Cele mai intalnite 5 greseli din diete

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Gata, de maine, intru la dieta sau “De luni, promit sa fac sport, de cel putin trei ori pe saptamana”. De cate ori nu te-ai auzit spunand asta sau nu i-ai auzit pe cei din jurul tau decisi ca, de luni, de pe 1 ale lunii sau de maine sa faca schimbari in alimentatie sau in modul in care fac sport? Ei, bine, daca aici mai esuam, ca, deh!, oameni suntem, si nu-i mare necazul, la capitolul diete, odata incepute, exista cateva greseli pe care cei mai multi dintre noi le fac si care pot avea efecte greu de reparat. 

Andrei Laslau (il gasiti si pe Facebook), unul dintre cei mai cunoscuti nutritionisti, ne-a enumerat cele mai intalnite cinci greseli din diete, pe care le citam mai jos.

1. Lipsa de informare: "Nu se documenteaza nimeni - eu, de exemplu, am sute de articole pe site-ul meu sau la mine pe pagina si primesc aceleasi intrebari in privat, zi de zi."

2. Diete tinute dupa ureche: "Dieta trebuie sa fie ceva pe termen lung, doar in cadrul unui plan pus la punct, ce ar trebui sa includa si efort fizic, dar si odihna. Daca nu ai un plan, esuezi."

 

3. Diete de infometare: "Prostia cu supa de varza e un exemplu. Am si glumit pe tema asta, ca pierzi 7 ZILE pe saptamana."

4. Excesul de sport combinat cu infometarea: "Rezultatul este garantat. Nu se poate tine si te intorci repede la vechile obiceiuri"

5. Graba care strica treaba: "Toata lumea vrea sa slabeasca urgent 30 kg. Tot ca gluma, cea mai usoara metoda prin care poti slabi 30 kg in 30 minute este... sa-ti tai un picior! Deci, nu merge. Nu le-ai pus in 30 de minute. Lumea vrea sa slabeasca ieri, e nerabdatoare, vrea rezultate instant. Vrea, daca se poate, sa manance torturi si prajituri imediat ce a obtinut o greutate rezonabila. Nu merge. Pur si simplu, oamenii trebuie sa inteleaga ca, pentru rezultate corecte pe termen lung, stilul de viata trebuie sa se schimbe. Nutritionismul a gresit - au scos nutrientii din alimente (asa a aparut margarina cu omega 3 care "cica" e buna), alimentele din dieta si dieta din stilul de viata."
1 comentariu

Cele mai intalnite 5 greseli din diete
Madalina
#1 -

Dr Andrei Laslau nu este nutritionist

In articol e scris gresit ca Dr Andrei Laslau e nutritionist.Nu este.E medic rezident si are o inclinatie speciala catre domeniul nutritiei.Principiile expuse in articol sunt insa valabile.

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera