Ce trebuie sa stii despre Finala Europa League

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Miercuri, pe 9 mai, va avea loc Finala UEFA Europa League pe Stadionul National din Bucuresti, la ora 21:45.

Echipele care se vor infrunta in Bucuresti sunt ambele spaniole: Athletic Bilbao si Atletico Madrid. Drept urmare, Bucurestiul va fi invadat de peste 20.000 de spanioli sau de 40.000 de spanioli. In orice caz, vor fi foarte multi. Acest lucru inseamna si ca Aeroportul Otopeni va avea cele mai aglomerate zile din istorie. Spaniolii care deja au sosit in Bucuresti zic ca nu e chiar asa de rau in Romania.

Primarul Capitalei, Sorin Oprescu, a solicitat ca ziua de 9 mai sa fie zi libera in scolile din Bucuresti: "Urmam modelul organizarii in Bucuresti a summit-ului NATO, ne luam toate masurile pentru ca sosirea celor cateva zeci de mii de turisti sa nu blocheze Bucurestiul." O masura buna, zicem noi, avand in vedere ca multi dintre zecile de mii de suporteri alcoolizati vor bantui orasul in acea zi.

Masurile de siguranta sunt atat de mari si pentru ca Printul Felipe va fi si el prezent la Finala Europa League. Astfel ca, pe durata meciului, vor fi angrenati 2.900 de politisti, 1.600 de jandarmi, 700 de pompieri si 100 de politisti de frontiera.

Cei care au reusit sa puna mana pe un bilet la finala, dar si cei care locuiesc in zona, trebuie sa stie ca accesul in incinta Arenei Nationale, in finala Europa League se va face pietonal prin Bd. Basarabia, Str. Maior Coravu si Bd. Pierre de Coubertin, pe baza biletului de acces sau a acreditarii de presa.

Daca veniti cu masina, intrarea se va face prin Str. Maior Coravu, cu biletul insotit de talonul de acces.

Daca veniti cu metroul, sa nu va speriati, va aflati pe magistrala buna, chiar daca metroul va opri in statii precum Gica Hagi sau Rica Raducanu. Cateva statii de metrou isi vor schimba denumirile, dupa cum urmeaza: Piata Victoriei va deveni Nicolae Dobrin, Stefan cel Mare va deveni Ion Pîrcălab, Obor - Gica Hagi, Piata Iancului - Fernando Llorente, Piata Muncii - Radamel Falcao si Dristor - Rica Rducanu.

Metrou va circula pana la ora 02.00 (9 spre 10 mai), iar in cazul in care este necesar, programul ar putea fi prelungit si dupa aceasta ora.

Fanii care nu au pus mana pe bilete vor putea urmari meciul pe niste ecrane imense in Piata Constitutiei si in Piata George Enescu. Piata George Enescu este destinata suporterilor echipei Atletico Madrid; Piata Constitutiei este pentru suporterii echipei Athletic Bilbao. De asemenea, in zilele 8 - 10 mai, autoritatile au anuntat soferii din zona sa nu-si parcheze masinile pe strazile din jurul celor doua zone in care vor fi proiectate meciurile. Transmisiile in cele doua zone vor incepe de la ora 20:00.

La televizor puteti vedea finala Europa League pe Pro Tv, transmisiunea in direct de la Stadionul National incepand cu ora 21:15.

UPDATE:

Nu aveti voie sa intrati cu: Aparate foto profesionale, laptop-uti, tablete, casti moto, parfumuri, spray-uri, trepiede, genti, rucsacuri, valize, briceaguri, tirbusoane, umbrele si alte obiecte contondente.

Daca totusi veti avea asupra voastra obiecte interzise pe stadion, ele vor putea fi depozitate la una dintre garderobele de la cele trei intrari in stadion, dupa cum urmeaza:
- Doua garderobe la poarta de intrare dinspre Bd. Basarabia;
- Doua la poarta de intrare dinspre Str. Pierre de Coubertin;
- Una la poarta de intrare dinspre Str. Maior Coravu.

Finala UEFA Europa League 2012 Bucuresti (official video)

4 comentarii vrei sa comentezi?

Ce trebuie sa stii despre Finala Europa League
marius
#1 -

dslr

am voie pe stadion cu un aparat foto DSLR ?

Ce trebuie sa stii despre Finala Europa League
Gruia
#2 -

Comentariu nou

Se pare ca nu ai voie. Am completat articolul cu lista de obiecte pe care nu ai voie sa le introduci pe stadion.

Ce trebuie sa stii despre Finala Europa League
Ratonu
#3 -

Comentariu nou

Toate pregătirile astea pe care le face Primăria nu fac decât să amplifice imaginea de ţară de lumea treia. Circulaţia oprită, şcoala suspendată, hotelul lui Copos, staţie de metrou Rică Răducanu... plus stadionul de doi lei cu care ne mândrim.

Dacă vă uitaţi la finală, încercaţi pe DolceSport, e comentariu mai bun acolo decât la Pro.

Ce trebuie sa stii despre Finala Europa League
dumi
#4 -

camera foto

Si de unde stiu desteptii aia sa deosebeasca camerele foto ? Am o camera care semana oarecum cu una profesionala (panasonic fz28) si parca vad ca nu ma lasa cu ea pe stadion. Ce tampenie !

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera