Cirque du Soleil - Alegria, un spectacol poate prea cuminte pentru energia si forta artistilor de pe scena

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Dupa ce anul trecut am fost la Cirque du Soleil - Saltimbanco, unde ne-a placut, anul acesta am asteptat ca niste copilasi entuziasmati spectacolul Alegria al companiei de circ, spectacol care este pus in scena de 19 ani, si care, in Romania, s-a tinut la Romexpo, Pavilionul Central.

Stiam ca actualul turneu este si ultimul cu acest show, fapt ce ne-a marit asteptarile si emotiile. Spectacolul Alegria este descris ca fiind o oda baroca adusa energiei, gratiei si puterii tineretii, care prezinta evolutia luptei pentru putere de la vechile monarhii pana la democratiile moderne.

Acesta dispune de o echipa formata din 100 de oameni, dintre care 55 sunt artisti din 15 tari - cel mai tanar dintre ei are 16 ani, iar cel mai in varsta are 49.Citisem despre faptul ca artistii de la Alegria functioneaza ca o familie, isi spala singuri hainele si fac zeci de repetitii inainte fiecarui spectacol, motiv pentru care nici nu ajung sa se relaxeze atunci cand se afla intr-un oras nou, asa ca aveam din start tot respectul si admiratia pentru spectacolul ce urma sa-l vedem.

De la inceput, am fot introdusi intr-o lume magica, unde clovni, bufoni, menestreli, cersetori, aristocrati de vita veche si copii contureaza universul Alegria.Band-ul live si solistele au fost minunati - ba chiar ne intrebam daca ceea ce auzim e live sau inregistrat. Piesele s-au mulat perfect pe fiecare moment in parte si au reusit sa ne creeze diferite stari, de la melancolie, la exaltare.

Trebuie sa mentionam ca cei de la Cirque du Soleil au venit in Romania cu un spectacol restrans, deoarece nu aveau spatiu indeajuns pentru prestatia lor originala, iar acest lucru l-am simtit.

Rare au fost clipele cand am stat cu sufletul la gura si am vazut momente cu adevarat spectaculoase, care sa ne taie respiratia. Am avut sentimentul ca suntem mai mult la un spectacol adresat copiilor, cu foarte multe momente amuzante, alaturi de clovni, si reprezentatii cuminti.

Spre exemplu, in Romania nu am putut sa vedem numarul "Synchronized Trapeze", din cauza ca la Romexpo, unde s-a tinut spectacolul, nu a fost indeajuns spatiu.

Insa, am vazut Aerial High Bar - numarul unde mai multi acrobati s-au pus la o distanta considerabila fata de sol si au facut diverse miscari la bara, ca apoi sa se arunce spre a fi prinsi de alt acrobat aflat intr-un leagan. Numarul s-a incheiat cu acrobatii sarind in plasa de siguranta.

Sursa foto

Ne-a placut foarte tare si Russian Bars, numarul unde acrobatii sareau pe niste scanduri flexibile ce erau sustinute de colegii lor si reuseau sa faca momente de sincron foarte frumoase.

Flying Man a fost numarul unde un singur acrobat a aparut parca din neant pe scena, prins de o coarda elastica. El a reusit sa realizeze momente impresionante de bungee cu cele de gimnastica si a fost un exemplu de forta si maiestrie.

Sursa foto 1-6

La numarul de contorsionism trebuia sa avem parte de doua artiste foarte talentate si flexibile, insa pe scena a urcat doar una. Ne-a uimit cu miscarile sale unduitoare si pline de gratie.

Power track este numarul unde acrobatii sar in aer la unison, cu ajutorul unei saltele elastice, care si-a facut aparitia miraculos pe scena.

Un alt numar frumos a fost Cyr Wheel, unde un acrobat a reusit sa faca spectacol doar cu ajutorul unui cerc - s-a pus in interiorul acestuia si a devenit unul si acelasi cu obiectul sau de lucru.

Sursa foto

Pentru noi, momentul cel mai emotionant a fost la final, cand toti artistii s-au urcat pe scena, in aplauzele frenetice ale publicului.

Atunci am realizat si mai bine, ca in ciuda unui show poate mai putin controversat decat altele, stau la baza artistii - cei care muncesc neintrerupt pentru bucuria publicului si cei care isi dedica viata circului.

Am realizat ca numai prin foarte multe sacrificii se poate ajunge la o asemenea performanta si doar o echipa solida poate face un show sincronizat si coerent.

Felicitarile noastre artistilor si abia asteptam sa avem ocazia de a le vedea un spectacol la adevarata valoare.

Sursa foto

Pe aceeasi tema:

Alegría Flying Man - Cirque du Soleil


Alegría Aerial High Bar - Cirque du Soleil


Alegría Cyr Wheel - Cirque du Soleil


1 comentariu vrei sa comentezi?

Cirque du Soleil - Alegria, un spectacol poate prea cuminte pentru energia si forta artistilor
laura
#1 -

Alegria

Cred ca au schimbat cate ceva in fiecare seara. Eu am fost vineri si au fost 2 contorsioniste mongoleze. Cyr Wheel nu a existat in schimb o acrobata s-a jucat foarte frumos cu multe cercuri imbinand miscari de gismnastica ritmica. Iar cu focul nu s-a jucat decat un singur acrobat.
MAre pacat ca nu s-a putut performa in alta locatie care sa le permita si alte numere. Cu toate astea jos palaria!

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera