Comentariul zilei

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Gogulescu adauga o multime de informatii folositoare despre Maroc:

- Marocul este, spre deoasebire de multe din celelalte 55 de tari arabe, mult mai deschis catre vest

- Sotia actualului rege este prima sotie a unui suveran marocan care apare in public. Pina acum locuitorii nu stiau cine este/sunt sotia/sotiile regelui.

- Pina de curand a existat o lege : daca o fata naste si nu este casatorita are doua solutii - fie ramane cu copilul si in cazul asta copilul nu va fi recunoscut de catre stat - nu va avea acte, nu va fi vaccinat, etc, iar mama va face 2 luni de puscarie. Sau isi abandoneaza copilul si atunci el va beneficia de acte, vaccinuri etc. Nu are importanta cum a ramas fata insarcinata : cu sa fara voia ei . Actualmente aceasta lege s-a schimbat. Tatal e obligat sa se insoare cu fata iar daca nu vrea face putina puscarie.

- Permisul de conducere se cumpara efectiv - adica platesti o taxa si nici macar nu esti obligat sa te duci sa dai examen. Iti vine acasa dupa 20 de zile.

- Pe strada nu ai voie sa iti tii de mina sotie (evident daca esti marocan). Daramite sa o pupi.

- Batutul nevestei este sport national.Un tip si-a batut nevasta si cele 2 fiice si dupa care le-a aruncat de la etaj. In spital fiind femeile au primit vizita unei organizatii de protectie a drepturilor femeilor iar singurul mesaj pe care a vrut sa il transmita sotului a fost sa il roage sa nu divorteze de ea.

Diferenta intre culturi e atit de mare incat mi se pare aproape ireconciliabila. Am gasit un site in care sunt prezentate secvente din emisiunile televiziunilor din lumea araba. Te ingrozesti sa vezi ce justificari gasesc clericii musulmani pentru batutul nevestei, omorarea homosexualilor si a bolnavilor de sida, pentru interdictia femeilor de a conduce masini si alte chestii.Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera