Ce nu este "atat de special" la ziua de 1 Martie

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Pentru romani, 1 Martie este ziua cu doua conotatii: bucuria femeilor si groaza barbatilor, mai ales a celor care au foarte multe colege.

Pentru noi, in general, prima zi din martie inseamna doar cumpararea martisoarelor si dublarea sau chiar triplarea preturilor in florarii. Insa, 1 martie, in lume, nu se rezuma doar la asta.

Ce au in comun Rio de Janeiro, Napoleon Bonaparte, bomba cu hidrogen, Parcul Yellowstone, Titanicul si Operatiunea Anaconda din Afganistan? Ei bine, pe toate le leaga ziua de 1 Martie. Rio de Janeiro a fost fondat in aceasta zi, in 1565, iar 250 de ani mai tarziu, Napoleon evada de pe insula Elba.


sursa foto

Tot la 1 martie, americanii fac experimente cu bomba cu hidrogen, in zona atolului Bikini, iar in 1998, Titanic devine primul film cu peste 1 miliard de dolari incasari (intre timp, a fost detronat de Avatar). 

Si tot la 1 martie, acum 11 ani, in Afghanistan incepe Operatiunea Anaconda, cand aproximativ 2.000 de trupe din coalitia internationala condusa de SUA au atacat pozitii ale Al-Qaida.

Calendarul ortodox o celebreaza, in aceasta zi, pe Evdochia, personaj legat, in traditia populara, de Baba Dochia, cu tot cu cele 12 cojoace ale sale si cu iubitul Martisor.

Si, in timp ce unii barbati sufera si fac kilometri in cautarea darului perfect pentru femeile din jurul lor, altii barbati isi freaca burta a satisfactie. De exemplu, cei din Islanda, unde pe 1 Martie se celebreaza Ziua Berii.
Nici un comentariu inca vrei sa comentezi?

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera