Ce e fractionarea hidraulica (fracking) si cat de periculoasa e - explicatia stiintifica

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

La pachet cu protestele impotriva exploatarii miniere de la Rosia Montana vin si protestele impotriva exploatarii gazelor de sist prin controversata metoda de fractionarea hidraulica sau fracking. Insa, suntem siguri ca putini romani stiu ce presupune aceasta metoda si cat de periculoasa este.

Site-ul german Kurzgesagt a realizat un filmulet prin care explica intregul proces si care sunt beneficiile si pericolele care vin la pachet cu aceasta metoda de exploatare.

Fracking explained: opportunity or danger

2 comentarii

Ce e fractionarea hidraulica (fracking) si cat de periculoasa e - explicatia stiintifica
Lucian Dobrovicescu
#1 -

Filmul e corect pâna incepe sa ameninte

Se vorbeste despre teama de consecinte. Corect. ceea ce faci nu mai poate fi "desfacut". asa cum daca omori, nu poti reinvia, nici daca iubesti, nu poti dez-iubi. Nu poti da inapoi ura, dragostea, pedeapsa, mâncarea mâncata, banii cheltuiti. Si trecutul strazii pe verde si pe zebra e un pericol. Si cititul unei carti poate constitui un pericol.

Acestea fiind spuse, ce facem? Ne inchidem in subsol de teama de a nu face greseli, sau incercam sa facem lucruri noi fara sa gresim? Eu personal nu regret nicio clipa ca am facut sex prima oara cand am facut sex, chiar daca nu m-am casatorit cu acea fata. Am dat un exemplu de fracturare a tabu-urilor care nu a otravit pe nimeni, pâna la urma, chiar daca mi-am luat-o la momentul respectiv destul de nasol.

Ce e fractionarea hidraulica (fracking) si cat de periculoasa e - explicatia stiintifica
Gruia
#2 -

@Lucian

Lucian, ai baut gaz? :)

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera