Ce sa faci si ce sa nu faci cu o femeie isterica

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
S-a crezut dintotdeauna despre isterie ca e caracteristica femeilor; de fapt, grecii antici credeau ca accesele de isterie erau cauzate de uterul care ratacea prin corp in cautare de copii. Wikipedia dixit in cazul in care va suna la fel de... dubios. In secolul XIX, "female hysteria" ajunsese sa fie considerata o boala. Intre timp, apele s-au mai limpezit. Si totusi situatia merita  cateva consideratii...

Punem pariu ca nu exista om pe lumea asta care sa nu se fi isterizat la un moment dat, indiferent daca a avut circumstante atenunate sau nu. De multe ori intorsaturile vietii te aduc in stadiul in care izbucnesti pur si simplu. Studiile arata ca femeile sunt predispuse sa-si reprime sentimentele pana cand...
 
...tonurile vocii sunt mai inalte, vesela si sticlaria sunt in pericol, se spun unele lucruri ce mai tarziu  vor fi negresit regretate. Prin urmare, care sunt instructiunile ce trebuie urmate atunci cand ai de-a face cu o femeie isterica?

Ce sa faci

- Priveste bestia... uhh... adica femeia in ochi. Clipeste rar, arata-i ca nu ti-e teama. Da din cap des si mai arunca un "da, inteleg" acolo.

- Daca sunteti in public, incearca sa ii dai de inteles ca toate privirile sunt atintite asupra voastra. Cat mai subtil, desigur. Daca e vorba despre o fata mai rusionasa, care a avut o izbucnire de moment, lucrul acesta ar trebui sa fie destul pentru ca ea sa se calmeze, dar succesul nu este garantat; daca insa functioneaza, fii sigur ca cearta va continua intr-un loc mai intim.

- Gradul de contact fizic variaza in functie de gravitatea crizei. Daca ridica vocea si gesticuleaza, poti sa o masezi usor pe antebrate sau spate. Daca tipa, arunca cu insulte, gesticuleaza si e rosie la fata, ar trebui sa-i pui mainile pe umeri (nu o scutura!) si sa-i spui ca se poarta aiurea. Daca nimic nu merge, stropeste-o pe fata cu apa sa se mai racoreasca. Violenta in toate formele ei (mai putin bobarnacele) este interzisa!

- Cauzele pot varia si ele: ea isi poate iesi din fire din cauza unei suparari sau poate avea un motiv de bucurie care-i consuma toata energia, caz in care trebuie s-o linistesti cu cele mai gentile mijloace cu putinta: un zambet, un pahar cu apa, servetele. Se poate transforma chiar intr-un moment de care veti rade amandoi la un moment dat.

- Ofera-i ceva dulce. Din punct de vedere chimic, ciocolata este mancarea perfecta, si un aflux de serotonina este numai bun daca esti furios.

- Ok, stim ca partea asta va fi grea dar incearca. Pastreaza pe cat posibil un ton calm, dar nu prea calm. Nu vrem sa incepem un concurs de tipete dar nici nu vrem sa parem neinteresati de situatie. Vorbeste linistit dar, cum zic americanii, "assertive". Incearca sa afli motivul care i-a declansat comportamentul "exuberant" si ofera-i un ajutor... La urma urmei, dupa cum ziceam, fiecare s-a isterizat la un moment dat...

- Hiperventilatia se intampla mai rar, dar se poate intampla. Sigur ai auzit de respiratul cu ajutorul unei pungi. Ce se intampla in cazul hiperventilatiei este ca se formeaza un dezechilibru chimic in sange datorat excesului de oxigen. Atunci cand ii dai o punga din care sa respire, ea va inhala mai mult dioxid de carbon si astfel se restabileste echilibrul din sange. Captain Bag to the rescue.

- Acorda-i timp si spatiu. Stiu ca este uimitor din ce lucruri se enerveaza uneori oamenii, dar pe cat de repede a prins-o... la fel de repede o va lasa. Toate trec. Chiar si isteria feminina.

Ce sa nu faci

- Nu face pe mortul. Faza cu ursul care vine te miroase si dup-aia pleaca mai departe este din alt film. Crede-ne, nu functioneaza in astfel de situatii.

-  Niciodata nu rosti intrebarea: "Ce e cu tine? Esti cumva in perioada aceea?" decat daca ti s-a urat de viata. Este cea mai proasta idee care poate sa-ti vina intr-o confruntare cu o femeie isterica. Nu de alta, dar avand in vedere ca femeile sunt blagoslovite cu "the mother of all bodily functions" nu au nevoie sa li se si aduca aminte constant de lucrul asta. Mai ales cand sunt deja destul de suparate.

- Nu flutura o batista sau o fata de masa rosie in fata ei. Faci curent degeaba.

- Nu-i da explicit de inteles ca e ridicola sau ca are un comportament de tot rasul: forte nebanuite se pot declansa asupra ta.

- NU rade. Stiu ca oamenii isterici sunt o sursa constanta de amuzament, dar rasul nu rezolva nimic in situatia asta. Ideal este sa radeti impreuna de asta, dupa o perioada considerabila de timp. Asa cum am spus mai devreme.

- Nu-i da de baut. Singurul lucru mai periculos decat o femeie isterica este o femeie beata.

- Nu-i da tocmai in acel moment inca o veste: s-a inundat sufrageria, a castigat 10.000 de dolari, a murit papagalul... Supradoza emotionala nu face bine nicunuia dintre voi.

- Fiecare individ este unic si fiecare femeie este isterica in felul ei. Nu presupune ca lucrurile insirate aici vor merge garantat (oricum nu cred ca vei face asta). Poate suntem naivi, credem insa ca daca esti calm/calma si ai rabdare, ajungi la orice femeie isterica. Daca nu se poate nici cu calm, nici cu rabdare... evita astfel de persoane pe viitor. :)6 comentarii

Ce sa faci si ce sa nu faci cu o femeie isterica
Faust
#1 -

Comentariu nou

hell has no fury like a woman scourned

Ce sa faci si ce sa nu faci cu o femeie isterica
diana
#2 -

Comentariu nou

un om calm nu e mai bun decat unul isteric.lasati retetele

Ce sa faci si ce sa nu faci cu o femeie isterica
Patrick Bateman
#3 -

Comentariu nou

punch her in the eye, ducktape (:D:D) her, fuck her like an animal, then set her free:)

Ce sa faci si ce sa nu faci cu o femeie isterica
dragos
#4 -

:D

Pat, it looks like you know a thing or two about the subject! =))

Ce sa faci si ce sa nu faci cu o femeie isterica
diana 2
#5 -

Comentariu nou

punch her in the eye, ducktape (:D:D) her, fuck her like an animal, then set her free:)

that's hysterical too

Ce sa faci si ce sa nu faci cu o femeie isterica
Patrick Bateman
#6 -

Comentariu nou

Dragos
A thing. Or two.
The duct tape for sure:)

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera