Concert: AC/DC la Budapesta, Black Ice Tour

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Pana sa se hotarasca AC/DC daca poate sa-i incapa vreun stadion decent si in Romania (raspunsul fiind nu...), noi ne-am gandit sa ii prindem la Budapesta, pentru ca nu e bine sa dai biletul din mana pentru o speranta de pe gard. Si bine am facut.

Concertul de la Budapesta a avut loc intr-o sala de sporturi excelenta, Papp Laszlo Arena, noua si moderna, cu capacitate de vreo 12.500 de oameni, cu garderoba, zona de bar, mult spatiu jos si foarte multe locuri pe scaune.

acdc
mai multe foto pe site-ul oficial

In ciuda cozilor masive de la intrare si a multiplelor filtre care te cautau de bauturi si camere foto profi, am intrat nesperat de repede, gardienii au fost surprinzator de expeditivi.

In deschidere au cantat The Answer, o trupa de hard rock si rock blues din Irlanda de Nord, asortati ca sonoritate si stil cu AC/DC, dar care nu au facut prea multe furori prin public, mai ales ca s-au auzit destul de prost.

Din fericire, AC/DC s-au auzit beton - au inceput la 9 in forta cu o locomotiva prin zid, iesita in lumea tridimensionala din micul clip animat, intro la Rock'n Roll Train.
Nota: tot suportul vizual de mai jos provine de la diferite concerte din cadrul turneului Black Ice, inceput in 2008.
 

inregistrare de la concertul din Toronto din noiembrie 2008


Sala a explodat, la fel si scena in flacari si artificii, si a inceput showul, care a durat vreo ora si jumatate si ne-a plimbat cu trenul rock'n roll cu statii in solouri blues prin hituri vechi si cateva piese noi de pe Black Ice, de anul trecut. Cantecele recente nu au fost primite cu la fel de mult entuziasm (Are you HOT? YEEEEES. Do you want more? YEAAAH. Let's hear a song from the new album! Oh, ok), dar the AC/DC oldies pe care le cunoastem si le iubim au fost cantate la unison de toata sala in picioare (pentru ca nici miile de oameni de pe scaune nu au ramas foarte mult timp asezati).

acdc(1) acdc(2)

Preferatele metropotamului au fost Hells Bells, la care s-a pogorat un clopot gigantic, balanganindu-se apocaliptic pe deasupra scenei, Whole Lotta Rosie, unde rolul principal l-a jucat planturoasa Rosie, o papusa gonflabila imensa, care a incalecat locomotiva de pe scena si s-a miscat languros toata piesa, dand lasciv din sanii spectaculosi in care ar fi incaput toata trupa, ca intr-un cal troian.

acdc(3) acdc(4)

La piece de resistance, desigur, The Jack, cu un solo de chitara remarcabil (de lung, de energetic si de... interactiv). Angus, intr-o forma dementiala, a inceput cu un moment de striptease, azvarlind pe rand toate elementele imaginii clasice ale chitaristului AC/DC: basca, sacoul, cravata si camasa alba cu maneci scurte, ramanand doar in pantalonii scurti, si ei lasati la un moment dat pe glezne ca sa putem admira in toata splendoarea boxerii cu logo-ul AC/DC pe fund.

acdc(5) acdc(6)

Desi toata trupa a fost la inaltime, cu vocalul Brian plin si el de energie si chef de rock'n roll, Angus a fost totusi motorul showului, in stilul lui exploziv bine cunoscut: de la mersul ratei la cantatul cu o singura mana pe chitara, de la convulsiile muzicale pe jos in mijlocul scenei la poza cu cornitele de drac pe care o afiseaza cu atata... autentica "dracovenie".

acdc(7) acdc(8)

Apropo de cornite, cel mai cumparat obiect din arsenalul de la standuri au fost bentitele cu cornite rosii luminoase, care sclipeau ca niste licurici dracesti in toata sala si chiar pe locomotiva. Probabil urmatoarele ca vanzari au fost chitarile gonflabile, pe care un grup considerabil de fani intoliti Angus style le luasera la o tura de... air guitar. Iar apropo de public, si acesta a fost foarte eterogen, de la pustimea adusa de tati sa-i vada pe monstri sacri ai rockului pana la ... tati cu domnisoare de diverse varste, rockeri mai tineri si mai batrani, fani hardcore sau mai cuminti, de toate nationalitatile Europei Centrale si de Sud-Est (si multi romani, desigur).

acdc(9) acdc(10)

Set list (aproximativ):
Rock'n Roll Train
Hell Ain't A Bad Place to Be
Back In Black
Big Jack
Dirty Deeds Done Dirt Cheap
Shot Down in Flames
Thunderstruck
Black Ice
The Jack
Hells Bells
Shoot to Thrill
War Machine
Anything Goes
You Shook Me All Night Long
TNT
Whole Lotta Rosie
Let There Be Rock

Bis:
Highway To Hell
For Those About To Rock

Surse foto (publicate sub CC license):
1, 2, 5, 6 - Tiki Pirates, set complet aici - imagini de la concertul din Fort Lauderdale, 20 dec. '08
3, 4, 7-10 - Stephen Dyrgas, set complet aici - imagini de la concertul din Vancouver, 28 nov. '08
2 comentarii

Concert: AC/DC la Budapesta, Black Ice Tour
C.
#1 -

*Note

* "(pentru ca nici miile de oameni de pe scaune nu au ramas foarte mult timp asezati)" - aceasta afirmatie este mult prea departe de adevar.
In afara de 2 frustrati sexual ce se manifestau intr-un mod cam exagerat (probabil de la alcool) in tribuna din dreapta scenei si un grup de maxim 50 de persoane din tribuna din stanga scenei (in ultimele randuri) ce erau in picioare si cantau, toti cei care aveu locuri in tribuna erau mai degraba spectatori de opera!
Pe "gazon" multi dintre ei incercau disperati sa treaca din B in A, unii se plimbau fara un scop anume iar cei mai multi savurau momentul intr-un mod placut!
Personal, cei mai multi unguri (dintre cei mai multi depistati de mine) plus alte nationalitati, au fost un public cel putin jalnic!

Prestatia celor de la AC/DC ... NO COMMENT! Mult prea buni pentru a comenta ceva. Angus ... din alta lume pentru a-mi permite sa comentez! Pur si simplu: GENIAL!

Concert: AC/DC la Budapesta, Black Ice Tour
Cristina
#2 -

Comentariu nou

Cred ca la TNT mi-a atras atentia faptul ca in tribune se topaia mai ceva ca pe gazon (probabil frustrarea lipsei de spatiu de miscare).

In plus, era mai usor sa ii urmaresc pe cei din tribuna, pentru ca de la inaltimea jumatatii mele de buletin nu aveam o perspectiva prea larga asupra gazonului :)

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera