Concert: In Flames la Arenele Romane

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

N-as fi pariat, dar concertul de aseara mi-a demonstrat: In Flames au fost una dintre trupele cu adevarat dorite de fani in Romania. Sigur ca si fanii Sepultura sau Soulfly s-au bucurat la randul lor cand formatiile preferate au ajuns pe la noi - dar cei care au stiut cu adevarat sa arate ca le sprijina si ca nu au venit la concert doar pentru ca lunea cluburile sunt cam amortite au fost fanii In Flames.

De la inceputul la sfarsitul cantarii au scandat numele trupei, au strigat si au dat din cap cu o exuberanta care a ignorat toate problemele - si sonorizarea si inghesuiala din cort. Iar asta in contextul in care nu au avut de asteptat decat o ora si jumatate, in care organizatorii au inghesuit initial 3 trupe romanesti - Godmode, LOST si Snapjaw - ce trebuiau sa aduca oamenii "in the mood".

In Flames @ Arenele Romane In Flames @ Arenele Romane

Si poate chiar ar fi reusit, daca publicul nu ar fi fost atat de nerabdator sa ii vada pe suedezi pe scena, de unde si o runda de huiduieli serioase la un moment dat. Fie din cauza asta, sau poate din cauza timpului care presa pe toata lumea, dar trupele de deschidere (Snapjaw si apoi LOST, pe Godmode nu i-am vazut) au parut ca presteaza pe fast forward. Spre exemplu, Snapjaw abia au apucat sa se urce pe scena - cred ca au cantat trei sau patru piese - si au trebuit sa dispara. Poate daca probele de sunet s-ar fi facut inainte de inceperea concertului...

In Flames @ Arenele Romane In Flames @ Arenele Romane

Asadar, nu am inteles mare lucru din ce s-a intamplat pe scena inainte de In Flames. Nici nu ne pare rau, si asa perspectiva a trei trupe de deschidere era infioratoare, ne temeam de un mini - festival care sa culmineze cu concertul principal undeva pe la 12 noaptea cel mai devreme.

Oricum, putin peste 9 jumate, In Flames s-au urcat pe scena si au dat drumul cantarii. Plini de energie, cei patru au avut un show respectabil - au facut poze fanilor; au imprumutat din caciulile de bufoni cu care erau dotati cei din primele randuri; au laudat berea romaneasca, comparand-o cu cea daneza - "You guys know your shit!" (na, momentul sponsorului). Pana pe la 11, cand s-a terminat concertul, au tot dat din cap, au alergat pe scena, au facut publicul sa stea cand cu mainile pe sus, cand cu capul in jos, in toiul unui headbanging viguros.

In Flames @ Arenele Romane In Flames @ Arenele Romane

Dar cel mai important, cei de la In Flames au fost extrem de deschisi si au parut sincer recunoscatori pentru faptul ca oamenii s-au inghesuit sa le vina la concert. Nu au luat-o ca pe un dat, ci ca pe un privilegiu. Iar asta ne-a placut foarte mult.

Si ne-ar fi placut si mai mult daca am fi asistat la primul concert in aer liber pe anul acesta. Pentru ca erau 18 grade afara, iar cortul amplasat in mijlocul Arenelor ne-a dat senzatia de nunta, Festivalul Berii, festival organizat pe camp, orice, numai de ce trebuia nu, adica un concert de metal in mijlocul Bucurestiului. E drept ca putini isi imaginau ca o sa fie atat de frumos si o ploaie cat de mica ar fi stricat cheful tuturor - dar cortul ala inghesuit nu ne-a placut deloc. 

In Flames @ Arenele Romane In Flames @ Arenele Romane

Si nici sonorizarea - vocea nu se distingea de chitari, bassul si cu toba mare erau si ele pe acolo, le-am auzit vag, ca de simtit nu prea le-am simtit. Abia am reusit sa intelegem ce vorbea solistul Anders Friden in pauzele dintre cantece, desi ne-am plimbat prin toate colturile cortului ca sa testam.Va dati seama ca de versuri nici nu poate fi vorba :)

Oricum, in ciuda problemelor, concertul a fost chiar placut, si asta atat datorita formatiei, care si-a facut treaba foarte bine, cat si publicului receptiv. Tot timpul concertului oamenii au fluturat steaguri, au sarit, au dat din cap, sau macar au batut subtil din picior. Speram ca In Flames se tin de cuvant si mai vin. Daca nu, poate ii prindem odata la Kavarna.

In Flames @ Arenele Romane In Flames @ Arenele Romane

Setlist:

Pinball Map
Delight and Angers
Drifters
Colony
The Hive
Cloud Connected
Alias
Move Through Me
Only for the Weak
Touch of Red
Disconnected
Come Clarity
Quiet Place
Egonomic
Trigger
Take This Life
My Sweet Shadow

Mai multe poze pe 100eyes
4 comentarii

Concert: In Flames la Arenele Romane
Razvan Braileanu
#1 -

Omisiune

Ati omis sa spuneti lucrul cel mai important: In Flames au cantat FARA UN CHITARIST! Asta e una dintre cauzele pentru care s-a auzit prost.

Concert: In Flames la Arenele Romane
YGORKNIGHT
#2 -

Comentariu nou

Concert: In Flames la Arenele Romane
fata din ploaie
#3 -

Comentariu nou

de fapt au si mentionat ca sunt 3 in aceasta seara si au si glumit un pic pe tema asta....

Concert: In Flames la Arenele Romane
silviu
#4 -

jasper

da, ati omis sa ziceti ca au cantat fara jasper care era la dezalcoolizare (boala profesionala). in rest, organizarea events proasta, trupa geniala vibe-ul creat magnific!
in flames we trust! :)

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera