Cinema Favorit va deveni mall cultural

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Drumul Taberei se va mandri cu un nou mall, asta pentru ca Cinema Favoritul va deveni mall cultural.

Fosta glorie a cinematografiei romanesti va primi o noua fata si se va transforma intr-un mall cultural care va avea: sala de spactacole pentru teatru, cinema si concerte, efecte speciale cu fum si ceata biblioteca si cafenele.

Cinematograful Favorit a ajuns in grija Primariei Sectorului 6 in 2010, cand a fost semnat un contract de comodat RADEF (Regia Autonoma de Distributie si Exploatare a Filmelor), contract care mai este valabil pana in 2016. De atunci nu s-a ales nimic de Favoritul, poate doar praful. Desi multi s-au batut cu pumnul in piept ca vor transforma locul intr-unul pe care toata lumea si-ar dori sa-l viziteze, de reamenajare s-au ocupat boschetarii care dormeau acolo si grafferii, care au avut grija de pereti.

Rares Manescu, noul primar al Sectorului 6, preciza ca: "Proiectul este gata. In aproximativ o luna vom avea autorizatia de contructie." Tot acesta a dat si un termen pentru finalizarea lucrarilor: "Teoretic, noul mall cultural va fi gata la sfarsitul anului 2014".

Sa-l credem...sa nu-l credem. Asteptam sa vedem ca incep lucrarile si apoi mai vedem.

Sa vorbim un pic si despre cum va arata noul mall. Sala de spectacole va avea minim 700 de locuri, si o scena de 120 mp sub care va fi gazduita orchestra. Foaierul salii de spectacol se va intinde pe o suprafata de 450 mp.

Ne vom mai bucura si de o sala de lectura/biblioteca, in care accesul la raft va fi liber. Pe langa acestea vor mai fi amenajate si 2 sali multifunctionale si de conferinte, fiecare dintre ele avand o capacitate de 50 de locuri si mai multe zone cu baruri si cafenele. Accesul la etajele superioare se va face cu liftul.

Cat costa aceasta transformare? De 4 ori mai mult decat spunea fostul primar al Sectorului 6, Cristian Poteras, in 2010. Adica suma se ridica acum la 8 milioane de euro.

Cinema Favoritul va deveni mall cultural. Voi ce parere aveti despre asta?

Ca sa va faceti o idee despre cum va arata mall-ul, aveti mai jos cateva imagini.

Cinema Favoritul


Cinema Favoritul


Cinema Favoritul

Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera