Ce-i mai bun decat un talcioc cool? Un talcioc "sic"!

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Ma asteptam sa fie mai mare; cu mult. Doar la intrare sunt cateva mese in U, ca asa e democratic.

Ce-i drept, eu am calcat pe terasa La Motoare in ultima zi de talcioc, undeva pe la pranz.

Lumea rascoleste, scotoceste, probeaza; pare multumita. Daca ar fi sa fac un inventar, mi-as aminti de cerceii aceia pe care erau pictati doi ochi, de posetele cusute de mana, de un tricou verde cu spatele zdrentuit, de sforile pe care erau atarnate haine ca la uscat, de copilul tuns punk...Stop! Copilul nu era de vanzare.

Doamna cu bijuteriile admira; incearca de 10 minute sa ii "sugereze" tinerei din fata ei ca cerceii ii vin superb, ca atrag privirile, ca nu sunt asa enormi precum par. E totusi draguta, are metoda. Intr-o lume tot mai indiferenta ea da bine; si oamenii cumpara.

Cumpar si eu, de ce sa stric jocul? Habar n-ai ce bine ma prinde! Aflu ca se numeste Alina si ca in restul timpului vinde numai en gross. Are una din cele mai frumoase carti de vizita pe care le-am vazut.


Incepe ploaia. Pe principiul "uite talciocul! nu e talciocul!" totul se pliaza si se doseste in doar cateva minute. Oamenii se inghesuie pe micile spatii acoperite. Nu par deranjati, ba dimpotriva. E un moment de "bonding"; isi scot aparatele foto si incep discutiile de "nisa".

Printre altele aflu ca a mai fost un talcioc acum vreo doua saptamani, la Ota. Cineva si-a cumparat de acolo niste fotografii vechi, foarte frumoase.


In ploaie a ramas in continuare fata care picteaza vase de lut. Ma gandesc ca  pare desprinsa din alt film, dar totusi nu e asa. Ea ne echilibreaza pe noi, restul. Aud o voce de femeia in dreapta mea: "Stii, cateodata parca as da Parisul pe un alt oras...". Un domn incearca un raspuns: "pe Focsani?".

Rasete si liniste; s-a oprit ploaia. Reincepe taciocul.3 comentarii

Ce-i mai bun decat un talcioc cool? Un talcioc "sic"!
vlad
#1 -

copilul tuns punk

Vreau si eu poza cu copilultuns punk la rezolutie mai mare, va rog!

Ce-i mai bun decat un talcioc cool? Un talcioc "sic"!
licuriciu
#2 -

Talcioc

dar nu ai zis nimic de elvis.nu ai observat prezenta lui?cu "one for the money,2 for the sou, 3 pentru fetele care misca din popou?":D

Ce-i mai bun decat un talcioc cool? Un talcioc "sic"!
ioana
#3 -

raspunsuri

Pt.Vlad :cred ca am chiar 2 fotografii cu respectivul copil,daca imi lasi o adresa de e-mail ti le trimit acolo cu prima ocazie.

pt.Licuriciu: cum era sa-l ratez pe Elvis? Am si poza cu el:D. Doar ca n-am vrut sa fac un inventar a tot ce era pe acolo si -in plus- "sentimentele" mele fata de prezenta lui acolo sunt inca destul de confuze...

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera