Ce efect au temperaturile caniculare asupra comportamentului tau

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Temperaturile caniculare din ultimele zile ne-au creat disconfort fizic si nu credem ca suntem singurii care au resimtit asta. Nu vrem sa credeti ca suntem carcotasi, dar cand e prea cald e prea cald.

Mai mult chiar, ne-a pus pe ganduri faptul ca oamenii de stiinta sustin ca schimbarile climatice, in mod deosebit cand se manifesta prin temperaturi ridicate, ii fac pe oameni sa fie mai agresivi.

Ne-am si panicat putin stiind ca Bucurestiul este printre cele mai afectate orase din Europa de schimbarile climatice, respectiv temperaturile extreme si durata valurilor de canicula creste de la an la an si trendul crescator va continua si in urmatorii ani.

De ce temperaturile mari cresc nivelul de agresivitate...

S-au pus la cap concluziile a peste 60 de studii realizate pe marginea incalzirii globale si s-a descoperit ca exista o legatura intre schimbarile climatice si cresterea conflictelor din anumite zone de pe Planeta.

Estimarile arata ca acest efect s-ar amplifica cu 50% pana in 2050.

Cum se manifesta agresivitatea...

Din cauza temperaturilor mari comportamentul nostru se modifica mai ales cand suntem la volan, dar si cand suntem acasa cu cei dragi, ne simtim agasati si enervati de partener.

Mai mult chiar, din cauza caniculei unii recurg la atac sau viol, iar agentii de politie sunt tentati sa foloseasca forta cand sunt la munca.

Oamenii de stiinta au constatat in ultimii 4 ani ca persoanele care isi asigura traiul din agricultura sunt mai violenti in zonele unde culturile le-au fost afectate de ploi torentiale sau de seceta.

Se pare ca a crescut nivelul de violenta in randul grupurilor, dar si in randul relatiile interpersonale, iar cei mai afectati de asta sunt cei care fac parte din patura saraca a societatii.

O alta explicatie a cresterii nivelului violentei, pe langa disconfortul fizic pe care il resimtim cand e foarte cald, sta in faptul ca nivelul de viata este afectat.

Daca e seceta cresc preturile alimentelor si scade productivitatea economica, efecte care starnesc nemultumiri in randul cetatenilor si implicit duc la revolte sociale.

Ce solutii sunt? La nivel individual fiecare dintre noi ar trebui sa fie mai atent la impactul pe care il are asupra mediului inconjurator, sa folosim metode alternative de transport, iar la nivel mai mare, cel putin in Bucuresti, ar trebui sa creasca numarul spatiilor verzi din Capitala si sa se ia masura pentru reducerea dioxidului de carbon din aer.

Voi ce credeti ca ar trebui facut ca sa nu devenim niste bucuresteni violenti din cauza caldurii?

Sursa foto 1, 2
Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera