Cockaigne - Revista online de fashion & lifestyle [update martie cu nr. 1]

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Impartasim cu voi placerea aparitiei unei noi reviste online de fashion si lifestyle, denumita "Cockaigne", al carei numar pilot il puteti rasfoi aici sau mai jos.

Aflam din cuvantul inainte ca revista, in cele 88 de pagini ale sale, isi propune sa exploreze personalitati ale diversilor oameni pasionati, dezvaluindu-le cate putin evolutia, si de asemenea sa ofere un spectacol vizual deosebit, prin imagini inedite care vorbesc prin propriul lor limbaj.

                                             1                                              

Originea numelui "Cockaigne" vine din poeziile irlandeze Kildare, mai exact din "The Land of Cockaigne", un poem medieval in care este descris un taram mitic de bogatie, lux si indestulare, unde saracia nu exista si normele sociale sunt incalcate. "Cockaigne este un taram dominat de imagine si imaginar, de lumi propovaduite prin culoare, sunete, nu intotdeauna gri, nu intotdeauna vii", ne spune Ioan Daescu in cuvantul inainte al numarului pilot, urandu-ne in final "Vizionare placuta!", lasandu-ne curiosi sa patrundem in aceasta lume.

Pictorialele prezente in revista ofera, intr-adevar un spectacol de culoare si forma, prin intermediul fotografiilor lui Cristian Niculae si Dan Nichitiu care ne infatiseaza o frumoasa straina, elemente ale naturii si un set de marionete in trei sedinte foto deosebite. Lor li se alatura Andreea Retinschi, care exploreaza o cladire cu pereti albastri in ruine, intr-un pictorial care incearca sa ii rescrie istoria. Iesind din tiparul imaginarului de poveste, ne mai bucuram de prezenta unui pictorial mai rustic in paginile revistei, numit "Evadare in Oras", al Alexandrei Catana.

                 2

In ceea ce priveste oamenii pasionati despre care va spuneam, revista si-a ales sa publice in acest numar de debut interviuri cu actrita Ada Condeescu, pe care o stiti din recentul "Loverboy" al lui Catalin Mitulescu, cu fotografa americana Nan Goldin, cu compozitorul american de country alternativ Richard Buckner, cu binecunoscutul omul de radio Mircea Vintila, cu creatoarea de moda Alexandra Calafeteanu si cu reprezentata Romaniei la Cannes Lyon, Teodora Migdalovici.

Presarate printre interviuri si pictoriale, avem si doua texte creative, cu rol de editorial, dintre care unul ne descrie un periplu printr-un playlist si senzatiile oferite de muzica, celalalt face o mica analiza la modul de viata impus de reteaua sociala facebook, iar in incheiere putem citi recenzia albumului Jay Z & Kanye West – "Watch the Throne".

Ramasi cu promisiunea ca acest prim numar este doar un preview, si ca in continuare se va imbogati treptat, va invitam si pe voi sa rasfoiti revista Cockaigne si sa patrundeti in universul sau imaginar.

Le puteti accesa si pagina de facebook aici.

 

 

 
Update luna martie: A aparut acum si numarul 1 pe 2012 al revistei Cockaigne, pe care va invitam sa o rasfoiti mai jos.
 
 

 
Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera