Cele mai rau famate 10 cartiere din Bucuresti

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Stim ca Bucurestiul e un punct turistic atractiv, straini din toate colturile lumii ii calca pragul si se declara fascinati de istorie, de arhitectura metropolei si de oamenii primitori, trecand cu vederea zonele sensibile, cum ar fi: cainii comunitari, cersetorii aflati la fiecare colt de strada si traficul enervant, ca sa enumeram doar cateva.

Adevarul este ca Bucurestiul nu este deloc atat de roz si are si el cartierele sale rau famate [bucurestenii le cunosc cel mai bine]. S-ar putea spune ca "faima" multor cartiere bucurestene este bazata doar pe clisee, dar, din pacate, exista destul de multe stiri care sa confirme ca o plimbare prin aceste cartiere poate sa se termine si in altfel decat intr-un happy ending.

Sa aruncam o privire asupra celor mai rau famate 10 cartiere din Bucuresti:

Ferentari

Este poreclit "Bronx-ul" Bucurestiului (dupa renumitul cartier din New York) sau Champs Elysees-ul traficantilor de heroina si este situat in sectorul 5, loc in care nu prea ai cum sa ajungi dupa lasarea intunericului nici macar cu taxiul (de multe ori ni s-a intamplat sa ni se refuze o comanda pana in aceasta zona), cu atat mai putin pe jos, din considerentul gradului de periculozitate.

Cartierul e intr-o stare deplorabila si imbuibat cu grupuri-grupuri de "baieti de cartier" care pandesc mutrele nou-venitilor ajunsi prin zona. Da, toti isi zic regi ai strazilor, ei stapanesc, ei conduc etc. Si cam asa se intampla, mai ales ca aici se petrec lucruri care vizeaza traficul de droguri, de arme si escrocherie, cam tot ceea ce se poate considera infractionalitate.

Numele cartierului provine din latina: ferentarius, care insemna titulatura unui soldat din legiunea romana.

ferentari__bucuresti__romania.jpg

sursa foto


Rahova

Situat tot in sectorul 5 al Capitalei, cartierul Rahova are un grad de periculozitate la fel de mare precum Ferentari, aici "operandu-se" escrocherii si camatarie, precum si riscul de fi luat la pumni din senin de catre baietasii rai.

Tot in cartierul Rahova s-a si nascut replica "ori suntem golani, ori nu mai suntem", fapt sugestiv: aici legea se face cu pumnul, nu cu politia. Numele a fost ales cu ocazia celor cinci drumuri inscriptionate in memoria Razboiului de Independenta: Calea Rahovei, Calea Victoriei, Calea Plevnei, Dorobantilor si Grivitei.

In pofida faptului ca exista minusuri, Rahova a fost cea mai dinamica zona imobiliara a Bucurestiului, oamenii plangandu-se mai mult de insalubritatea strazilor decat de rata infractionalitatii.

sursa foto


Pantelimon

Cantat adesea in piesele trupei autohtone B.U.G Mafia, Pantelimonul e considerat a fi "o groapa" in care se intampla adesea infractiuni, renumit pentru consumul si traficul de droguri dar si pentru raziile politiei, inutile de altfel.

Ca nu intregul cartier face parte din aria infractiunilor, poate este adevarat, dar nici aici nu ai incredere sa mergi singur dupa lasarea intunericului, cartierul fiind populat de clanuri care au ca activitate furtul si violul. Aici gastile de cartier sunt foarte unite si actioneaza ori de cate ori se simt amenintate.

Asa cum stiti, in proximitatea Capitalei exista comuna cu acelasi nume, botezata dupa Sfantul Pantelimon (o manastire ii poarta hramul). Etimologia cuvantului de origine greaca inseamna "intreg milostivul".

sursa foto


Calea Plevnei - Str. Stefan Furtuna

Mai exact, intrarea Stefan Furtuna, renumita pentru prestatiile "fetelor" ale caror case sunt frecventate inca din anii '30. Inca de pe vremea comunismului casele de toleranta din aceasta zona erau sustinute de autoritati fie pentru santaj, fie pentru scopul propriu-zis: serviciile sexuale.

De atunci si pana astazi nu s-au schimbat prea multe, raziile politstilor se efectueaza in mod superficial, si dupa o retinere de 24 de ore, "fetitele" isi reiau activitatea. Un alt gen de cartier in care ai parte de activitate sexuala contra-cost e Matasari, unde trebuie sa ai grija cum si ce cauti chiar daca esti dispus sa platesti.

Despre semnificatia Caii Plevnei am pomenit mai sus, cat despre zona Matasari, stim ca aici erau stabiliti cei care se ocupau cu tesutul matasei care era distribuita in piete pentru ca doamnele din inalta societate sa si le achizitioneze.


Baicului

Despre acest cartier se aude ca dupa lasarea intunericului nu se prea circula pe strazi. Intr-adevar, nu-i un cartier unde sa poti face plimbari sub clar de luna nici daca ai langa tine mai multe persoane.

Si totusi, clanurile din Baicului nu actioneaza cu una, cu doua nici pe inserat, clanurile "razboinice" trec la atac atunci cand e vorba despre alte conflicte cu alte gasti sau neintelegeri teritoriale. Altfel, pe timp de zi poti circula in mod normal.


sursa foto


Colentina

Din punct de vedere istoric, zona este cunoscuta drept unul dintre locurile in care ostasii romani au invins turcii, "colea-n tina", adica "aici, in noroi". In acest cartier politia e chemata din te miri ce, de la scandaluri si batai in cartier sau furturi de masini, spargeri de locuinte si viol.

Ca peste tot, insa Colentina devine o zona de temut de la an la an, intrucat e un cartier periferic invecinat cu comuna Voluntari, in care se negocieaza traficul cu carne vie si masini furate, comuna aflata de asemenea in proximitatea complexului comercial Dragonul rosu (cunoscut pentru afaceri ilegale si trafic de droguri si condus de clanuri celebre).

sursa foto


Berceni

Numele cartierului provine de la conducatorul grupului care a ajuns pe meleagurile noastre in 1716, contele Miklós Bercsényi, cel care a pornit razboiul impotriva Imperiului Habsburgic, alaturi de printul Rákoczi. Poate nu-i cel mai rau famat cartier din Bucuresti, insa si aici se intampla nasoale. Ca peste tot, o sa ziceti.

Se zice ca aici si-au avut cuibul o grupare nazi, niste tipi skinheads care aveau niste apucaturi indreptate catre ceilalti cetateni ai Berceniului. Nu stim ce s-a intamplat cu ei, e vorba despre o legenda urbana, unii zic ca ar fi in inchisoare, altii ca ar fi luat-o pe calea cea dreapta.

Sigur ca si prin Berceni se perinda tot felul de specimene in care nu poti avea incredere, dar nu inseamna ca risti sa te trezesti fara nimic la tine in miezul zilei. Cartierul nu arata rau, e o zona acceptabila prin care te poti plimba in timpul zilei.

sursa foto


Giulesti

In unele documente istorice descoperim ca numele cartierului ar proveni din numele unui boier pe nume Giulea, care isi avea mosia pe locul cartierului de astazi. Nici Giulestiul nu-i un loc pentru intalniri romantice, mai ales ca aici au loc frecvent batai intre clanuri si alte lucruri care au legatura cu vatamarea corporala. Nu mai vorbim ca pe alocuri cartierul duce lipsa de apa potabila si de caldura, si nu se incadreaza drept un cartier dintr-o Capitala europeana.

Intrarea-Craiovei-Cartier-Giulesti.jpg

sursa foto


Salajan

E de fapt un mini-cartier inclus in Titan si a fost pomenit de-a lungul vremii in versuri hip-hop. Parerile sunt impartite, unii zic ca n-ar fi o zona periculoasa, altii ca sunt bisericute-bisericute cu "baieti dintre blocuri" si ca daca intri in cartier e posibil s-o patesti.

Noua nu ni se pare un cartier atat de rau famat incat sa nu mai poti iesi, peste tot sunt baieti de cartier. De altfel, cartierul Salajan - Titan e o zona frumoasa si verde si linistita in care te poti plimba fara grija. Numele cartierului provine de la fostul comandant al Armatei Romane, Leontin Salajan.


sursa foto


Militari

Pe vremuri, aici era un loc destinat instructiei militare si in care a functionat o vreme Pirotehnia Armatei. Zona e apreciata pentru scaderea treptata a preturilor locuintelor si a chiriilor, intrucat este o zona in care traficul infernal are mare amploare. Dar zona nu este deloc straina traficului de droguri, crimelor la domiciliu sau impuscaturilor in plina strada.

De asemenea, este cunoscut si pentru clanul interlop condus de Eugen Preda.


sursa foto

39 comentarii vrei sa comentezi?

1 - 10 din 39 comentarii

Cele mai rau famate 10 cartiere din Bucuresti
Ina
#1 -

Salajan

Am trait 27 de ani in Salajan si nu l-am vazut niciodata ca pe un cartier rau famat. Aaaa ca sunt si aici niste uscaturi? Sunt peste tot. Salajan este un cartier frumos, curat, verde, unde nu iti este frica sa iesi din casa dupa lasarea intunericului.

Cele mai rau famate 10 cartiere din Bucuresti
Leilana
#2 -

Comentariu nou

Eu am lucrat in Rahova trei ani de zile si nu aveam nicio treaba, ieseam si de la 22 la munca si nu pateam nimic.

Cele mai rau famate 10 cartiere din Bucuresti
monica
#3 -

Comentariu nou

Stau de 10 ani cu chirie in Bucuresti si am stat in toate cartierele, mai putin Rahova si Ferentari. Si cred ca ati sarit cateva si nedreptatit altele. Cartierul Fundeni, de exemplu (spre Morarilor) - daca indrazniti sa ajungeti acolo seara... Sau zona Gara de Nord - Basarab - Calea Griviței. Sau Fizicienilor spre Calea Vitan. Sau Magurele. Cred ca oricare dintre acestea bat de departe Militari sau Berceni si chiar si Salajan care, cu tot respectul pentru Ina, l-as fi pus intr-un loc mai fruntas.

Cele mai rau famate 10 cartiere din Bucuresti
raluca
#4 -

crunt

Adica tot Bucurestiul, nu?:)

Cele mai rau famate 10 cartiere din Bucuresti
Dan
#5 -

Colentina

Colentina se învecinează cu comuna Voluntari, nu Ilfov!
În altă ordine de idei, mă bucur să nu găsesc Dristor-ul meu în acest top, deşi probleme sunt, ca în mai toate cartierele, cred eu, cu excepţia Rahovei, Ferentariului şi Giuleştiului (renumitul RFG, pentru cei mai purii), unde într-adevăr infracţionalitatea atinge cote mari de tot.

Cele mai rau famate 10 cartiere din Bucuresti
ADINA
#6 -

Comentariu nou

Cand ati scris articolul asta, in 1996?

si mai am una:

Cum e sa vii de la tara si sa traiesti de 4 ani in Bucuresti si sa faci articole despre cartiere in care nici nu ai ajuns vreodata?

Cele mai rau famate 10 cartiere din Bucuresti
Alex
#7 -

A Rux stai jos...nota 4

Un "articol" facut din auzite...nici-o treaba...

Cele mai rau famate 10 cartiere din Bucuresti
Andreea C.
#8 -

Comentariu nou

"comuna Voluntari, in care se negocieaza traficul cu carne vie si masini furate, comuna aflata de asemenea in proximitatea complexului comercial Dragonul rosu (cunoscut pentru afaceri ilegale si trafic de droguri si condus de clanuri celebre)"

Cea mai mare bazaconie pe care am auzit-o pana acum. in Voluntari langa Dragonul Rosu majoritatea locatarilor sunt oameni de peste 60 de ani, care cel mai periculos lucru pe care l-au facut vreodata a fost sa-i injure pe cei care trec cu camioanele pe soseaua de pe sub pod. Iar la Dragonul Rosu este un teren gol de aproximativ 3-4 ani. Pe langa asta, daca ar exista clanuri in Voluntari, credeti ca batranii ar mai sta vara pana la 12 noaptea afara in fata portii la suete ? Sa fim seriosi, cele mai periculoare creaturi din Voluntari sunt cainii vagabonti, in rest.. nu.

Cele mai rau famate 10 cartiere din Bucuresti
Andreea
#9 -

esti praf .....ca de obicei

inca un articol scris cam degeaba...nu stiu cui ar folosi aberatiile scrise...gen....de unde vine numele cartierului...sau de cine sunt"conduse". De unde te tragi" fratioare" (daca tot am crescut intr-un cartier "rau famat", as putea sa-ti spun asa)

Cele mai rau famate 10 cartiere din Bucuresti
Britanicool
#10 -

Comentariu nou

Dau copy-paste comentariului meu de pe pagina voastra de fb, ca sa fiu si mai clar: "Sigur ca si prin Berceni se perinda tot felul de specimene in care nu poti avea incredere"...asa..si ??dupa ora 12-01 noaptea, si in centrul pietei unirii sau Univiersitatii, se perinda destui indivizi dubiosi. Si apropo, m-am plimbat in miezul noptii si in Berceni, si in Baicului, si in Pantelimon.Si nu am patit nimic Dar numai in Centrul vechi mi s-a furat portofelul. De 2 ori. si era sa imi iau bataie odata doar pt ca nu m-am dat la o parte. Haida, domnisoara, se vede ca cine a scris asta a scris din auzite. Si nici macar nu a auzit bine" !!

1 - 10 din 39 comentarii

d'ale zilei...

Credeti in Dumnezeu?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera