Cervantes la 15 ani

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
cervantes

Nu autorul lui Don Quijote, ci Institutul Cervantes (ca organizatie internationala, nu doar cel din Bucuresti), care in 2006 implineste 15 ani de existenta in peste 50 de centre in toata lumea. Sa ii uram ¡Feliz Cumpleaños!

Cu aceasta ocazie au loc diverse activitati culturale, incepand cu Festivalul Filmului Spaniol, in desfasurare zilele acestea la cinema Studio, si continuand saptamana viitoare ceva mai academic cu un sir de conferinte despre realizarile stiintifice ale lui
Santiago Ramón y Cajal, laureat Nobel pentru medicina, in colaborare cu Universitatea de Medicina si Farmacie "'Gr. T. Popa'' din Iasi (rectificam, foarte academic).

Tot zilele acestea, la teatrul Ion Creanga se desfasoara festivalul 100, 1000, un milion de povesti la Bucuresti, in care vor participa si doi artisti spanioli, Antonio Fabris si Arturo Cid, cu spectacolele muzicale "Basura, ¡qué hermosura!'' si ''El Cazador de Sonidos''.

In luna noiembrie avem din nou festival de film, de data asta argentinian, la sala Paul Calinescu a Cinematecii, in colaborare cu Ambasada Argentinei.

Tot in noiembrie are loc un eveniment de muzica electronica (4-5 nov.), cu participarea trio-ului spaniol Arbol/Onion Lab, care au lansat in 2006 albumul-proiect multimedia "Imaginary Soundtracks", cu muzica, film si animatie 3D (anuntat pentru MNAC).

De la muzica electronica la ateneu - in decembrie, Institutul Cervantes, in colaborare cu Filarmonica George Enescu si cu sprijinul Guvernului Basc anunta un recital de pian sustinut de doua pianiste spaniole: duo BdB.

Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera