Comedy punct Show - improvizatie pe scena La Scena

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Intr-o seara ploioasa si friguroasa, cum a fost cea de aseara, cand starea de spirit mimeaza vremea, un remediu excelent este o seara de stand-up comedy.

Mahatma Gandhi spunea odata "daca n-as fi avut simtul umorului, m-as fi sinucis demult". Rasul e o pastila buna in serile plictisite de toamna, si metropotamul si-a luat aseara doza la Comedy.Show, la La Scena, in mansarda neincapatoare pentru cei care se inghesuiau sa rada, etajati in micile tribune cu perne si stratificati pe scaune.

Din trupa Comedy.Show fac parte mai multi actori/comedians, dar apar cu randul; aseara i-am vazut pe Irina Velcescu, Gabi Calinescu, Bogdan Dumitrescu, Radu Dragomirescu si Doru Catanescu, in calitate de master of ceremonies.

Comedy.Show
inaintea spectacolului, Doru, adunand din public biletelele cu replici traznite


Spectacolul nu e un stand-up comedy tipic, adica actorii nu vin cu "scheciuri" gata pregatite si repetate, ci o ora si aproape jumatate improvizeaza in 2, 3 sau toti 4. Este un exercitiu constant de inovatie, de imaginatie, de spontaneitate si de umor. Cu siguranta exerseaza foarte mult, pentru a-si mentine viteza de reactie si jocul viu, insa in timpul spectacolului temele de improvizatie le alege publicul.

Spectacolul e structurat pe cateva exercitii:

Povestea cu huiduieli, la care participa toti patru, care spun pe rand o poveste pornind de la o sintagma, o expresie, o notiune, aleasa de Doru din public. Rundele se ingreuneaza prin interdictii de genul "nu ai voie sa pronunti consoana m". Huiduielile intervin cu drag din public, exersate in cor, cand unul din actori greseste.

"Izvorul ascuns al umorului nu este bucuria, ci dimpotriva, suferinta. In rai nu exista umor", spunea Mark Twain. Exercitiul urmator a fost plasat, tot prin sondaje in public, in rai... Iar el consta dintr-un schimb de replici care trebuia sa ia toate forma unei intrebari. Daca greseai, se muta stafeta la alt actor.

Exercitiul cu pozitiile si scaunele a testat si calitatile de joc de scena si pantomima si a fost cel mai hilar.

Situatie: se dau 3 actori, 3 scaune si 3 pozitii: stand jos, stand in picioare si stand... altfel (aplecat). In decursul exercitiului nu trebuie sa existe doi actori in aceeasi pozitie. Jocul fiecaruia este natural, se ridica, se aseaza sau se apleaca dupa voie sau dupa cum il duce textul, al sau sau al celorlalti. Fiecare schimbare de pozitie duce la o avalansa de schimbari, pentru ca ceilalti doi trebuie sa se aseze imediat altfel. Prin rapiditatea desfasurarii si amuzamentul incurcaturilor, a fost cel mai apreciat moment, desi probabil nimeni nu mai asculta ce vorbeau baietii, ci se amuza de jocul de scena.

Comedy.Show
dupa spectacol, trupa

Un alt exercitiu foarte simpatic, dar care necesita cu siguranta multa pregatire este improvizatia intr-o limba straina, aleasa - si ea - la sugestia publicului. Situatie: doi actori joaca o scena dintr-un film strain (aseara - rusesc), iar ceilalti doi "dubleaza" in romaneste.

Sceneta bazata pe replici scrise de public pe biletele adunate intr-o sapca, duelul pe situatiile sugerate de public in emailuri (comedy.show@hotmail.com), declaratia de dragoste cantata destul de inspirat pe trei voci unei domnisoare din public, cantecul irlandez pe patru voci de la sfarsit, unde fiecare e obligat sa foloseasca o sintagma, iarasi aleasa de public, cam acestea sunt exercitiile de improvizatie ale trupei de la Comedy.Show.

Comedy.Show
mansarda, neincapatoare

Umorul nu e de o calitate deosebita sau mustind de hilaritate, cum ar putea sa fie cand totul e in viteza? Poantele sunt usurele si simpatice, dar efortul actorilor este deosebit, cu siguranta nu e deloc usor sa improvizezi solo sau in grup o ora si jumatate, fara timp de gandire mai mare de 20-30 de secunde. Iar actorii nu sunt deloc lipsiti de umor.

Replicile scurte, glumele cu bun simt, umorul de situatie si de limbaj, punctate de Marian Hancu la pian, fac din Comedy.Show un spectacol lejer, distractiv, fara prea multi timpi morti, o seara placuta in mansarda teatrului Arca de la La Scena.

Vi-l recomandam cu zambetul inca pe buze :) - biletele costa 15 lei, puteti rezerva la 320 35 67, 320 53 59, 031 402 47 24.5 comentarii vrei sa comentezi?

Comedy punct Show - improvizatie pe scena La Scena
Bogdan Dumitrescu
#1 -

va mai asteptam! :) Bogdan Dumitrescu(chelu' din Comedy.Show)

multzumim frumos!va mai asteptam si data viitoare!(de fiecare data este altfel!) comedy.show@hotmail.com

Comedy punct Show - improvizatie pe scena La Scena
Loredana
#2 -

Corect

Nu am mai fost de asta vara, dar se pare ca timpul nu trece fara sa le vina idei noi. Chelule, poate trec pe la voi azi... :) Salutari.

Comedy punct Show - improvizatie pe scena La Scena
Bogdan Dumitrescu
#3 -

Te asteptam, Loredana!

Te asteptam!kelu

Comedy punct Show - improvizatie pe scena La Scena
cri
#4 -

cul bah

a cul cul cul cul de tot show`l bey ^^ yo`s fata lu juncu ...am fost o data si mi`a placut super super super super mult :D:D cred k mai vin si in seara asta ^^ sa vad dak am cu cine :D see yeah si tineti`o tot asa cu show-ul k e cuuuuul de tot :X:X

Comedy punct Show - improvizatie pe scena La Scena
Bogdan Dumitrescu
#5 -

Multzumim ca ai venit,"fata lu' Juncu" :)

Te asteptam si azi. ;)

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera