a revelat imediat: aveau cola, pepsi si orangina. Restul barului zacea intr-o goliciune jalnica.

suc

Eh, las' ca merge si asa... o apa plata, va rog. N-aveti rest?!! Evident ca n-aveti... :) Langa mine un individ incearca sa se strecoare spre toaleta din fundul salii. Se opreste cu nasul in pectoralii unei domnisoare care fuma picior peste picior si care il anunta placid: "E inchis. La boschet - afara, la ecologica - afara sau la obscur, sus". No (more) comment.

katatonia

Dupa o pauza de o bere, sau pt o vizita la iubitele noastre bude ecologice, a urcat in sfarsit pe scena trupa cap de afis. Fumul deja formase un strat gros in atmosfera. Din spate pana la scena totul era ceata. Asteptau cu totii sa inceapa...si atunci ne-a lovit. Basul si chitara a doua la un volum foarte mare, prima chitara greu de depistat, iar vocea, undeva in spate. Ok, sa zicem ca prima piesa e melodia de sacrificiu, dar a continuat. La piesa Sweet Nurse ne rugam sa nu fie la fel tot concertul. Am avut, ce-i drept cateva imbunatatiri la chitara lui Blackheim, dar vocea...

La fel s-a intamplat si la Don't tell a soul sau la Evidence. La ora 23.00, Katatonia a anuntat ultima piesa, al carei titlu fusese scandat de mai multe ori intre melodii, July. Evident cineva mai facea schimbari la butoanele de sunet now and them, dar nu era de ajuns. La Soils Song chiar ne parea rau ca bunatate de piesa nu poate fi ascultata asa cum trebuie.

katatonia
Voiati sa ii vedeti fata lui Lord Seth? Si noi, dar a fost imposibil.

katatonia
the next best

(Vocea indignata revine allegro ma non troppo)

De ce lumina rosie? De ce plete in ochi? De ce nu vreti sa fiti fotografiati frumos si in toata splendoarea, sa va recunoasca tot fanul pe strada? Goticul o fi el prin natura sa inclinat spre umbre si intunecimi, dar ce poetic i-ar sclipi pletele in lumina alba a lunii... (o mana exasperata apuca de guler vocea indignata si o trage in spatele cortinei, cu tot cu aparat de fotografiat)

katatonia

katatonia

Dupa ce au coborat de pe scena, publicul a inceput sa strige toti ca unu' We want more. Probabil a fost mai greu sa gandeasca o despartire in silabe Ka-ta-to-ni-a, sau suna prea lung. Pentru putin timp am auzit si cateva glasuri Ka-ta-to-nia. Au revenit. Piesa Murder a fost ca o surpriza...I-am putut auzi din nou growl-ul lui Renkse, mai slab, dar it's still there.

katatonia

katatonia

katatonia

Cam asta a fost Katatonia la Preoteasa. Zilele trecute puteam auzi la radio, stiri pe internet, prin ziare despre acest concert. Lumea foarte incantata de ideea de a-i vedea pe suedezi in sfarsit in Romania, parea la final putin dezamagita. Sa fie dn cauza conditiilor despre care vorbeste foarte discret Cristina, din cauza sonorizarii, dupa cum imi dau eu cu parerea, sau din cauza artistilor?3 comentarii

Concert Katatonia in Preoteasa
dragosh_r0ck
#1 -

events scoate fum...BLEAH

sa va fie rusine pentru baia de fum de care am avut parte aseara. chiar nu s-a gasit nici o minte creata care sa interzica fumatul in incinta??? am rezistat de pe la jumatatea celor de la Subscribe si primele 4 piese ale celor de la Katatonia... efectiv nu se putea respira si am fost nevoit sa plec :( despre restul nu mai zic nimic pentru ca s-a scris deja.

totusi, au fost 50RON bine investiti pentru ca am invatat in sfarsit ceva, ceva ce nu am invatat dupa concertul Rooling Stones: a se evita evenimentele organizate de Events! ori crapi de sete, ori nu poti respira, ori... ei bine nu o sa fie cazul sa mai aflu!

bleah!

ps: ca sa existe un punct de referinta, la Napalm Death (sala a fost plina ochi) si la Behemoth se putea repsira...

Concert Katatonia in Preoteasa
R
#2 -

Comentariu nou

sa fim seriosi... s-a putut respira - mai greu dar nu imposibil... m-am agitat destul de mult pe durata intregului concert si nu m-am plans.

2. nu events este de vina :P

Concert Katatonia in Preoteasa
CerealKiller
#3 -

Comentariu nou

Din cauza conditiilor? Oooo, da. Categoric. Sonorizarea? Penibila. Jalnica. Infecta.
Artistii, in schimb, grozavi. A meritat cu varf si indesat drumul de la Sibiu, banii dati, energia consumata, fiindca I GOT TO SEE KATATONIA LIVE! F*** Events, ca au facut tot posibilul sa strice tot, dar tot grozav a fost. Si e doar meritul artistilor.

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera