Ce feluri de mancare ar trebui incercate din bucataria germana

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+


Dupa ce am mai vorbit despre bucataria chinezeasca si cea australiana, astazi ne intoarcem in Europa (vezi si bucataria franceza, greceasca, italiana) si va spunem ce feluri de mancare ar trebui incercata din bucataria germana.

Germania are o bucatarie foarte bogata si consistenta, fiind renumita pentru atentia si importanta acordata mancarii.
 
Bucataria germana este extrem de variata, avand la baza in primul rand preparate din carne, cele mai faimoase fiind cele sub forma de carnati. Si la capitolul garnituri si specialitai din legume sta foarte bine, iar aici gasim taieteii (Spätzle - care contin foarte mult galbenus de ou), galustele (Klöße sau Knödel - din cartofi sau paine uscata), cartofii si tocanitele (pe baza de legume).
 
Despre produsele si preparatele din peste nu putem spune ca sunt foarte renumite, dar se gasesc aproape la orice restaurant cu specific german. Aici gasim crapul, stiuca si bibanul, dar in special pastravaul. Deobicei pestele se gateste la gratar si este garnisit cu legume.
 
Revenind la capitolul carne, este de precizat faptul ca in Germania exista peste 1500 de retete numai pentru prepararea carnatilor, Weißwurst (carnat alb) fiind una dintre ele. Aceasta reteta este un preparat traditional bavarez din carne de vitel si sunca de porc, condimentat cu lamaie, patrunjel, ceapa, nucsoara si ghimbir. Carnatii se servesc deobicei cu mustar dulce.
 
Carnea de porc este cea mai consumata, dar si cea de vita sau pui. Produsele din vanat apar si ele in aria culinara a germanilor, iar aici gasim preparate din iepure, mistret si caprioara. Adoptand si influente vieneze, snitelul si-a facut loc si in bucataria germana, de multe ori fiind asociat direct cu aceasta.
 
Dupa cum am precizat si mai sus, legumele ocupa un rol important in bucataria germana: sparanghelspanac, mazare, fasole, castravetii murati si in special varza, care poata fi fiarta, calita sau murata (Sauerkraut).
 
Retete ale bucatariei germane:
 
Salata bavareza: mere si cascaval taiate cubulete, cu maioneza, salata verde, sare si piper
Cartofi Harz: piure de cartofi cu leber, ceapa, sare si boia - puse la cuptor (se fac niste adancituri in compozitie, in care se adauga oua crude si se mai lasa in cuptor pana cand se gateste)
Angemacht de pui: supa de pui cu rintas din faina si unt - se mai adauga ceapa, felii de lamaie, sare si piper
Apflerotkohl: varza calita in tigaie, la care se adauga mar ras, ceapa tocata, otet, sare, piper si un pic de zahar
Salata germana cu carne: mazare cu limba de vaca, masline si castraveti (taiate pai), la care se adauga maioneza, sare, piper si ulei de masline
 
Voi ce alte retete din bucataria germana ne recomandati?
 
Daca v-am facut pofta cu preparatele despre care v-am vorbit, de aici puteti alege un restaurant cu specific german din Bucuresti pe care Metropotam l-a incercat.

sursa foto



Nici un comentariu inca vrei sa comentezi?

d'ale zilei...

Credeti in Dumnezeu?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera