Ce e cool: twitter

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Blogul nu mai e ultimul buzz in materie de comunicare. Putem spune chiar ca s-a demodat putin sau ca e obositor. Ce vine in loc? Micro-bloggingul, scrisul pe scurt, pe foarte scurt, adica in 140 de caractere. Mai putin ca la un sms. :) Ne grabim, n-avem timp sa dezvoltam pe blog, vrem sa postam de pe mobil fara ca pagina sa se incarce intr-o ora, suntem eficienti.

twitter
sursa

Desenul lui Hugh MacLeod e sugestiv. La inceput vrem sa schimbam lumea pe blog, sa facem opere de arta si sa ne exprimam toate gandurile inteligente, apoi trecem la tool-urile 2.0, punem poze si filme, pentru ca apoi... sa facem totul pe scurt. Cu Twitter, cea mai cunoscuta platforma de micro blogging. Twitter e expresia tendintei de simplificare a mesajului si a nevoii de viteza contemporane, a lipsei de timp si a nevoii de concizie.

twitter

In primul rand, Twitter inseamna socializare. Un fel de web conference ceva mai mare si mai ramificata, o conversatie. De ce Twitter? Pentru ca e rapid, nu e mare bataie de cap, e fun, e un instrument simpatic de networking si de aruncat idei. Si de pierdut timpul, calculand cata lume isi petrece serile postand direct de pe mobil ce face.

Twitter te intreaba simplu "Ce faci?". Ce faci acum, ce gandesti, ce idee ti-a mai venit. Toate acestea ajuta la construirea imaginii despre tine si, de ce nu, la un brand personal. Sunt oameni pe care-i urmaresti si oameni care te urmaresc, totul fiind redus la minim. Sunt aproape 1 milion de useri pe Twitter, iar cel mai urmarit este Barack Obama, urmat de Calacanis si Scooble, iar printre cei mai activi "urmaritori" sunt tot Scooble si Obama, care dau probabil follow tuturor care ii citesc pe ei. :)


twitter
sursa

De ce e cool? E una dintre ultimele gaselnite in materie de tehnologie si comunicare, te tine up to date cu lucrurile care te intereseaza (mereu se va gasi cineva sa updateze rapid twitterul) si te tine conectat cu grupul de prieteni. Plus ca e cool sa stai la bar, sa scoti mobilul si sa twitteresti despre gustul berii sau replicile prietenilor mai putin tehnologizati.

Pe Twitter se organizeaza intalniri, se iese la bere, se face politica, se pun la cale business-uri si se fac chiar cereri in casatorie. Intrebarea care urmeaza este: am avut bloguri, avem twitter. Ce urmeaza? Friend Feed? :)Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera