Ce sa faci si ce sa nu faci cand nu e seful la birou

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Un vechi si intelept proverb spune "cand pisica nu-i acasa, joaca soarecii pe masa". In cazul nostru, pisica e seful si soarecii sunt angajatii cuminti de obicei, dezlantuiti cand pleaca el. :) Ce facem cand nu e seful la birou?

Ce sa faci

- sa te relaxezi. Pericolul a plecat din incinta. Pune-ti picioarele pe birou si bea-ti cafeaua mai lent. Nu foarte lent, ca strica dintii, totusi. :)

- pune muzica la boxe si exileaza castile in sertar. Colegii se vor bucura si viata de biropat va fi mai frumoasa. O mica evadare din raportul cotidian.

- acum poti prelungi pauzele de tigara, statul cu ochii in soare si numaratul bulinelor de pe perete. Ramai treaz totusi, nu vrei sa te gaseasca seful visand la cu totul altceva decat la rapoarte.

- profita de timpul liber sa rezolvi probleme mai vechi. De ce acum? Pentru ca seful le credea rezolvate deja... si nu ai fi vrut sa te gaseasca muncind la ele, cand el credea ca sunt deja istorie..

- da satisfactie micilor placeri ale jobului. Fa ce in mod normal era tabu: sa rontai sticksuri la computer, sa te alergi cu colegii prin birou, sa fumezi la locul faptei.

- fa-i o supriza sefului. Placuta sau acida, cum vrei. De exemplu, poti sa-i pui un banner in birou unde sa scrii ce ai pe suflet.

- ia-ti o pauza mai lunga. Mergi la masa, fa ceva shopping, plimba-te, ia-ti o inghetata.

- organizeaza un campionat de ping-pong pe biroul lui. Daca se sparge ceva, lasa preventiv fereastra deschisa si da vina pe vant.

- acum e momentul sa aduci catelul din fata firmei, jegos si simpatic, sa viziteze birourile si sa manance sandwich-urile.


Ce sa nu faci

- logic, sa nu te spetesti muncind.

- dar nici nu te relaxa prea mult. :) Daca se intoarce pericolul inapoi si vede ca task-urile tale sunt in stadiul de dimineata, s-ar putea sa fie mai rau decat daca ramanea la birou. Fa sa para ca ai avut activitate in lipsa sa, chiar daca... n-ai avut.

- nu pleca acasa. Sau, daca pleci, convinge-i pe colegi sa-i spuna "a plecat de doua minute sa-si ia covrigi, saracul, era asa de obosit". Asta daca nu vrei sa faci o macheta a ta care sa stea la birou si sa bata mecanic in taste.

- nu incepe sa dansezi in momentul in care a iesit pe usa. Cine stie, poate si-a uitat pachetul de servetele pe  birou. Asteapta un pic... pic... pic.

- nu lasa urme. Sterge tot, cine stie, poate are detector de amprente.

- nu sta prea mult pe scaunul lui. Stim ca vrei sa-i testezi suspensiile, dar nu te obisnui. Daca te gaseste acolo, s-ar putea sa nu i se para ca-ti sta bine cu picioarele pe biroul lui.

- nu raspunde la telefonul lui. Chiar daca nu e el insusi, nu vrei sa-i dai explicatii sotiei. Mai ales daca posezi o voce feminina.

- nu te gandi "sigur nu se intoarce azi". Intotdeauna apare de unde nu te astepti.

- daca organizezi o masa festiva pe biroul lui, nu uitati sa strangeti. Si nu-i lasati nimic, ca si asa trebuie sa mai dea jos din burta!Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera