Concert: Celelalte Cuvinte in Live Metal Club

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Live Metal Club nu parea nici pe departe locatia proprie revenirii in Capitala dupa mai bine de un an de pauza a oradenilor de la Celelalte Cuvinte. Clubul din aproperea Garii Basarab ce-si sarbatorea, astfel, un an de existenta era atat de plin incat era evident ca trebuie sa alegi: ori aproape de scena, dar fara bere, ori departe de primul rand, dar cu setea astamparata. Am ales scena, iar cele 120 si mai bine de minute ce au urmat mi-au rasplatit din plin increderea.

cuvinte 1

O spun sincer: in ultimele aparitii pe care le-am prins, Celelalte Cuvinte nu mi-au placut de loc. Vizibil lipsiti de rodajul ca trupa dovedit alta data si afectati, chiar daca nu marturisit direct, de greutatile organizarii profesioniste a unui spectacol, Calin Pop si compania mi-au parut a ingrosa randul trupelor vechi care nu se mai regasesc, facand compromisuri ciudate pe noile realizari discografice (in cazul de fata, "NOS", 2004).

cuvinte 2

Spre bucuria mea, concertul de vineri seara din Live Metal Club a fost neasteptat de bun. Avand parte de un sunet decent raportat la spatiul in care se canta, oradenii au oferit o reprezentatie onesta, aproape de "Cuvintele" de care imi era dor. Cu un ajutor elegant, dar ferm prezent, al echipei tehnice, "pe faza" la toate momentele importante ale concertului, Celelelalte Cuvinte au sunat, in opinia mea, bine pentru prima oara dupa multa vreme si ca forma si ca fond.

cuvinte 3

Inca marcati de ceea ce pare a fi lipsa unui numar mare de repetitii impreuna, Calin Pop, Marcel Breazu, Tiberiu Pop si Leontin Iovan, ajutati la sunet de Ovidiu Rosu, au marturisit, vineri, clipe din intreaga istorie de 26 de ani a trupei, incepand cu "O sa am" - una dintre primele compozitii ale grupului - si terminand cu piese noi ce urmeaza a aparea pe albumul pregatit pentru toamna - mi-a ramas in urechi "Zmeie".

cuvinte 4

N-au lipsit "Armaghedon", "Scrisori iubite", "Pasarea de plumb", "Daca vrei", "Fantana suspinelor" si bineinteles "Iarba prin par". Primindu-si rar portia de "cuvinte", sunt convins ca publicul ar fi impins intalnirea cu oradenii pana in zori, daca oboseala nu si-ar fi spus, mult dupa miezul noptii, cuvantul. Cum "Un sfarsit e un inceput", inclin sa cred ca am primit prin cantarea reusita din Live Metal Club un semn ca Celelalte Cuvinte au revenit. Si cum Metropotam stie ca v-a placut si voua, luni va asteptam cu inca o surpriza: un interviu cu vocalul si chitaristul trupei, Calin Pop!Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera