Clatite in jurul lumii - cum se gatesc si servesc

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Cine ar putea spune nu la clatite?! Mai ales ca acestea pot fi mancate in atatea forme si cu atat de multe sosuri, dulceturi si combinatii incat ai fi chiar nebun sa refuzi o portie de clatite.


Sursa foto

Si, spre deliciul nostru, acestea se servesc diferit in alte tari iar noi ne-am gandit ca poate te-ar interesa sa afli noi retete pe care sa le incerci.

Vezi si Delivery: eclatite.ro - livrari de clatite la domiciliu!

Iata cum mananca altii clatitele:

1. Clatite americane


Sursa foto

Probabil stii cum arata pentru ca sunt mult mai pufoase si mai grasune. Sunt facute cu praf de copt iar atunci cand le torni in tigaie nu le intinzi tu ci le lasi sa se formeze singure. Astfel ele cresc frumos si arata delicios. Americanii prefera siropul de artar, untul si afinele ca topping-uri.

2. French crêpes


Sursa foto

Sunt foarte subtiri si sunt din grau sau din faina de hrisca. Nu sunt neaparat dulci ci pot fi si sarate. De obicei se servesc flambate.

3. Clatite englezesti


Sursa foto

Seamana mult cu cele frantuzesti fiind la fel de subtiri insa de obicei se pune putin zahar pe ele si se stoarce si o lamaie inainte de a fi rulate.

4. Clatite mexicane (mexican tortillas)


Sursa foto

Acestea de obicei sunt facute din faina de porumb si pot fi servite simple sau cu fasole si carne.

5. Clatite rusesti (blin, blintchiki sau blini)


Sursa foto

Sunt facute de obicei din drojdie, faina de hrisca si sunt niste clatite mici numite blin sau blini. Sunt acoperite cu smantana si cu peste. Daca iti permiti poti adauga si putin caviar.

6. Clatite indoneziene (serabi, surabi sau srabi)


Sursa foto

Sunt niste clatite traditionale facute din faina de orez, faina de grau, sare, nuca de cocos rasa sau lapte de cocos. Sunt consumate de obicei simple sau cu diverse topping-uri dulci sau sarate.

7. Clatite olandeze (poffertjes)


Sursa foto

Aceste pufosenii dulci au o textura aerata si sunt prajite intr-o tigaie speciala. Peste acestea se pune zahar pudra.

8. Clatite scotiene


Sursa foto

Aceste clatite au mai multe nume: drop scones, griddle cakes sau crempong. Acestea sunt mancate calde cu unt si gem. Seamana foarte mult cu painea prajita.

9. Clatite australiene (pikelets)


Sursa foto

Se folosete praf de copt pentru a iesi groase, pufoase si aerisite. Acestea pot fi consumate calde sau reci de obicei cu unt, miere sau gem alaturi de un ceai.

10. Clatite romanesti


Sursa foto

Nu ne diferentiem foarte mult de cele de mai sus, clatitele noastre sunt fie subtiri servite cu dulceata, fie cu smantana si branza la cuptor (preferatele noastre).

In orice caz, clatitele sunt la baza niste turtite pufoase care pot fi combinate in toate felurile posibile. Iti trebuie doar putina imaginatie. Spor la gatit! :)

Si ca sa ne amuzam iata si cateva clatite mai speciale:


Sursa foto: 1, 2

Surse articol: 1, 2




1 comentariu

Clatite in jurul lumii - cum se gatesc si servesc
tiby
#1 -

Comentariu nou

umplute cu branza, ou, stafide, date la cuptor in sos de smantana cu vanilie ..

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera