Centura care salveaza vieti

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Purtati sau nu centura de siguranta? Si in oras? Se prea poate ca multi dintre noi sa nu faca asta, altfel de ce ar fi nevoie de spoturi in prime time si chiar in repetate randuri cu copii care zboara prin parbriz?

De pilda intr-o zi, din curiozitate, am numarat purtatorii de centura din traficul bucurestean. Din 50 de masini cat am avut rabdare sa urmarim, in 40 nu am zarit pe nimeni cu centura.

Nu doar romanii sunt cei care fac abstractie de cordonul salvator, tinand cont ca reclama mai sus pomenita este facuta de si pentru nemti. Nici spaniolii nu se lasa mai prejos la capitolul relevanta si impact... Motivele sunt multiple: e incomoda, uit, nu am chef, conduc foarte bine oricum, sete de adrenalina...

In principiu nu il poti constientiza pe om de importanta centurii decat oferindu-i un exemplu vizual extrem de violent. Asta ca sa nu mai luam in discutie de cate cazuri am auzit noi cand centura pusa ar fi schimbat lucrurile.

In orice caz, voi o purtati? Asta vrem sa aflam si pentru asta am lansat un nou sondaj. [Vezi partea dreapta a paginii, sub galeria foto] Intrebarile nu se adreseaza numai soferilor sau celor care se afla des in trafic, ci tuturor celor care circula in general cu masina.

Legea spune ca centura trebuie purtata si in oras iar de la 1 decembrie noul cod rutier prevede ca toti pasagerii (inclusiv cei de pe locurile din spate) sa o aiba fixata. Amenda pentru nerespectarea legii este in prezent 25 de lei - respectiv 2-3 puncte, dupa noile reglementari.

Pentru cei care inca au dubii si indoieli legate de motivele pentru care "sa te gatui" cu centura, iata cateva explicatii scurte si la obiect. Traficul din Bucuresti impune fara doar si poate lectii de educatie rutiera. Si nu uita: chit ca esti un sofer excelent, asta nu inseamna ca nu poti fi lovit oricand de unul extrem de prost. :)1 comentariu

Centura care salveaza vieti
doctorescu.ro
#1 -

siguranta pe sosele

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera